HomeDiete de slabitCum sa slabesti rapid Dieta cu pepene – detoxifica si slabesti un kg in doua zile

Dieta cu pepene – detoxifica si slabesti un kg in doua zile

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,5K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2014/03/Dieta-cu-pepene.jpg

Dieta cu pepene, fie pentru detoxificare, fie pentru pierderea în greutate, spre deosebire de alte diete, acționează într-un timp foarte scurt şi se pierde aproximativ un kilogram la două zile. Tot ceea ce trebuie să facem este să consumăm cât mai mult pepene.

Cu toţii am așteptat sezonul cald pentru a ne putea bucura de toate lucrurile minunate pe care ni le oferă vara. Ce poate fi mai minunat decât după o zi toridă, decât să savurăm un pepene rece şi delicios? Dieta cu pepene reprezinta solutia perfecta in acest caz.

Dieta cu pepene

Dar pepenele nu este bun doar pentru a ne răcori, el având şi alte beneficii pentru corp. Cea mai mare calitate a sa este că ajută la pierderea în greutate. Exact! Dieta cu pepene este una dintre cele mai cunoscute diete şi se ştiu deja toate avantajele pe care le aduce corpului nostru. Această cură vă ajută metabolismul să își îmbunătățească funcțiile și să ardă mai repede grăsimile, dar este și populară, din moment ce vara simțim nevoia de a consuma cât mai multe lichide.

Dieta cu pepene aduce numeroase beneficii organismului

  • În primul rând, dieta cu pepene detoxifică organismul. Vara ne supunem corpul unui tratament foarte dureros atunci când ieşim din casă sau, mai rău, când ne expunem razelor soarelui mai mult decât este indicat.
  • Dieta cu pepene este utilă persoanelor care vor să slăbească – pepenele aproape că nu conține grăsimi, cantitatea acestora fiind de 0,1%. Este dulce, fiind un fruct pe placul tuturor, dar totodată care ajută şi la pierderea în greutate.
  • Pepenele este ideal contra deshidratării – apa este prezentă în proporție de 90%; este bogat în vitamine, printre care C, A, B6, și minerale, de exemplu, magneziu, potasiu și fier. Deoarece are un conținut bogat de apă, pepenele ajută la purificarea şi hidratarea organismului de toate impurităţile pe care le acumulăm zi de zi.
  • Constipația nu va mai reprezenta o problemă – pepenele este eficient și împotriva acesteia, întrucât are efect laxativ, de aceea se și recomandă în caz de constipație cronică.
  • Dieta cu pepene îmbunătățește funcția de filtrare a rinichilor și dizolvă pietrele la rinichi – pepenele ajuta la eliminarea toxinelor, iar proprietățile alcaline contribuie la dizolvarea și facilitează eliminarea pietrelor la rinichi.
  • Dieta cu pepene elimina riscul de a dezvolta infecții urinare – proprietățile alcaline are pepenelui opresc dezvoltarea bacteriei coliform care provoacă infecțiile urinare.
  • Pepenele este o sursă bogată de fibre – acestea contribuie la buna funcționare a sistemului digestiv.

Atenţie! Dieta cu pepene nu va funcţiona dacă vom consuma şi alte alimente nocive pentru organism cum ar fi (carbohidraţi, grăsimi etc). Pentru a fi eficientă şi cu rezultate bune în termen scurt, este necesar un consum mare de pepene.

În primele două zile, din cauza restricţiilor alimentare, este posibil să vă simţiti obosiţi, slăbiţi, de aceea nu se recomandă eforturile prea mari sau expunerea la soare mai mult decât este indicat. Pe parcurs însă veți observa un progres și veți începe să vă simțiți din ce în ce mai bine.

Dieta cu pepene se desfăşoară în felul următor:

  1. Micul dejun – O felie sau două de pepene sunt ideale pentru a începe dieta şi totodată dimineaţa. Se poate consuma şi un iaurt dietetic sau alte fructe ori legume, dar nu în cantităţi mari.
  2. Prânzul – La prânz se vor consuma alte două felii de pepene şi o porţie mică de carne de vită la grătar sau orez fiert.
  3. Seara – Se recomandă fie o porţie de peşte la grătar, fie o salată de varză, o supă de legume, alături de o felie de pepene.

Nu se recomandă un consum de 100% pepene, deoarece dieta cu pepene, deşi conţine un număr bogat de vitamine (A, B6, C) şi minerale (magneziu, potasiu), este foarte strictă în această privință.

Cat de eficienta este dieta cu pepene pentru a slabi?

Dieta cu pepene este eficienta, deoarece limitează cantitatea de calorii și zahar. Cantitatea redusă de zaharuri naturale pe care o conține pepenele este suficientă pentru a potoli pofta de ceva dulce, dar, în același timp, nu duce la îngrășare. Cu toate acestea, dacă vreți să pierdeți în greutate, efectele acestei cure durează o perioadă scurtă, ceea ce înseamnă că dieta cu pepene este potrivită pentru a slăbi rapid înaintea unui eveniment sau pentru a purta anumite haine care nu vi se mai potriveau. Cu ajutorul acestei cure veți pierde foarte rapid în greutate, dar rezultatele nu vor persista decât dacă abordați după aceea o alimentație sănătoasă și faceți frecvent activități fizice de dificultate medie. În urma acestei diete vă veți simți mult mai bine, cu forțe proaspete, veți radia datorită efectului revigorant al pepenelui. Pe cât posibil, căutați să consumați pepeni bio, netratați cu diverse substanțe chimice, altfel ar putea apărea complicații, iar calitatea proprietăților pepenilor respectivi va scădea. Dieta cu pepene este destul de ușor de urmat, iar multe persoane o preferă tocmai pentru că nu durează o perioadă îndelungată, dar și deoarece pepenele este extrem de gustos și plin de vitamine. Puteți urma dieta cu pepene ca fiind începutul unei alte diete mai complexe care sa vă ajute pe termen lung. Trebuie să evitați în totalitate preparatele de tip fast-food și să vă formați o rutină de exerciții fizice sau alte activități care implică mișcarea sau un sport, pentru a vă menține sănătatea și forma fizică în parametrii optimi.

Dieta cu pepene nu ar trebuie ţinută mai mult de o săptămână cu pauză de încă o săptămână, timp în care se vor consuma alimente uşoare şi dietetice (legume, fructe, supe de legume, carne de vită fiartă sau pe grătar, peşte la grătar, iaurturi dietetice etc.)…

Nu trebuie să urmați dieta cu pepene în următoarele condiții: dacă aveți o afecțiune cronică a rinichilor, dacă suferiți de ulcer, gastrită, afecțiuni ale sistemului genito-urinar, precum și dacă vă aflați în al treilea trimestru de sarcină. Pentru un plus de siguranță se recomandă consultul medicului înainte de a urma această cură.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed