Alimentatie cancer

Share

Dieta va ramane intotdeauna cea mai eficienta metoda de a ramane sanatosi si de a ne proteja de diferite afectiuni mai mult sau mai putin grave.

Alimentatie cancer

Conform medicilor, unul din trei decese cauzate de cancer este asociat cu o nutritie necorespunzatoare; astfel, concluzia este adoptarea unei diete alcatuite din alimente care lupta cu cancerul sau alte afectiuni grave. O lista completa pentru alimentatie cancer este greu de intocmit insa iata cateva alimente recomandate:

Alimentatie cancer:

Broccoli, conopida, varza  – Acestea au in compozitie o substanta care este capabila sa combata cancerul de san. De asemenea, trebuie mentionat si sulforafanul, care poate ajuta la prevenirea cancerului rectal si celui de colon.

Fructe de padure – Acestea au in alcatuire diferiti antioxidanti care ne ajuta la protejarea celulelor de efectele negative ale cancerului. In plus, acestea pot stimula si sistemul imunitar, deoarece contin mai multi polifenoli.

Struguri – Coaja acestora contine un antioxidant ce are un rol antiinflamator si stopeaza inmultirea celulelor canceroase.

Cereale integrale – Persoanele care obisnuiesc sa consume regulat cereale integrale, au sanse mai mici cu pana la 45% de a dezvolta un anumit tip de cancer. Acestea au in compozitie antioxidanti si nutrienti importanti pentru organism.

Rosiile – Au capacitatea de a reduce riscul dezvoltarii cancerului de prostata, protejand celulele impotriva afectiunilor care duc la dezvoltarea cancerului. Rosiile contin o cantitate ridicata de antioxidant puternic (licopen).

Turmeric – Acesta este un condiment portocaliu ce are in compozitie curcumina, benefica in diminuarea dezvoltarii cancerului. De asemenea, aceasta este capabila sa stopeze dezvoltarea anumitor celule canceroase si pot incetini raspandirea in corp a afectiunilor. Condimentul se poate gasi in orice magazin si se poate folosi la o multime de mancaruri…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news