Ceai de merisor pentru tratarea infectiilor urinare

Share

Ceai de merisor pentru tratarea constipatiei, a infectiilor tractului urinar, eliminarea tulburarilor digestive.

Cuprins:

Ceai de merisor

Ceai de merisor pentru buna functionare a memoriei si a capacitatilor mintale.

Ceaiul de merisor, desi este cunoscut de putina lume, are o multitudine de efecte pozitive. Pe langa proprietatile medicinale, se remarca si cele cosmetice si nutritionale.

Acest ceai de merisor este una dintre cele mai bune bauturi naturiste, fiind plin de vitamine si componente recunoscute pe planul mondial in domeniul sanatatii.

De unde provine ceaiul de merisor si ce contine?

Merisorul este un arbust pitic ce face parte din familia Ericaceae. Acesta poate fi gasit in zonele muntoase, la altitudini de minimum 1300 m. Merisorul este folosit inca din vremurile indepartate, cand era folosit ca alimentatie principala pentru vikingi.

Acest ceai de merisor contine: fraxina, antocianidine, arbutozida, taninuri, fraxina si metilarbutozida. Pentru ca planta sa contina toate aceste substante, frunzele sale trebuie recoltate doar cand ating pragul maxim de substante active, si anume, in lunile septembrie si octombrie.

De asemenea, merisorul contine potasiu, calciu, magneziu, dar si vitaminele A, B, C.

Proprietatile si intrebuintarile ceaiului de merisor

Ceaiul de merisor are un gust acrisor insa are nenumarate avantaje. Printre acestea se numara proprietati antioxidante, antimicrobiene. Ceaiul de merisor se recomanda pentru tratarea si prevenirea infectiilor renale, stomacale si hepatice.

Ce putem trata cu ajutorul ceaiului de merisor?

Lista avantajelor consumarii ceaiului de merisor este una foarte lunga. Previne obezitatea, bolile cardiovasculare si tumorile.

Cel mai mare avantaj al unui ceai de merisor este tratarea infectiilor urinare. Ceaiul de merisor reuseste in doar opt zile sa combata bacteriile care duc la infectiile tractului urinar.

Bacteria Escherichia Coli, cunoscuta de toata lumea drept E.coli, este eliminata din organism cu ajutorul ceaiului de merisor. De asemenea, femeile pot avea un beneficiu major de pe urma unui ceai de merisor, deoarece reuseste sa previna si sa combata afectiunea numita cistita.

Faringita si laringita nu au nici ele vreo sansa in fata ceaiul de merisor, iar cei care sufera de reumatism isi pot calma durerile, daca vor bea ceai de merisor.

Folositi apa de gura? Va puteti lua adio de la ea, pentru ca ceaiul de merisor ajuta la igienizarea gingiilor, dar si a danturii si prevenirea mai multor boli, tartrul si cariile.

Ati auzit de bacteria numita Helicobacter Pylori? Este a doua cea mai periculoasa infectie dupa caria dentara. Ceaiul de merisor combate aceasta infectie si nu o lasa sa isi faca efectul. Mai mult de 50% dintre cazurile de cancer gastric sunt cauzate de bacteria Helicobacter Pylori, iar ceaiul de merisor poate combate aceasta boala.

Ceaiul de merisor se recomanda chiar si pentru copii, indiferent de varsta, deoarece contine vitaminele si proprietatile care le sunt necesare celor mici. Ceaiul de merisor compenseaza, dar printr-o metoda mult mai eficienta si mai naturala fata de tratamentele medicamentoase pe care cei mici sunt nevoiti sa le ia in cazul unor raceli.

Beneficiile ceaiul de merisor

Cu totii stim cat de periculoase sunt bolile inimii. Ei bine, ceaiul de merisor scade probabilitatea de a avea probleme cardiace.  Merisorle contin o cantitate mare de antioxidanti care ajuta la sporirea nivelului de HDL.

