Home MEDICINA NATURISTA Ceai de anghinare: reface celulele și le tratează

Ceai de anghinare: reface celulele și le tratează

autor Tudor Irina
Data publicării: Data actualizării: 1,4K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2019/02/Ceai-de-anghinare.jpeg

Ceai de anghinare pentru insuficiență hepatică sau renală, cirozele hepatice, reducerea nivelului glicemic din sânge.

Ceai de anghinare

Se folosește ceai de anghinare pentru a tratarea problemelor hepatice, icterului și a infecțiile urinare. În medicina naturistă se utilizează frunzele cu acțiuni diuretice.

Beneficiul principal în consumul de ceai de anghinare este accelerarea capacității de eliminare a toxinelor din ficat. Regenerează celulele hepatice, are acțiune bacterostatică reacționând împotriva Salmonellei și a bacteriilor Staphylococcus, astfel că elimină cu ușurință acidul uric și ajută sistemul excretor. Este benefic în creșterea poftei de mâncare și reprezintă un excelent tonic digestiv.

Cum se utilizează?

Aproximativ 750 de ml de ceai de anghinare consumat zilnic este suficient pentru a îți menține organismul sănătos. Acesta îți detoxifică și îți scapă corpul de grăsimile nedorite cu ajutorul mineralelor pe care le conține și a vitaminelor B6, C și K. Dacă ai afecțiuni ale rinichilor, nu este indicat ții un regim pe bază de ceai de anghinare.

Citește și: Ceai de chimen: preparare, beneficii și contraindicatii

Cum se prepară?

Fiind o plantă foarte puternică, pentru a face ceai de anghinare folosește doar o linguriță la 500 de ml de apă clocotită. Nu îl face mai concentrat de această doză, pentru a preveni intoxicațiile hepatice, ficatul neputând să elimine atât de rapid toxinele hepatice. Frunzele uscate trebuie măcinate și apoi folosite, nu utiliza frunzele întregi ca la ceaiul de mentă sau de tei. După ce ai făcut infuzia, las-o la răcit și apoi strecoar-o. Bea ceai de anghinare de trei ori pe zi, cu aproximativ 15 minute înaintea meselor.

Folosește miere sau un cub de zahăr brun, dar să ai grijă la dozaj. Se recomandă să se bea simplu, fără alte componente, când este vorba de un tratament sau o cură.

Ce beneficii are consumul de ceai de anghinare?

  • Consumul de ceai de anghinare te ajută să lupți împotriva cancerului. Întărește sistemul imunitar și contribuie la însănătoșirea celulelor afectate de diverse boli. De asemenea, previne și chiar vindecă mai multe tipuri de cancer, în special pe cel hepatic.
  • Trigliceridele din sânge sunt scăzute cu ajutorul consumului regulat de ceai de anghinare. Scade colesterolul ce nu este benefic organismului și mărește colesterolul de tip HDL. Prin reducerea colesterolului ajută la prevenirea afecțiunilor cardiovasculare.
  • Este ideal în menținerea nivelul acidului uric în sânge. Acest lucru este în avantajul persoanelor ce suferă de gută sau nisip și pietre la rinichi eliminând toxinele sau reziduurile din organism.
  • Consumă ceai de anghinare dacă ai insuficiență hepatică sau renală, deoarece reface celulele și le tratează.
  • De altfel, este un supliment alimentar pentru hepatitele de orice tip și cirozele hepatice.
  • Dacă ai o criză biliară reprezentată de vărsături consecutive ce conțin un lichid verzui și amar, consumă ceai de anghinare pentru a calma posibilele iritări ale vezicii biliare.
  • Constipația nu va mai reprezenta o problemă dacă ești dispus să bei ceai de anghinare. Acesta te ajută să elimini scaunul mai rapid și fără durere.
  • Datorită vitaminelor din componența sa, îți întărește imunitatea, îți tonifică musculatura și contribuie la o bună creștere și dezvoltare a sistemului osos.
  • Persoanele care suferă de surmenaj psihic, oboseală sau astenie, să consume ceai de anghinare.
  • Diabeticii ar trebui sa consume ceai de anghinare, pentru reducerea nivelului glicemic din sânge (consumă ceai de anghinare fără miere sau zahăr).
  • Poți scăpa de infecții ale ficatului, fierii sau renale cu ceai de anghinare.
  • În cazul viitoarelor mămici, ceaiul de anghinare previne handicapurile la bebeluși însă trebuie băut atunci când plănuiesc să rămână însărcinate, le este interzis să îl consume în timpul sarcinii.
  • Persoanele cu reumatism și gută ar trebui să consume ceai de anghinare pentru a combate durerile articulare sau musculare îndeosebi în zona picioarelor.
  • În afară de leuștean, persoanele cardiace să consume și ceai de anghinare pentru o mai bună dilatare a vaselor de sânge și o tensiune normală constantă.
  • Pentru persoanele ce merg pe principiul „cui pe cui se scoate”, s-a găsit și alternativa. Consumă ceai de anghinare atunci când ești mahmur/ă, deoarece previne totodată și starea de greață și durerile de cap.

De ce contradicții ar trebui să țin cont?

Femeile nu trebuie sub nicio formă să consume în timpul alăptării ceai de anghinare sau anghinare preparată în alte moduri. Nu numai că scade calitatea laptelui, ci contribuie și la secarea prematură a acestuia.

Dacă suferi de duct biliar, teoretic îți este interzis să ai în alimentație și tratament ceai de anghinare însă discută cu medicul tău despre acest subiect, alături de niște analize recente.

Ai grijă în momentul în care ai alergie la plante precum păpădie și gălbenele! Anghinarea face parte din aceeași familie și este de preferat să faci câteva teste înainte de a consuma ceai de anghinare.

Alte utilizări care s-ar putea să te intereseze

  • Pentru aparținătoarele sexului frumos, atât consumul cât și aplicarea pe tenul curat a ceaiului de anghinare le catifelează pielea și le scapă de petele cauzate de fumat, soare sau problemele hepatice.
  • Consumând ceai de anghinare, oxigenul ajunge la repede la creier și astfel te vei simți mai odihnit, vei avea atenția sporită și memoria mai bună.

Ce sfaturi ar trebui să ai în vedere înainte de a utiliza ceai de anghinare?

Discută cu medicul tău de familie dacă ai probleme cu secreția biliară sau orice altă problemă de sănătate ce are drept contraindicație consumul de ceai de anghinare.

Nu se recomandă consumul de ceai de anghinare femeilor însărcinate și nici persoanelor care suferă de afecțiuni acute hepatice sau renale.

Pentru a vedea rezultate, bea corespunzător ceai de anghinare, exact cum ți-a recomandat medicul sau farmacistul. Evită să combini acest ceai cu medicamente, deoarece îți poate face rău. Ține cont de atenționările medicului!

Nu abuza de consumul de ceai de anghinare pentru prevenirea altor probleme de sănătate!

Exact ca orice tratament, ține regimul sau tratamentul cu strictețe pentru a putea observa rezultatele…

Nu este indicat să consumi ceai de anghinare într-o cantitate mai mare de 750 de ml (aproximativ trei căni mari de cafea). Aceasta este cantitatea optimă consumată de către un adult însă, dacă ai probleme cu greutatea (ești prea slab/ă sau gras/ă), consultă un medic pentru a îți indica o cantitate potrivită.

Abonează-te pe:Yve.ro news

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Politica de confidențialitate