8 mirodenii sanatoase

Share

Aceste mirodenii sanatoase aromatice nu prezinta motive de ingrijorare in cazul in care obisnuim sa tinem sub control nivelurile colesterolului si sodiului; in plus, mancarea va fi plina de savoare!

Se pare ca ducem mereu o lupta intre a consuma hrana sanatoasa, buna pentru organismul nostru, si a manca ceva care ne place foarte mult, dar nu este benefic pentru sanatate.

8 mirodenii sanatoase

Aceste mirodenii sanatoase aromatice se gasesc frecvent in bucataria fiecarei gospodine, insa dincolo de acest fapt, ele reprezinta niste metode bune in lupta contra durerilor si pentru a asigura longevitatea. Va invitam sa cititi in randurile ce urmeaza despre beneficiile surprinzatoare aduse organismului nostru de catre aceste opt mirodenii sanatoase.

De ce sa consumam mirodenii sanatoase?

Pe langa faptul ca mancarea va fi delicioasa cu ajutorul lor, aceste mirodenii au o multime de proprietati benefice cunoscute inca din cele mai vechi timpuri:

ScortisoaraAceasta contine un numar mare de antioxidanti, protejandu-ne astfel de procesul de oxidare cauzat de radicalii liberi. Este o mirodenie cu proprietati antiinflamatoare, ceea ce inseamna ca ajuta in lupta contra infectiilor din corp si sprijina repararea tesuturilor. Aceasta este utila si contra hipertensiunii si in caz de disconfort stomacal. Unele cercetari indica faptul ca scortisoara scade nivelul zaharului din sange la persoanele cu diabet de tipul II si reduce si nivelul colesterolului. De asemenea, scortisoara este considerata a fi o sursa foarte buna de fibre (patru grame per lingura). Asadar, scortisoara este una dintre cele mai sanatoase mirodenii.

Nucsoara: Si aceasta este una dintre cele mai sanatoase mirodenii datorita faptului ca are o multime de proprietati benefice.Aceasta mirodenie folosita cu precadere pentru coacere este o solutie pentru problemele stomacale si lupta puternic impotriva ciupercilor si bacteriilor din organism. Nucsoara este o sursa importanta de fibre care ajuta la eliminarea petelor de pe piele (provocate, de exemplu, de acnee), atunci cand se aplica direct pe aceasta. Uleiurile volatile de nucsoara au efecte calmante si antiinflamatoare, fiind utile in tratarea durerilor si inflamatiilor musculare si articulare – este necesar sa se aplice pe zona afectata doar cateva picaturi dintr-un astfel de ulei si se maseaza. Consumata in doze foarte mici, cu lapte, nucsoara poate trata insomnia, stresul, extenuarea si chiar starile depresive si de anxietate, deoarece ajuta la calmare si la inducerea somnului. Aceasta mirodenie este buna si contra respiratiei neplacute, contribuie la imbunatatirea aspectului pielii. Tododata, nucsoara este si un afrodiziac.

Coriandrul: Bogat in vitamina K, coriandrul este bun pentru imbunatatirea rezistentei oaselor si ajuta in cazul cheagurilor de sange. Acesta reduce inflamatia de la nivelul pielii si ajuta in tratarea mai multor afectiuni ale sale, precum exeme, infectii fungice si uscaciune, datorita proprietatilor antiseptice, antifungice, antioxidante si de detoxificare. Alte proprietati ale coriandrului sunt faptul ca ajuta in scaderea colesterolului, are efect anti-diareic, contribuie la o digestie buna, la functionarea adecvata a ficatului, la intarirea oaselor (deoarece contine o cantitate mare de calciu), previne anemia si poate reduce alergiile.

Anasonul: Acest condiment are mai degraba o aroma dulceaga. Ansonul este cunoscut pentru calmarea stomacului iritat si ajuta, de asemenea, impotriva tusei si curgerii nasului. Mirodenia acesta are calitati asemanatoare estrogenului, cu alte cuvinte, creste nivelul fluxului de lapte al mamelor care alapteaza la san, este de ajutor si in cazul simptomelor menstruale, iar pe de alta parte, creste libidoul. Anasonul este o sursa importanta de fibre, calciu si fier.

Chimionul: Conform cercetarilor, acest condiment ajuta in cazul diabeticilor, in sensul ca mentine sub control nivelul zaharului din sange, precum scortisoara. Chimionul contine printre proprietatile sale anumiti germeni care lupta in prevenirea ulcerului stomacal; in plus, reprezinta o sursa bogata de calciu, fier si magneziu. Acesta face parte dintre cele mai gustoase si sanatoase mirodenii.

Chimenul dulce: Asemanator cu chimionul, chimenul dulce are o aroma de lemn dulce. Acest condiment este de ajutor in inabusirea arsurilor de la stomac si are un rol in temperarea balonarii, a gazelor si altor probleme digestive.

Ginsengul: Si acesta se regaseste printre cele mai sanatoase mirodenii. Cu toate ca exista forme variate de ginseng, studiile arata ca acesta, in general, reduce nivelul zaharului din sange la bolnavii cu diabet de tipul II. Studiile arata ca ginsengul poate incetini cresterea cancerului colorectal, poate reduce perioada in care frigul rezista in organism si creste nivelul imunitatii.

Ghimbirul: Acesta nu putea lipsi din lista cu cele mai sanatoase si gustoase mirodenii. Cunoscut pentru efectul calmant in cazul greturilor provocate de sarcina, ghimbirul este folosit cu acelasi scop si in chimioterapie si pentru raul de masina. Unele cercetari arata ca ghimbirul este folosit ca sedativ usor in tratamentele pentru artrita, dureri ale articulatiilor si in cazurile de febra musculara…

Acestea sunt doar opt dintre cele mai sanatoase mirodenii insa puteti folosi si altele. Este indicat ca, indiferent ce mirodenii folositi si fie ca sunt proaspete sau uscate, sa va asigurati ca sunt, pe cat posibil, bio.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente