Home FITNESS De ce este important sa mergi la sala dupa ce împlinesti 50 de ani

De ce este important sa mergi la sala dupa ce împlinesti 50 de ani

autor Nitu Alina
1,9K views
De ce este important sa mergi la sala dupa ce împlinesti 50 de ani

Multe femei se întreabă de ce este important să mergi la sală după ce împlinești 50 de ani, iar noi ne-am gândit să le ajutăm și să le explicăm cât mai bine care este motivul pentru care sportul nu ar trebui să lipsească din viața lor.

De ce este important sa mergi la sala dupa ce împlinesti 50 de ani

Cu toții știm că exercițiile fizice pot încetini procesul de îmbătrânire, scad șansele de a te îmbolnăvi de diabet, boli de inimă sau de osteoporoză.

Nu este niciodată prea târziu pentru a ne apuca de sport și, dacă până la 50 de ani ai avut un stil de viață sedentar, ar fi indicat ca de acum să începi să mergi la sală pentru a te menține cât mai sănătoasă și frumoasă.

Odată cu vârsta de 50 de ani apar și durerile de mijloc, de gât, de umeri și pe lângă asta, vei începe să crești și în greutate, ceea ce, știm bine, nu este deloc plăcut.

Înainte de îți face un abonament la sală, cel mai bine ar fi să consulți un specialist capabil să îți spună care sunt exercițiile fizice potrivite pentru tine.

Sportul ne ajută să slăbim sau să ne menținem în formă, iar acest lucru este la fel de important și la vârsta de 50 de ani, așa cum era și în adolescență.

Pe lângă acest aspect, este important să facem sport și pentru a ne menține mintea sănătoasă și, de aceea, considerăm că este necesar un abonament la sală.

Nu mai este niciun secret faptul că pentru a avea o minte sănătoasă ai nevoie și de un corp sănătos. Astfel, pentru a avea o memorie bună este indicat să faci cât mai multă mișcare.

Mișcarea reprezintă un factor pentru protecția memoriei, motivul fiind unul metabolic, deoarece se știe că activitatea fizică poate proteja sănătatea inimii și poate asigura o mai bună oxigenare cerebrală, astfel stimulându-se vasele de sânge care alimentează creierul.

Ar fi indicat să mergi pe jos în fiecare zi și să faci sport mai intens măcar o dată pe săptămână.

Sportul reduce riscul obezității, menține sănătatea inimii, protejează articulațiile, întărește musculatura corpului, ajută chiar și la tratarea unor forme de cancer sau de diabet.

De asemenea, sportul are un efect benefic și pentru cei ce suferă de hipertensiune arterială.

Conform cercetătorilor de la Școala de Medicină din cadrul Universității San Diego din California, SUA, se pare că doar 20 de minute de exerciții fizice pe zi stimulează sistemul imunitar prin producerea unui răspuns celular antiinflamator…

Din aceste motive enumerate mai sus se pare că cel mai bine ar fi ca după ce treci de vârsta de 50 de ani să îți faci un abonament la sală și să încerci să faci cât mai multe activități fizice. Astfel, vei avea o viață mult mai sănătoasă și vei ajunge să arăți chiar mai bine decât la 20 de ani. Toate femeile au nevoie să se simtă frumoase, iar sportul și un stil de viață sănătos le vor face să se simtă din nou ca în adolescență.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed