Ciuperci sotate

https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/01/Ciuperci-sotate.jpg

Ciupercile sotate sunt delicioase și pot fi servite simple sau cu mămăliguță caldă, oricând aveți poftă de o mâncare ușoară și sățioasă.

Ciuperci sotate

Ciupercile sotate sunt gata în circa 25 de minute. Această versiune presupune sotarea în unt, usturoi și vin. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru șase porții.

Ingrediente pentru ciuperci sotate:

  • 450 g ciuperci (Champignon sau Portobello)
  • 2 căței de usturoi zdobiți
  • 3 lingurițe de unt
  • ¼ cană de pătrunjel verde, tocat
  • ¼ cană de vin Marsala sau Sherry
  • ¼ cană de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
  • un praf de zare grunjoasă

Mod de preparare pentru ciuperci sotate:

  • Spălați bine ciupercile precizează tasteofhome.com. Dacă sunt mici, le lăsați întregi, dar dacă sunt mari, le tăiați în mai multe bucăți.
  • Topiți untul într-o tigaie încinsă, la foc potrivit. Când începe să facă bule, adăugați usturoiul și lăsați să se călească pentru 30 de secunde. Adăugați vinul și așteptați să clocotească.
  • Adăugați ciupercile în tigaie, amestecați-le puțin, acoperiți și lăsați să se soteze timp de 15 minute, la foc mediu spre mic.
  • După aceea, dați capacul la o parte, presărați un praf de sare și mai lăsați la sotat pentru încă cinci minute.
  • Presărați apoi pătrunjel verde, tocat și stropiți cu zeamă de lămâie…

Poftă bună!

Citește și: Mâncare de mazăre și ciuperci

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *