Home Piure din conopidă cu brânză și usturoi

Piure din conopidă cu brânză și usturoi

Data publicării: Data actualizării:
https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/11/Piure-din-conopidă-cu-brânză-și-usturoi.jpg

Piureul din conopidă cu brânză și usturoi este o rețetă de mâncare sănătoasă de origine franțuzească, ce se prepară în 25 – 30 de minute.

Piure din conopidă cu brânză și usturoi

Piureul din conopidă cu brânză și usturoi se poate consuma atât ca atare, cât și drept garnitură pentru diverse fripturi. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții conform datelor furnizate de campbells.com.

Ingrediente pentru conopidă cu brânză și usturoi:

  • 1 căpățână de conopidă, de aproximativ 1 kg
  • 1 cană de brânză rasă Cheddar
  • 60 g cremă de brânză
  • 1 lingură de usturoi călit
  • 1 lingură de sare de mare
  • ¼ lingură de piper negru măcinat

Mod de preparare pentru piure din conopidă cu usturoi:

  • Curățați conopida, apoi o tăiați în bucăți mari, de circa 7-8 cm.
  • Puneți bucățile de conopidă într-un steamer (vas pentru gătit la aburi) și lăsați-le la înăbușit cam 15 minute, până când se înmoaie.
  • Între timp, amestecați restul ingredientelor într-un bol.
  • Când s-au înmuiat bucățile de conopidă, scurgeți apa și le treceți printr-un robot de bucătărie sau blender, împreună cu restul ingredientelor din bol și le procesați până obțineți un piure fin.
  • Presărați sare și piper după gust.
  • Așezați piureul într-o caserolă și adăugați brânză rasă pe deasupra.
  • Introduceți la cuptor caserola cu piure, la o temperatură de 175º C, până s-a pătruns în întregime…

Poftă bună!

Citește și: Zucchini cu porumb și Parmezan

Abonează-te pe:Yve.ro news

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și prelucrarea datelor dumneavoastră de către acest site web

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies