Home RETETE Pui cu pasta de curry in stil thailandez

Pui cu pasta de curry in stil thailandez

autor Elena Yvette
263 vizualizari

Puiul cu pasta de curry in stil thailandez este o reteta care se prepara usor, iar gustul acestei mancari este inconfundabil datorita aromelor indraznete.

Puiul cu pasta de curry in stil thailandez este o reteta mai indrazneata care imbina aromele noastra traditionale cu cele mai exotice, precum curry si laptele de cocos.

Ingrediente pentru pui cu pasta de curry in stil thailandez:

  • 300 g de orez Basmati
  • 500 g carne de pui taiata in cubulete de circa 3 cm
  • 500 g amestec de legume
  • 400 ml de lapte de cocos
  • 1/2 lingurita de pulbere de Kaffir (frunze de lamaie verde maruntite)
  • 1 lingurita de ulei
  • ¼ cana de pasta curry verde
  • 2 linguri de zahar brun
  • 1 lingurita de sos de peste
  • 1 lingurita de suc de lime
  • 1 ardei chili rosu feliat
  • 1 legatura de lemon grass (citronela)

Mod de preparare pentru pui cu pasta de curry in stil thailandez:

  • Fierbeti orezul Basmati conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Incingeti o lingurita de ulei intr-o tigaie adanca la temperatura medie spre ridicata. Adaugati pasta de curry si o fierbeti timp de unul-doua minute, agitand tigaia frecvent, apoi turnati si laptele de cocos si amestecati pana se omogenizeaza.
  • Cand incepe sa clocoteasca, adaugati carnea de pui, scadeti temperatura si o lasati sa fiarba la foc mic, apoi adaugati si legumele, pe care le mai lasati inca trei-patru minute.
  • Adaugati sosul de peste, zaharul brun, sucul de lime si o jumatate de lingurita de pulbere de Kaffir (frunze de lamaie verde maruntite), dupa care mai lasati pe foc timp de un minut.
  • Serviti cu orez si adaugati deasupra lemongrass si ardei chili feliat…

Pofta buna!

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies