Home RETETE Gogoși de post în 3 variante de rețete

Gogoși de post în 3 variante de rețete

autor Elena Yvette
22 vizualizari
Gogosi de post
loading...

Gogoși de post pufoase cu dulceață și rețeta de gogoși marocane. Trei rețete de gogoși de post care sunt gata în doar 30 de minute.

Gogosi de post

Aceste gogoși de post reprezintă unele dintre cele mai bune reţete de desert și care au un gust la fel de bun precum cele de dulce. Nu aveți nevoie nici de prea multe ingrediente și nici de prea mult timp de preparare, iar rezultatul va fi unul pe măsură.  Mai jos, vă vom prezenta mai multe reţete de gogoși de post.

Reţetă de gogoși de post

Timpul de preparare este de zece minute, timpul de gătire este de 20 de minute, iar rețeta de gogoși de post este gata ȋn 30 de minute.

Ingredientele necesare pentru reţeta de gogoși de post:

 • 500 de grame de făină
 • 250 de ml de apă călduţă
 • 25 de grame de drojdie proaspătă
 • 50 de ml de ulei
 • 3 linguri de zahăr
 • 2 fiole de esenţă de vanilie
 • 1 praf de sare

Mod de preparare pentru reţeta de gogoși de post:

Drojdia se dizolvă ȋn apa călduţă și se desparte ȋn bucăţele mici. Se adaugă peste uleiul și esenţele, pentru ca reţeta de gogoși de post să aibă un gust deosebit. Ȋntr-un castron, amestecați drojdia și sarea.

Treptat, se adaugă restul de apă și se amestecă tot, până ȋn momentul ȋn care se obţine un aluat lipicios, omogen. Dacă aluatul de gogoși de post se lipește de mâini, înseamnă că este necesar să mai adăugaţi făină.

Acoperiți aluatul de gogoși de post cu un prosop, pentru câteva minute, până când volumul se va dubla. Pe masa pe care veți continua prepararea aluatului de gogoși de post, puneți puțin ulei. Frământați aluatul câteva minute și întindeți-l cu ajutorul sucitorului. Apoi, mai lăsați-l câteva minute.

Puneți ulei într-un ceaun, de preferat, și lăsați-l să se încingă. Din aluat, faceți cu ajutorul gurii unui pahar câte un cerc și puneți-l să se prăjească. La final, puneți-le pe un șervețel, pentru a absorbi uleiul, și pudrați-le cu zahăr. Acum, rețeta de gogoși de post este gata.

Gogoși de post pufoase

Durata de pregătire este de 30 de minute, iar durata de gătit este tot de 30 de minute.

Ingredientele necesare pentru rețeta de gogoși de post:

 1. 500 de grame de făină
 2. 1 linguriță de zahăr
 3. 6 grame de drojdie uscată sau, dacă drojdia este proaspătă, puteți să folosiți 20 de grame
 4. Între 350 și 400 de grame de apă călduță
 5. 3 linguri de ulei
 6. Diferite arome pentru a-i da gust aluatului de gogoși de post (coajă de lămâie, vanilie, scorțișoară sau coajă de portocală)
 7. 1 vârf de linguriță de praf de sare
 8. Ulei în care veți prăji aluatul
 9. Zahăr, de preferat zahăr pudră

Mod de preparare a rețetei de gogoși de post pufoase

Cerneți cu mare grijă făina, pentru ca posibilele corpuri străine să fie eliminate. Adăugați sarea și drojdia și amestecați-le.

Peste această compoziție a aluatului de gogoși de post turnați 400 de ml de apă și aromele pe care le doriți.

Amestecați totul până când devine o compoziție omogenă, iar, în cazul în care aluatul este mult prea tare, mai adăugați apă. De obicei, se mai adaugă două sau trei linguri de făină.

Începeți să frământați aluatul și, din când în când, mai adăugați ulei. După aproximativ zece minute, compoziția ar trebui să fie gata. Acoperiți vasul cu un prosop și lăsați-l până când volumul i se va dubla.

Rupeți gogoșile și modelați-le, apoi puneți-le în ulei încins și lăsați-le să se prăjească. La final, pudrați-le cu zahăr și bucurați-vă de gustul lor.

Gogoși de post cu dulceață

Ingrediente necesare pentru rețeta de gogoși de post cu dulceață

 1. 500 de grame de făină
 2. 200 de ml de apă
 3. 2 linguri cu vârf de zahăr
 4. 1 vârf de linguriță de sare
 5. 2 linguri de ulei
 6. O coajă rasă de portocală
 7. 1 linguriță de esență de lămâie
 8. 11-12 grame de drojdie proaspătă
 9. 1 linguriță de zahăr
 10. Ulei

Cum se prepară aluatul de gogoși de post cu dulceață:

Se amestecă drojdia cu două linguri de apă caldă și o linguriță de zahăr. După ce aluatul începe să crească, mai puneți puțină făină și se adaugă, treptat, apa caldă, împreună cu zahărul topit, aromele și uleiul.

Lăsați aluatul să crească aproximativ 30 de minute. Întindeți-l pe un blat, presărați făină pe acesta. Aluatul tăiați-l rondele și, pe una din părți, puneți o linguriță de gem. Acoperiți cu o altă rondelă, iar marginile tasați-le cu ajutorul unei furculițe, pentru ca gemul să nu iasă, și puneți compoziția la prăjit.

După ce se prăjesc, puneți-le pe un șervețel, pentru a absorbi uleiul care este în exces și presărați zahărul pudră peste ele.

Sfanj – gogoși marocane

Sfanj gogosi marocane

Gogoșile marocane sunt gogoși de post care au un gust delicios. Iată ce vă trebuie pentru a le prepara!

Ingredientele necesare:

 1. 500 de grame de făină
 2. Aproximativ 500 de ml de apă caldă
 3. 10 grame de drojdie uscată
 4. 2 linguri de zahăr
 5. 1 esență de vanilie
 6. 1 vârf de linguriță de zahăr

Mod de preparare:

Puneți făina într-un bol și faceți o gaură în mijloc. Dizolvați drojdia în apa caldă și adăugați lămâia, zahărul și esențele. În timp ce frământați, mai adăugați, puțin câte puţin, apa și sarea și continuați să frământați cu mare grijă, pentru a nu se forma biluțele de cocă. Continuați acest proces până în momentul în care aluatul va căpăta o consitență moale și lipicioasă, dar nu atât de lipicioasă încât să se lipească de mâini.

Lăsați aluatul să dospească aproximativ 40- 45 de minute. Umeziți-vă mâinile, luați puțin aluat și dați-i o formă rotundă, faceți-i o gaură în mijloc și puneți-o la prăjit. Prăjiți gogoșile până în momentul în care vor prinde o nuanță aurie pe ambele părți.

După ce ați terminat de prăjit gogoșile pe ambele părți și au căpătat nuanța care trebuie, scoateți-le și puneți-le pe un șervețel, pentru a se absorbi cantitatea prea mare de ulei.

După ce ați făcut și acest lucru, presărați pe deasupra lor, zahărul pudră și bucurați-vă de această rețetă de gogoși de post delicioasă…

Reteta video de gogosi de post

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

error: Alert: Content is protected !!