Home SANATATEsanatatea intima Durerile menstruale – remedii

Durerile menstruale – remedii

autor Elena Yvette
668 views 2 minute timp de citit

Cum se manifesta menstruatiile dureroase?

Durerile menstruale

Durerile provocate de menstruatie se plaseaza in general in josul abdomenului si se manifesta sub forma unor crampe violente, care pot ajunge pana in josul coapselor. De asemenea, sunt foarte des insotite de greturi, uneori chiar voma sau dureri de cap.

De ce sunt dureroase menstruatiile?

Senzatia de durere din timpul acestei perioade poate fi rezultatul unor factori diversi, care nu actioneaza toti in aceasi timp.

– Secretiile hormonale
Doar menstruatiile care urmeaza unei ovulatii sunt neplacute, in rest, cand ciclul se desfasoara fara sa se fi produs ovulatia, durerea apare mai rar. Astfel, progesteronul care apare dupa ovulatie are un rol important in producerea acestor dureri.

– Secretia exagerata de prostaglandina
Prostaglandinele sunt responsabile pentru declansarea contractiilor uterine pentru a elimina fragmentele de mucoasa, iar nivelul lor prea crescut poate duce la contractii si mai puternice, care vor fi si mai dureroare.

– Conformatia uterului
Uterul prea mic sau inclinat inapoi sau inainte poate face ca scurgerea sangvina sa se faca mai prost decat ar trebui si astfel poate duce la dureri.

Atunci cand menstruatiile sunt foarte dureroase, puteti consulta un medic ce va prescrie calmante si antispasmodice, iar daca acestea nu sunt suficiente, se pot lua si antiinflamatoare ce au proprietatea de a inhiba secretia prostaglandinelor, pastilele fiind recomandate tot de catre medic…

Pentru contraceptie se recomanda pilula, care suprima ovulatia si astfel face ca durerea sa nu mai apara. De asemenea, durerea se atenueaza cu mult, odata cu primele contacte sexuale, iar dupa prima nastere vor disparea complet. Si pilulele trebuie recomandate de un medic.

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies