HomeSANATATEMEDICINA ALTERNATIVA Cât de eficientă este „Noua Medicină Germană”

Cât de eficientă este „Noua Medicină Germană”

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,K views
noua-medicină-germană in MEDICINA ALTERNATIVA

Eficienţa Noii Medicine Germane este contestată vehement de către medicii din întreaga lume, deoarece nu are o bază ştiinţifică. Pacienţii sunt atenţionaţi că nu există vreo ramură a mediciniei care să funcţioneze drept panaceu, aşa cum se vrea sistemul lui Ryke Geerd Hamer.

noua medicină germană

Ryke Geerd Hamer, cel care a pus bazele Noii Medicine Germane, susţine că 90% dintre pacienţii diagnosticaţi cu cancer s-au vindecat după ce au urmat tratamentul recomandat de el.

Hamer a practicat medicina din 1963 până în 1986, când i-a fost retrasă licenţa pentru malpraxis. Acesta a ajuns în atenţia opiniei publice nouă ani mai târziu, în 1995, când un cuplu a apelat la serviciile sale pentru a-şi trata fetiţa în vârstă de șase ani care fusese diagnosticată cu o formă de cancer renal. Sistemul fostului medic nu a funcţionat, astfel încât şansele de supravieţuire ale pacientei au scăzut de la 90% la 10%. În urma situaţiei create, cazul a ajuns în instanţă, luându-se decizia ca pacienta să fie tratată conform medicinei convenţionale. În urma operaţiilor la care a fost supusă şi a şedinţelor de chimioterapie şi radioterapie, fetiţa a fost vindecată.

Acest sistem de medicină alternativă este unul foarte controversat, fapt pentru care nu este recunoscut, nici practicat în spitale. Conceptul este construit în jurul ideii conform căreia totul porneşte de la creier, fără să existe alţi factori care ar putea declanşa afecţiunile bolnavilor de cancer. Deşi nu avea experienţă în radiologie, Hamer a interpretat radiografiile craniene ale pacienților săi şi i-a supus tratamentelor pe baza acestora.

Deoarece această terapie nu avea un fundament ştiinţific, Hamer a enunţat patru aşa-numite legi pentru a-şi valida teoria.

Prima lege

Prima lege pune apariția cancerului, cât şi a altor boli, pe seama unui şoc psihologic. Pentru a dovedi că principiul acestei legi este greșit, medicii au dat ca exemplu cancerul pulmonar care, în majoritatea cazurilor, apare din cauza fumatului excesiv şi nu are legătură cu vreo traumă emoțională.

A doua lege

Prin a doua lege, fostul medic afirmă că dacă este rezolvat conflictul, urmează faza de vindecare, însă acesta nu oferă explicații legate de soluționarea acestui conflict.

A treia lege

În a treia lege este enunțat faptul că orice boală poate fi descoperită prin simpla examinare a creierului. Medici din diferite ţări au demonstrat că Hamer nu avea cunoștințe în domeniul radiologiei, fiindu-i astfel imposibil să interpreteze corect o tomografie.

Legea cu numărul patru spune că boala nu apare în urma infectării cu un virus, ci că infecţia este rezultatul bolii, bacteriile ajutând la vindecarea infecţiei. Această lege este total opusă fundamentelor pe care se bazează medicina tradițională, fiind creată, probabil, pentru a întări ideea conform căreia orice boală este efectul unui şoc psihologic…

Hamer afirmă că orice boală este o lecţie, pe care dacă ţi-o asumi şi o înţelegi, reuşeşti să te vindeci. Ca urmare, singurul factor declanșator al unei boli rămâne elementul psihologic.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed