HomeNUTRITIE Cate calorii are o felie de paine | calorii paine

Cate calorii are o felie de paine | calorii paine

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 7,3K views
Cate calorii are o felie de paine
  • Cate calorii are o felie de paine alba, neagra sau integrala.
  • Cate calorii are o felie de paine prajita.
  • Cate calorii are o felie de paine de casa.

Cate calorii are o felie de paine in functie de sortiment si daca este cumparata sau facuta in casa. 

Cate calorii are o felie de paine

Am putea crede ca multe, mai ales ca painea este unul dintre alimentele care ingrasa considerabil, dupa perceptia multora. Intr-adevar, painea are un aport caloric semnificativ care poate influenta greutatea corporala, dar acest lucru este valabil doar in anumite circumstante care tin de cantitate, calitate si intervale de timp.

Cate calorii are o felie de paine in functie de sortiment

In comert se gasesc o multime de sortimete de paine de care trebuie sa tinem seama in momentul in care vrem sa aflam cate calorii are o felie de paine. De asemenea, in functie de ingrediente si compozitie, painea poate fi recomandata pentru consum sau, dimpotriva, interzisa in cadrul unui regim alimentar echilibrat. Iata, asadar, cate calorii are o felie de paine in functie de sortiment:

  • Paine alba – este, probabil cel mai popular si mai consumat sortiment de paine de la noi, motiv pentru care este absolut necesar sa stim cate calorii are o felie de paine alba. In mod normal, o felie medie cantareste aproximativ 25 grame, acestea avand un aport caloric de 23 de calorii. Painea alba are aproximativ 270 de calorii per suta de grame.
  • Paine integrala – desi lista de ingrediente este destul de potrivita pentru o alimentatie echilibrata, este important sa stim cate calorii are o felie de paine integrala. In mod obisnuit, valoarea nu ar trebui sa depaseasca 240 de calorii per suta de grame.
  • Painea neagra – este cunoscuta pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, asadar este foarte indicat sa stim cate calorii are o felie de paine neagra. Diferentele dintre painea alba si cea neagra nu sunt foarte semnificative, asadar, o felie de paine neagra are in jur de 20 de calorii.
  • Paine cu seminte – pentru preparea acestui sortiment de paine este nevoie ca semintele sa fie adaugate in compozitia pentru aluat. Semintele pot fi diverse, combinate, de floarea-soarelui, de in, de chia si altele asemenea. In functie de semintele folosite, o felie dintr-o astfel de paine poate avea intre 290 si 360 de calorii. In aceasta categorie intra si painea de secara.
  • Paine cu masline – este foarte satioasa si are o aroma deosebita, motiv pentru care trebuie sa stim cate calorii are o felie de paine cu masline. Data fiind compozitia acesteia, dar si metoda de preparare, o felie de paine cu masline poate avea un aport caloric de maximum 35 de calorii.

Cate calorii are o felie de paine in functie de provenienta

Fie ca este facuta in casa, fie ca este cumparata de la brutarii sau din supermarketuri, este absolut necesar sa aflam cate calorii are o felie de paine in functie de provenienta acesteia:

  • Paine facuta in casa – este mai sanatoasa, date fiind ingredientele naturale si metoda clasica de preparare. Pentru a sti cate calorii are o felie de paine facuta in casa este indicat ca aceasta sa fie cantarita inainte de consum. Astfel, o felie de paine de casa ajunge sa aiba pana la 27 de calorii…
  • Paine din comert – pentru a afla cate calorii are o felie de paine din comert este suficient sa stim gramajul acesteia si aportul caloric per suta de grame, acesta avand o valoare de maximum 240 de calorii.
Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed