HomeSANATATEGinecologie Primele simptome de sarcina

Primele simptome de sarcina

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,3K views
Primele-simptome-de-sarcina-e1455735202597 in Ginecologie

Majoritatea femeilor au impresia ca printre primele simptome de sarcina se afla lipsa menstruatiei, insa nu este chiar asa. Iata niste simptome observabile inainte de lipsa menstruatiei:

Primele simptome de sarcina

Oboseala
Daca unei femei i se face constant somn mai repede decat de obicei sau daca are impresia ca este dintr-odata epuizata, aceste lucruri ar putea fi deoarece numarul hormonilor prezenti in organism este mai mare.

Aversiuni alimentare
Foarte multe femei au declarat ca acestea reprezinta semne principale ale sarcinii: nicio mancare nu va mai atrage, nici cele gatite acasa, nici la restaurant. Cauza este cresterea nivelului hormonilor.

Sensibilitate la mirosuri
Printre primele simptome de sarcina este posibil sa fie si faptul ca mirosurile mancarurilor care v-au placut pana acum duc la o senzatie de greata, lucru cauzat tot de cresterea nivelului hormonilor din organism.

Balonarea
Acesta reprezinta un alt simptom initial al sarcinii, dar, de cele mai multe ori este dificila detectarea cauzei, adica ori este una datorata sarcinii ori una datorata menstruatiei, deoarece acestea sunt similare. Insa, trebuie mentionat faptul ca manifestarile unei femei insarcinate sunt mai intense decat atunci cand a ajuns in perioada menstruatiei. La fel ca celelalte simptome, balonarea este cauzata de schimbarile hormonale din organism: cresc valorile progesteronului (care ofera acel disconfort), umflarea abdomenului.

Urinare frecventa
Deoarece uterul este in crestere, acesta va pune presiune pe vezica urinara si de aici va veni nevoia urinarilor dese. Din nefericire, nu este niciun remediu pentru aceasta „problema”…

Constipatia
Aceasta este trecuta de ele mai multe ori cu vederea si nu este vazut ca un simptom al sarcinii, insa trebuie stiut ca schimbarile nivelurilor hormonale pot incetini circulatia alimentelor in stomac.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed