HomeSANATATEOrtopedie Tendinita – inflamarea unui tendon

Tendinita – inflamarea unui tendon

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,K views
Tendinita in Ortopedie

Tendinita presupune inflamarea ori iritarea unui tendon, fapt care produce o durere a articulatiei si se poate manifesta la fiecare tendon prezent in corp insa cel mai des se intalneste la umeri, coate si calcaie.

Tendinita
Tendinita este cunoscuta sub diferite denumiri printre care cotul jucatorului de tenis, cotul jucatorului de golf  sau umarul inotatorului. In unele cazuri, in functie de severitate, aceasta afectiuni poate necesita o interventie chirurgicala, dar in majoritatea cazurilor nu este nevoie decat de antiinflamatoare, calmante si odihna.

Simptome manifestate in zona cu probleme:
-durere;
-senbilitate;
-inflamatie usoara.

Cauze
Chiar daca aceasta afectiune poate aparea brusc, de cele mai multe ori apare in urma unor miscari foarte repetate a anumitor articulatii pentru o perioada mai indelungata. In anumite cazuri, persoanele sufera de aceasta afectiune din cauza locurilor de munca sau a unor hobby-uri care presupun aceste miscari ce pot afecta tendoanele implicate in desfasurarea sarcinilor.

Iata diferiti factori care pot duce la aparitia acestei afectiuni:

1. Varsta – cu trecerea anilor, tendoanele persoanelor devin din ce in ce mai putin flexibile, crescand astfel sansele aparitiei leziunilor.

2. Ocupatia – tendinita apare mai des la persoanele ale caror locuri de munca presupun:
– miscari repetitive;
– pozitii incomode;
– intinderi frecvente;
– vibratii;
– eforturi energice.

3. Sportul – Persoanele care practica oricare dintre aceste sporturi sunt expuse:
– baseball;
– baschet;
– bowling;
– golf;
– atletism;
– inot;
– tenis…

Pentru a preveni aparitia acestei afectiuni se va micsora ritmul atunci cand se efectueaza activitati ce pun o presiune excesiva pe tendoane, mai ales pe perioade extinse. Daca durerea isi face aparitia, acea activitate trebuie oprita, iar articulatia, odihnita. De asemenea, miscarile ce duc la disconfort trebuie inlocuite de altele si se recomanda apelarea la stretching inainte de efectuarea oricarui tip de efort fizic.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed