HomeDiete de slabitDIETE CELEBRE Dieta cu apa plata si lamaie pentru o dieta echilibrata

Dieta cu apa plata si lamaie pentru o dieta echilibrata

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,3K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2014/03/Dieta-cu-apa.jpeg

Dieta cu apă și lamaie este o alternativă la îndemână pentru acelea dintre voi care vreți să scăpați rapid de surplusul de kilograme fără să vă expuneți vreunui factor de risc.

În cadrul acestei diete elementul principal este apa, element care se găsește în toate alimentele pe care le consumăm, în cantități mai mici sau mai mari. Dieta cu apă nu înseamnă consumul exclusiv de apă, ci o dietă echilibrată, cu consum preponderent de apă pură și alimente care conțin lichid în proporții mari.

Dieta cu apă plată și lămâie te ajută să pierzi în greutate și să arăți mai sănătoasă. În acest articol îți prezentăm proprietățile și beneficiile aduse de dieta cu apă.

Dieta cu apa

Ce consumăm în dieta cu apă?

Apa și alimentele care au în componență un conținut mare de apă ajută la îmbunătățirea metabolismului, la intensificarea arderilor și la optimizarea tuturor procedeelor din corp, mai ales al celui de digestie. Dieta cu apă poate fi destul de variată și sățioasă dacă veți alege să o completați cu următoarele alimente. Este de preferat ca alimentele bogate în apă să nu fie supuse gătirii termice, pentru că își vor diminua conținutul de lichid:

  • Apă – pe lângă cei doi litri recomandați pentru consumul zilnic obligatoriu, cantitatea de apă din cadrul dietei trebuie să fie suplimentată. Astfel, dimineața beți un pahar cu apă pură, plată, pe stomacul gol. De asemenea, beți apă înainte și cu jumătate de oră după mesele principale. Completați fiecare gustare a zilei cu 250 de mililitri de apă.
  • Pepene roșu – pe lângă numeroasele vitamine, acizi și antioxidanți, pepenele roșu conține 92% apă. Acesta este motivul pentru care se recomandă un consum mare de pepene roșu în dieta cu apă. Conținutul mare de apă din pepene este îmbogățit cu vitaminele A, C și E, dar și cu zinc, mangan sau calciu.
  • Castraveți – în dieta cu apă castraveții sunt foarte recomandați pentru un consum zilnic. Aceștia conțin 95% apă, iar restul de 5% este format din gama de vitamine B, săruri minerale și fibre alimentare (acestea se găsesc preponderent în coaja castraveților).
  • Ridichi – cu un conținut de apă de puțin peste 90%, ridichile sunt un element de bază în dieta cu apă. Acestea pot fi consumate într-o mulțime de combinații, în salate sau ca atare, condimentate. Fiind legume apoase, ridichile nu au nevoie de adaosuri gastronomice, iar nutrienții din acestea sunt absorbiți cu rapiditate.
  • Citricele – acestea sunt foarte folosite în fresh-uri și băuturi răcoritoare îndulcite, dar consumate ca atare pot fi foarte utile în dieta cu apă. Conținutul lichid al unui fruct citric este de 91%. Grepfrutul are un conținut de apă mai mare decât cel de acid citric, iar lămâile sunt foarte utile pentru arderea surplusului de grăsimi.

Cum poți slăbi cu dieta cu apă

Apa reprezintă 60% din corp și este esențială pentru sănătate, deoarece este folosita în digestie, absorbție, circulație, crearea salivei, transportarea nutrienților și menținerea temperaturii corpului. Conform cercetărilor, există o regulă după care îți poți da seama de cată apă are nevoie organismul tău: în funcție de culoarea urinei. Dacă urina este de un galben închis, atunci trebuie să bei mai multă apă. Urina sănătoasă este deschisă la culoare și este important să bei un pahar de apă dimineața când te trezești, apoi câte unul la fiecare două ore pentru tot restul zilei. Chiar dacă ești nevoită să mergi des la toaletă, încearcă pe cat posibil să te ții de acest program sănătos:

• Bea un pahar de apă înainte de fiecare masă
Se recomandă două pahare de apă înainte de fiecare masă în dieta cu apă. Efectul apei asupra consumării caloriilor din mâncare s-a dovedit a fi eficient cu precădere la femeile adulte față de cele tinere. Cu toate acestea, indiferent de vârstă, nu trebuie să uiți să monitorizezi cantitățile și caloriile pe care le asimilezi din mâncare. Este interzis să se consume apă în timpul meselor: cel mai bine este cu 30 de minute înainte și 30 de minute după ce ai mâncat. Fiindcă nu bei în timp ce iei masa, acest lucru ajută digestia, deoarece concentrația acidului gastric va funcționa eficient.

• Bea apă de-a lungul zilei
Apa te face să te simți sătulă pe parcursul zilei fără a consuma cafele și gustări bogate în calorii; dacă bei apă și apoi iei masa, ar trebui să mănânci mai puțin, pentru că va persista senzația de sațietate. Consumul redus al caloriilor în fiecare zi determină pierderea rapidă în greutate. Bea apă la fiecare două ore, pentru a lăsa timp organismului să o asimileze și să o distribuie cum trebuie; dacă bei doar atunci când îți este sete, el va reține apa, deoarece are nevoie de ea pentru a funcționa și nu va fi nimic în plus prin care să se elimine toxinele. Apa suprimă senzația de foame, deoarece face corpul să se simtă plin, de aceea reduce asimilarea caloriilor. Se recomandă aproximativ 2,5 l de apă pe zi în total (atât plată, cât și din alimente); asimilarea acesteia este influențată de vârstă, greutate, nivelul de activitate și factorii de mediu, precum altitudinea. Dieta cu apă te ajută să slăbești sigur și eficient, fără efectele secundare negative care pot apărea la dietele bazate pe medicamente.

