HomeSANATATE Endocrinologie-Diabet

Endocrinologie-Diabet

Aflați tot ce vă interesează despre Endocrinologie-Diabet. Descoperiți toate informațiile necesare pentru a vă putea trata corespunzător afecțiunile încadrate la Endocrinologie-Diabet. Articole detaliate referitoare la Endocrinologie-Diabet.

Ramura medicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratamentele specifice afectiunilor sistemului endocrin poarta denumirea de endocrinologie. Mai exact, in cadrul sectiei de endocrinologie se fac investigatii asupra afectiunilor tiroidiene, gonadale, adrenale, precum si a tulburarilor metabolismului calcic, adica osteomalacia si osteoporoza. Afectiunile care apartin de endocrinologie au un grad de complexitate ridicat, iar in privinta lor se fac anumite analize de laborator pentru a determina nivelul de fertilitate si determinare hormonala, dar totodata au loc si mai multe investigatii radiologice cu ajutorul carora se pot stabili de timpuriu diagnostice care sa prezinte acuratete, astfel incat sa se evite complicatiile sau agravarea acestora. Depistarea la timp va poate salva de multe neplaceri si se pot obtine rezultate benefice. Astfel, daca dumneavoastra sau cineva din familie sufera de afectiuni de natura endocrinologica, va invitam sa cititi articolele noastre din aceasta categorie.

Este indicat sa va puneti la curent cu tot ce tine de endocrinologie, pentru a va face o parere generala asupra afectiunilor endocrinologice si in legatura cu tratamentele specifice, pentru a va lamuri daca exista riscuri, dar si spre a vedea care sunt avantajele si dezavantajele tratamentelor. Asadar, in aceasta categorie, endocrinologie, veti putea descoperi informatii utile si detaliate despre subiecte precum care sunt problemele sistemului endocrin, veti intelege prin ce se caracterizeaza gusa tiroidiana, veti afla ce aveti voie sa mancati cand suferiti de diabet zaharat si care sunt solutiile pentru a pierde in greutate cand va confruntati cu aceasta boala, dar si ce tratamente exista pentru ea, veti descoperi care sunt beneficiile reflexoterapiei asupra glandelor endocrine, ce simptome are glanda tiroida, ce sunt hormonii si ce beneficii si riscuri are terapia hormonala, prin ce se caracterizeaza galactozemia, veti vedea cum sunt influentate bolile articulare de catre tulburarile endocrine, cat de importanta este hipofiza pentru organism, ce este hipertiroidismul, dar si multe altele.

Articolele noastre despre endocrinologie nu substituie consultul medical, scopul lor este unul pur informativ. Pentru a stabili cu exactitate problemele care tin de endocrinologie este necesar ca persoana care sufera de afectiuni endocrinologice sa mearga la la medic, pentru a putea beneficia de serviciile medicale specializate, conform necesitatilor pe care le are organismul sau.