Endocrinologie-Diabet

Aflați tot ce vă interesează despre Endocrinologie-Diabet. Descoperiți toate informațiile necesare pentru a vă putea trata corespunzător afecțiunile încadrate la Endocrinologie-Diabet. Articole detaliate referitoare la Endocrinologie-Diabet. Ramura medicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratamentele specifice afectiunilor sistemului endocrin poarta denumirea de endocrinologie. Mai exact, in cadrul sectiei de endocrinologie se fac investigatii asupra afectiunilor tiroidiene, gonadale, adrenale, precum si a tulburarilor metabolismului calcic, adica osteomalacia si osteoporoza. Afectiunile care apartin de endocrinologie au un grad de complexitate ridicat, iar in privinta lor se fac anumite analize de laborator pentru a determina nivelul de fertilitate si determinare hormonala, dar totodata au loc si mai multe investigatii radiologice cu ajutorul carora se pot stabili de timpuriu diagnostice care sa prezinte acuratete, astfel incat sa se evite complicatiile sau agravarea acestora. Depistarea la timp va poate salva de multe neplaceri si se pot obtine rezultate benefice. Astfel, daca dumneavoastra sau cineva din familie sufera de afectiuni de natura endocrinologica, va invitam sa cititi articolele noastre din aceasta categorie. Este indicat sa va puneti la curent cu tot ce tine de endocrinologie, pentru a va face o parere generala asupra afectiunilor endocrinologice si in legatura cu tratamentele specifice, pentru a va lamuri daca exista riscuri, dar si spre a vedea care sunt avantajele si dezavantajele tratamentelor. Asadar, in aceasta categorie, endocrinologie, veti putea descoperi informatii utile si detaliate despre subiecte precum care sunt problemele sistemului endocrin, veti intelege prin ce se caracterizeaza gusa tiroidiana, veti afla ce aveti voie sa mancati cand suferiti de diabet zaharat si care sunt solutiile pentru a pierde in greutate cand va confruntati cu aceasta boala, dar si ce tratamente exista pentru ea, veti descoperi care sunt beneficiile reflexoterapiei asupra glandelor endocrine, ce simptome are glanda tiroida, ce sunt hormonii si ce beneficii si riscuri are terapia hormonala, prin ce se caracterizeaza galactozemia, veti vedea cum sunt influentate bolile articulare de catre tulburarile endocrine, cat de importanta este hipofiza pentru organism, ce este hipertiroidismul, dar si multe altele. Articolele noastre despre endocrinologie nu substituie consultul medical, scopul lor este unul pur informativ. Pentru a stabili cu exactitate problemele care tin de endocrinologie este necesar ca persoana care sufera de afectiuni endocrinologice sa mearga la la medic, pentru a putea beneficia de serviciile medicale specializate, conform necesitatilor pe care le are organismul sau.

Hipotiroidia si sarcina

Disfunctiile tiroidiene ce apar in momentul unei sarcini au nevoie de o atentie sporita, deoarece exista mai multe complicati care pot sa apara daca situatia nu este abordata in mod coresunzator
Hipertiroidism

Hipertiroidism: simptome si tratamente care dau rezultate

Hipertiroidismul face referire la o conditie in care se intampla o productie prea mare de hormoni tiroidieni in organism, mai exact tiroida hiperactiva.
Ce ai voie sa mananci cand ai diabet

Ce ai voie să mănânci când ai diabet

Ce ai voie să mănânci când ai diabet și ce sfaturi îți dau doctorii și nutriționiștii. Foarte mulți oameni au început să sufere de diabet, majoritatea dintre aceștia știu ce au voie să mănânce când...

Cum scăpați de nevralgii

Termenul de nevralgie desemnează simptomul dureros acut care se resimte pe traiectul unui nerv. Iată remediiie naturale pentru cele mai frecvente localizări ale acestei neplăcute manifestări.

Solutii pentru diabet si scaderea in greutate

Diabetul provocat de obezitate se refera la un continuu dezechilibru al glicemiei si insulinei care provoaca probleme cu greutatea

Stilul de viata al persoanelor cu diabet zaharat tip 1

Efectuarea exercitiilor fizice sunt foarte importante pentru persoanele afectate de diabet zaharat tip 1, iar in functie de posibilitatile fiecarei persoane.

Problemele sistemului endocrin

Digestia sau reproducerea reprezinta niste functii importante ale organismului, insa fara sistemul endocrin, acestea nu ar putea sa se desfasoare corespunzator.

Diabetul zaharat – simptome

Diabetul zaharat reprezinta o afectiune ce apare din mai multe motive. Diabetul zaharat de tip 1 presupune dezvoltarea cetoacidozei daca nu se administreaza un tratament cu insulina. Acest tip apare de cele mai multe...

Gusa tiroidiana

Gusa tiroidiana se caracterizeaza printr-un volum crescut al glandei tiroide, ce este de mici dimensiuni, in forma de fluture si amplasata in partea anterioara a gatului.

Cum controlam glucoza in caz de diabet zaharat de tip 2

Persoanele care sufera de diabet zaharat de tip 2 trebuie sa cunoasca in mod special diferitele variante prin care isi pot reduce valorile zaharului din sange si nivelul glucozei, avand nevoie de un plan alimentar echilibrat, un stil de viata activ.
error: Alert: Content is protected !!