Aveti probleme cu sistemul imunitar? Este slabit si nu stiti ce sa mai faceti sau vreti sa preveniti ceva neplacut? Noi avem solutia: un ceai de merisor. Ceaiul de merisor furnizeaza catre corpul vostru o cantitate mare de vitamine (K, E, C), dar si minerale (potasiu) si antioxidanti.

Ce femeie nu isi doreste un corp de invidiat sau sa dea jos macar cateva kilograme?! Cu totii stim cat de greu este si putem facilita aceste procese daca se consuma ceai de merisor. Ceaiul de merisor este o varianta foarte buna pentru curele de slabire sau de detoxificare si este recomandat de medici sau nutritionisti. Arderea grasimilor este sustinuta de acizii organici care se gasesc in orice ceai de merisor. Capacitatile maxime ale ficatului, ale sistemului limfatic si ale rinichilor sunt amplificate daca se consuma ceai de merisor.

Procesul de detoxificare a organismului este amplificat si imbunatatit daca se consuma regulat ceai de merisor.

Sanatatea ochilor este si ea extrem de importanta si ii trebuie acordata multa atentie. Printre proprietatile ceaiului de merisor le putem enumera si pe cele antibacteriene. Bolile degenerative ale ochilor sunt combatute cu ajutorul barierelor de productie ce se formeaza pe baza vitaminelor si nutrientilor din compozitia ceaiului de merisor.

Pentru persoanele care au dificultati in a se concentra, ceaiul de merisor ajuta la buna functionare a memoriei si a capacitatilor mintale. Ceaiul de merisor se lupta si inlatura anxietatea, stresul, dar si depresia.

Pentru femeile preocupate indeaproape de fermitatea pielii lor si care isi doresc sa amane procesul imbatranirii, ceaiul de merisor este solutia. Antioxidantii pe care ii contine pun o bariera impotriva formarii ridurilor si opresc procesul de imbatranire a pielii.

Varsta adolescentei aduce cu sine multe schimbari, printre care si aparitia cosurilor, a punctelor negre si a acneei.

Chiar daca pare ciudat, celulele nervoase au si ele nevoie de hrana. Aceasta poate fi obtinuta daca se consuma ceai de merisor, deoarece acesta contine acizi grasi.

Cum se poate administra ceaiul de merisor?

Ceaiul de merisor poate fi consumat si ca atare, ca orice alta bautura, dar poate fi folosit si sub foarma de infuzie. Pe langa aceste metode pe care toate lumea le cunoaste si care sunt folosite la majoritatea ceaiurilor, se adauga ca metode de consum si: decoctul, macerarea la rece sau chiar pulberea.

Mai multe avantaje aduse de ceaiul de merisor:

  • Ajuta la stimularea metabolismului;
  • Stopeaza posibilitatea aparitiei bolilor cardiovasculare;
  • Diminueaza nivelul colesterolului;
  • Intareste ficatul si contribuie la buna functionare a acestuia;
  • Este eficient in combaterea durerilor menstruale;
  • Opreste dezvoltarea candidozei;
  • Opreste aparitia si dezvoltarea cancerului.

Contraindicatii pentru ceaiul de merisor

Asa cum am mentionat mai sus, un ceai de merisor duce la prevenirea si la combaterea afectiunilor renale, dar are efect si asupra infectiilor urinare. Daca ceaiul de merisor este consumat in exces, fara a se tine cont de cantitatea normala si recomandata, bolile enumerate pot aparea, iar calitatile si proprietatile naturiste nu isi vor mai putea face efectul.

Totodata, consumul de ceaiul de merisor in mod exagerat si netinut sub control duce la diaree si la iritarea mucoasei gastrice.

Ceaiul de merisor este contraindicat:

  • Femeilor insarcinate;
  • Femeilor care alapteaza;
  • Persoanelor care sunt alergice la merisor si la aspirina;
  • Celor care au probleme legate de insuficienta renala;
  • Celor care au probleme legate de coagularea sangelui…

Share
Abonează-te pe:Yve.ro news