Cate calorii are o piersica | calorii piersica

Share

Cate calorii are o piersica in functie de cat de coapta este, de marime si de soi?

cate calorii are o piersica

Cate calorii are o piersica in functie de perioada de recoltare?

Chiar daca sezonul piersicilor este unul destul de scurt, aceste fructe extrem de populare se gasesc pe rafturile supermarketurilor pentru perioada intregului an, putand fi consumate cu regularitate.

Perioada de recoltare este un aspect foarte important pe care trebuie sa il avem in vedere daca vrem sa stim cate calorii are o piersica. Desi piersicile pot fi consumate atat atunci cand nu sunt coapte suficient, cat si atunci cand sunt foarte bine coapte si foarte moi, este important sa stim cate calorii are o piersica perfect coapta, culeasa in perioada potrivita de recoltare:

  • Piersici coapte insuficient – pentru a afla cate calorii are o piersica necoapta, inca verde, este indicat sa ne ghidam dupa aspectul acesteia. O piersica de culoare galben-verzui va avea in jur de 20-23 de calorii.
  • Piersici foarte coapte – sunt extrem de potrivite pentru gemuri, mai ales ca au o textura foarte moale si un continut mare de fructoza. Pentru a afla cate calorii are o piersica foarte bine coapta, trebuie sa manifestam o atentie deosebita fata de textura acesteia. Daca piesica este foarte moale si foarte parfumata, aceasta va avea in jur de 35 de calorii.
  • Piersici perfect coapte – daca piersicile sunt consumate in perioada optima de recoltare, atunci cand sunt perfect coapte, este foarte simplu sa aflam cate calorii are o piersica. Asadar, o piersica de dimensiuni medii, perfect coapta, va avea in jur de 30 de calorii.

Cate calorii are o piersica in functie de dimensiuni?

Piersicile reprezinta o sursa foarte importanta de vitamine din complexul B – B2, B3, B6, B9. De asemenea, acestea au un continut semnificativ de carbohidrati, fibre si proteine, fiind perfecte pentru un mic dejun sanatos sau pentru gustarile luate pe fuga. Indiferent de momentul zilei in care alegem sa consumam piersicile, este important sa stim cate calorii are o piersica si care este contributia unui astfel de aliment la cumulul caloric de pe perioada unei zile intregi. Dimensiunea, ca si in cazul multor alte alimente, este foarte relevanta si pentru a sti cate calorii are o piersica. In functie de gramajul fiecarui fruct, aportul caloric poate varia:

  • Piersici mici – pentru a afla cate calorii are o piersica, este absolut necesar sa stim cu exactitate gramajul acesteia. Piersicile mici cantaresc intre 40 si 60 de grame, acestea avand un aport caloric de maximum 24 de calorii.
  • Piersici medii – in acest caz, gramajul nu poate depasi 80 de grame, astfel ca este usor sa ne dam seama cate calorii are o piersica. In principiu, o piersica medie are in jur de 32 de calorii
  • Piersici mari – pentru a afla cate calorii are o piersica mare, este suficient sa aflam gramajul exact al fructului. In general, valoarea este cuprinsa intre 80 si 100 de grame, aportul caloric fiind de aproximativ 40 de calorii.

Share
Abonează-te pe:Yve.ro news