• Înlocuiește cu apă băuturile îndulcite în dieta cu apă
Poți adăuga aromă apei. Se recomandă utilizarea alternativelor, de aceea trebuie să stai departe de îndulcitorii chimici care sunt cunoscuți drept îndulcitori cu 0% calorii, întrucât aceștia duc la luarea în greutate. În loc să bei sucuri, băuturi alcoolice, smoothie-uri sau altele de acest tip care conțin un nivel ridicat de calorii, consumă un pahar sau o sticlă de apă minerală.

Apa acidulată, cunoscută și drept apă carbogazoasă, este o alternativă la apa plată. Dacă urmezi o dieta cu apă cu un conținut scăzut de sodiu în ceea ce bei, mai ales dacă intenționezi să slăbești, este important să fii atentă la nivelul sodiului de pe ambalajul sticlei; în cazul în care este consumată prea mult, apa acidulată poate irita intestinele, din cauza eliberării de dioxid de carbon, ceea ce duce la balonare și gaze. Dacă ești afectată de așa ceva, se recomandă consumul apei plate în locul celei carbogazoase. Poți opta și pentru ceai rece verde, deoarece este bogat în antioxidanți și flavonoizi care impulsionează organismul pentru a asimila mai bine apa. Merge să îți prepari un ceai cald cu apă fierbinte și pudră de ceai, după care să îl torni peste un pahar cu gheață. Abține-te de la a adăuga îndulcitori.

• Bea apă rece pentru impulsionarea metabolismului
Studiile arată că apa rece poate cauza creșterea energiei în mare parte datorită eforturilor organismului de a o încălzi pentru a o aduce la temperatura corpului, iar acest proces presupune arderea caloriilor. Efectele manifestate de metabolism încep cam la zece minute după ce apa a fost consumată și ating apogeul la 30-40 minute după ce ai băut-o.

• Echivalează cantitățile de alcool și apă
Atunci când bei alcool, trebuie să bei o cantitate echivalentă de apă; cu toate acestea, nu se recomandă să bei alcool prea des.

• Bea apă și elimină sarea din alimentație, pentru a slăbi
Apa reduce sau elimină complet sarea din dieta cu apă (sarea de masă, sarea găsită în alimentele conservate sau congelate și pe cea aflată în carnea sărată) pentru a nu mai reține atât de mult apa în organism și a putea pierde în greutate.

Contraindicații în dieta cu apă

Dacă nu manifestați o atenție deosebită față de dieta cu apă și principiile acesteia, vă puteți confrunta cu unele contraindicații minore:

  • Senzație de foame – dat fiind faptul că procesul de digestie este intensificat, alimentele ingerate vor fi digerate mai rapid, iar foamea se va instala mai frecvent. În dieta cu apă foamea nu trebuie tratată superficial, în acest sens fiind de mare ajutor unul dintre alimentele de mai sus.
  • Accelerarea arderilor – rezultatele dietei cu apă sunt, de cele mai multe ori, foarte rapide și foarte vizibile. Este posibil, așadar, să pierdeți un număr semnificativ de kilograme într-un timp scurt. Acest lucru trebuie ținut sub control prin alimentație și efort fizic.
  • Senzație de greutate – consumul frecvent de apă vă poate da o senzație de greutate, opusă celei de ardere accelerată a grăsimilor. În dieta cu apă, însă, șansele ca greutatea corporală să crească sunt foarte mici. Senzația de greutate poate fi eliminată cu ajutorul efortului fizic susținut.

Poți aplica și detoxifierea cu apă

Deseori, planurile de meniuri din diete includ și perioade scurte în care este necesară detoxifierea organismului, pentru eliminarea toxinelor din corp și reducerea balonării. De asemenea, detoxifierea promovează alimentele bogate în apă: fructele suculente, printre care lămâie, lime-urile, grepfruturile, portocalele, zmeura, chiar și pepenele (92% apă), pot fi consumate pentru a asimila apă, iar, în plus, sunt și foarte gustoase. Cele mai bune alternative la apa îndulcită sunt fructele sau legumele, mai ales cele organice. În afară de consumul fructelor, supele sunt și ele extrem de bune și cresc consumul apei. Cele bazate pe legume verzi sunt o alegere foarte bună. Se recomandă cele cu un conținut redus de sodiu. Dieta cu apă ajută la eliminarea toxinelor din organism, de aceea trebuie urmată zilnic. Dacă nu bei suficientă apă, te vei deshidrata: pierderea fluidelor este accentuată de vremea caldă, de exercițiile fizice, altitudinile ridicate sau vârstă (la persoanele în vârstă setea nu mai este atât de pronunțată)…

• Combină o dietă ce are calorii restricționate și una cu apă
Bea 470 ml de apă înainte de fiecare masă asociată cu o dietă de 1200 calorii și vei slăbi eficient, iar apoi îți poți menține greutatea cu succes până la un an. Studiile arată că asimilarea crescută a apei în regim de dietă a fost în strânsă legătură cu pierderea în greutate: femeile de vârstă mijlocie care au urmat dieta cu apă au pierdut mai rapid 1,80 kg față de grupul celor care nu au urmat-o.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed