Ceai de rostopasca: ajuta la tratarea afectiunilor hepatice

Share

Ceai de rostopasca pentru afectiuni ale vezicii biliare, afectiuni hepatice si afectiuni ale pielii.

Ceai de rostopasca

Ceai de rostopasca – un ceai cu traditie care poate fi de mare folos intr-o multime de contexte. De altfel, rostopasca este cunoscuta pentru multiplele sale intrebuintari care tin de tratarea anumitor afectiuni, motiv pentru care aceasta este foarte folosita in industria farmaceutica.

Rostopasca este o planta foarte populara care creste spontan in zone umbroase. Aceasta contine o seva foarte folositoare pentru tratamente naturiste, dar si niste flori galbene, mici, care au numeroase beneficii. Printre cele mai importante dintre acestea se numara prevenirea infectiilor, tratarea unor boli de piele minore, dar si prevenirea infectiilor bacteriene. Sunt foarte multe motivele pentru care este indicat sa folositi ceai de rostopasca, mai ales ca acesta este unul dintre cele mai eficiente antiinflamatoare.

Ceai de rostopasca – mod de preparare

Rostopasca este o planta foarte maleabila, motiv pentru care va puteti bucura de beneficiile acesteia intr-o multime de feluri. Ba chiar mai mult, rostopasca poate fi folosita ca atare, proaspat culeasa. Seva secretata in tulpina este foarte eficienta pentru afectiunile dermatologice minore, precum negi de mici dimensiuni, cicatrici, dar este si un foarte bun dezinfectant natural.

Totusi, pentru a obtine efecte cu mult mai importante, este indicat sa consumati cu regularitate ceai de rostopasca. Acesta se prepara ca orice alt sortiment de ceai, si anume prin infuzarea unei cantitati de planta uscata. Atentie, caci nu este indicat sa infuzati rostopasca proaspata, intrucat toate proprietatile acesteia se vor fi pierdut odata ce planta face contact cu apa fierbinte!

Pentru a obtine un ceai de rostopasca perfect, este suficient sa turnati 200 de mililitri de apa clocotita peste doua lingurite rase de planta uscata si maruntita. Amestecul se lasa la infuzat pentru circa 10-15 minute. Dupa infuzare, strecurati bine ceaiul si consumati-l fara a-l indulci. In cazuri deosebite, in acesta se poate adauga o lingurita de miere.

Ceai de rostopasca – beneficii asupra organismului

Infuzia pe baza de rostopasca se foloseste inca din cele mai vechi timpuri pentru tratarea si ameliorarea diferitelor afectiuni, fie ele mai severe sau minore. In general, aceasta planta se foloseste in medicamente, intrucat ajuta la tratarea afectiunilor hepatice. Cu toate acestea, exista o multime de situatii in care puteti consuma ceai de rostopasca pe post de adjuvant natural. Iata care sunt cele mai importante dintre acestea:

  • Afectiuni ale vezicii biliare – infuzia din rostopasca este foarte eficienta in prevenirea si ameliorarea afectiunilor vezicii biliare. Aceasta stimuleaza producerea de secretii biliare si stabilizeaza procedeul de eliminare.
  • Afectiuni hepatice – pentru tratarea si ameliorarea mai multor boli hepatice, fie ele minore sau mai severe, este indicat sa se consume cu regularitate ceai de rostopasca.
  • Acesta are efecte vizibile si de durata atunci cand va confruntati cu diferite forme de hepatita, afectiuni ale ficatului sau chiar ciroza. Infuzia de rostopasca are un rol important in protejarea celulelor hepatice.
  • Stabilizarea lichidelor din corp – fie ca este vorba despre presiunea sangelui, fie ca este vorba despre diferite secretii ale organismului, un ceai de rostopasca baut la momentul potrivit are rol stabilizator. Acesta ajuta si la producerea unor secretii, mai ales daca are o concentratie potrivita.
  • Optimizarea aparatului digestiv – atunci cand va confruntati cu diferite afectiuni si dificultati ale sistemului digestiv, nu ezitati sa le ameliorati sau chiar sa le tratati cu ajutorul unui ceai de rostopasca. Acesta se dovedeste a fi extrem de util in cazul in care va confruntati cu digestie lenta, cu balonare frecventa sau cu absorbtia de nutrienti greoaie.
  • Afectiuni ale pielii – folosit extern, un ceai de rostopasca din plante uscate ajuta la tratarea mai multor boli dermatologice. Pielea uscata si ingrosata, dermatitele usoare, negii, bataturile sau psoriazisul sunt cateva dintre afectiunile de natura dermatologica pe care infuzia de rostopasca le trateaza. De asemenea, ranile se pot dezinfecta cu ajutorul unui ceai de rostopasca, iar, dat fiind efectul sau anticicatrizant, acesta ajuta la uniformizarea nuantei si texturii pielii.
  • Tumori – cu toate ca nu se recomanda ca rostopasca sa fie administrata asemenea unui medicament sau tratament, aceasta poate fi folosita ca adjuvant pentru ameliorarea afectiunilor tumorale. Fie ca acestea apar in interior, pe anumite organe, fie ca sunt prezente pe suprafata pielii, ele se pot estompa si trata cu ajutorul infuziei de rostopasca. In astfel de cazuri, planta uscata se poate macina, astfel incat pulberea obtinuta sa se dizolve in apa fierbinte.

Ceai de rostopasca – indicatii pentru cand si cum se bea

Rostopasca este o planta foarte puternica, motiv pentru care, odata infuzata, aceasta trebuie consumata in mod responsabil. In cazul in care se face abuz, ea poate deveni toxica si poate provoca dezechilibre semnificative. In cazul in care va confruntati cu una sau mai multe dintre afectiunile prezentate mai sus, este important ca, pentru inceput, sa consultati un medic specialist. Acesta va va confirma daca este indicat sa includeti un ceai de rostopasca in dieta de zi cu zi. Iata cateva sfaturi utile in acest sens:

  • Consumati ceai de rostopasca din plante uscate, cat mai natural; evitati capsulele si granulele.
  • Nu depasiti 350 de mililitri de ceai pe zi. Aceasta cantitate trebuie sa fie distribuita pe parcursul unei zile intregi.
  • Beti ceaiul intre mesele principale ale zilei, astfel incat acesta sa nu agaseze in vreun fel stomacul, ficatul si celelalte organe interne.
  • Daca doriti, puteti bea ceai de rostopasca rece, temeperatura nefiind un factor de influenta pentru beneficiile plantei infuzate.
  • Pentru uzul extern, este indicat sa folositi comprese sterile pe care sa le umeziti cu o cantitate potrivita de ceai de rostopasca. Aplicati compresele umede peste suprafetele afectate si lasati sa actioneze pentru cateva minute. Daca este necesar, repetati operatiunea de maximum trei ori pe zi.

In cele din urma, infuzia pe baza de rostopasca este un adjuvant natural care poate fi folosit intr-o multime de feluri, existand conditia de a nu face abuz. Acesta are efecte imediate, rezultatele fiind vizibile inca de la primele administrari…

Chiar daca este un tratament natural pentru diferite probleme, acest ceai de rostopasca trebuie folosit cu moderatie, astfel incat sa se evite potentialele efecte adverse ale sale. Printre cele mai importante astfel de efecte se numara starea de somnolenta si moleseala sau migrenele.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news