Cate calorii are o cafea – calorii cafea

Share

Câte calorii are o cafea în funcție de modul de preparare, dacă este cu lapte sau simplă.

Cate calorii are o cafea

Printre cele mai importante efecte ale cafelei asupra organismului uman se numără revitalizarea și optimizarea resurselor de energie, dar și un impact semnificativ asupra celulelor nervoase.

Câte calorii are o cafea în funcție de modul de preparare

Modalitatea de obținere a acestei băuturi este un aspect care trebuie luat în seamă atunci când vrem să știm câte calorii are o cafea. De asemenea, importante sunt și tipul cafelei sau adaosurile pentru servire:

  • Cafea la ibric – este o modalitate clasică de preparare a cafelei, simplă și rapidă deopotrivă. Pentru a ști câte calorii are o cafea la ibric este suficient să cunoșteam cantitățile de apă, cafea și, eventual, zahăr, dar și timpul sau temperatura de fierbere. În mod obișnuit, o cafea la ibric are maximum cinci calorii per suta de mililitri.
  • Cafea instant – este o cafea foarte tare și poate avea un aport caloric semnificativ odată ce este îndulcită cu zahăr. Pentru a ne da seama câte calorii are o cafea instant este nevoie să știm că o ceașcă din această băutură în care adăugăm o linguriță rasă de zahăr are circa 25 de calorii.
  • Cafea la filtru – nu este greu să ne dăm seama câte calorii are o cafea la filtru, mai ales că aceasta seamănă foarte mult cu cafeaua la ibric. O ceașcă de cafea la filtru, simplă, are în jur de 20 de calorii.
  • Cafea de la tonomat – tonomatele de cafea sunt foarte populare peste tot în lume, ele fiind amplasate în cele mai diverse locuri, precum gară, aeroport, mall și locuri cu un grad ridicat de aglomerație constantă. O astfel de cafea are prețuri foarte accesibile și un aport caloric de până la 300 de calorii per porție.

Câte calorii are o cafea în funcție de ingrediente

O ceașcă de cafea poate fi consumată simplă sau în diverse combinații care sunt menite să potențeze savoarea inițială. Astfel, pentru a afla câte calorii are o cafea trebuie să știm ce conține aceasta:

  • Cafea cu lapte – 10 mililitri de lapte pot influența semnificativ aportul caloric al unei cafele, așa că trebuie să știm câte calorii are o cafea servită cu lapte. Astfel, o cafea cu lapte poate avea maximum 100 de calorii la 180 de mililitri.
  • Cafea cu ciocolată – este o combinație cu specific italian, care își are originile în clasicul cappuccino. Astfel, nu este greu să ne dăm seama câte calorii are o cafea cu ciocolată, mai ales că cea din urmă are circa 80 de calorii la 25 de grame. O cafea cu ciocolată are în jur de 120 de calorii pentru fiecare ceașcă.
  • Cafea cu frișcă – are o aromă deosebită, motiv pentru care trebuie să știm și câte calorii are o cafea cu frișcă. O ceașcă de cafea neagră, peste care adăugăm 30 de mililitri de frișcă lichidă poate avea un aport caloric de până la 225 de calorii…
  • Cafea cu caramel – dacă preferați să îndulciți cafeaua cu un caramel delicios în locul banalului zahăr, atunci este neapărat să știți câte calorii are o cafea servită astfel. Aportul caloric are o valoare de maximum 250 de calorii pentru fiecare ceașcă.

Share
Abonează-te pe:Yve.ro news