Puiul cu pasta de curry in stil thailandez este o reteta care se prepara usor, iar gustul acestei mancari este inconfundabil datorita aromelor indraznete.
Puiul cu pasta de curry in stil thailandez este o reteta mai indrazneata care imbina aromele noastra traditionale cu cele mai exotice, precum curry si laptele de cocos.
Ingrediente pentru pui cu pasta de curry in stil thailandez:
- 300 g de orez Basmati
- 500 g carne de pui taiata in cubulete de circa 3 cm
- 500 g amestec de legume
- 400 ml de lapte de cocos
- 1/2 lingurita de pulbere de Kaffir (frunze de lamaie verde maruntite)
- 1 lingurita de ulei
- ¼ cana de pasta curry verde
- 2 linguri de zahar brun
- 1 lingurita de sos de peste
- 1 lingurita de suc de lime
- 1 ardei chili rosu feliat
- 1 legatura de lemon grass (citronela)
Mod de preparare pentru pui cu pasta de curry in stil thailandez:
- Fierbeti orezul Basmati conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Incingeti o lingurita de ulei intr-o tigaie adanca la temperatura medie spre ridicata conform spuselor celor de la tasty.co. Adaugati pasta de curry si o fierbeti timp de unul-doua minute, agitand tigaia frecvent, apoi turnati si laptele de cocos si amestecati pana se omogenizeaza.
- Cand incepe sa clocoteasca, adaugati carnea de pui, scadeti temperatura si o lasati sa fiarba la foc mic, apoi adaugati si legumele, pe care le mai lasati inca trei-patru minute.
- Adaugati sosul de peste, zaharul brun, sucul de lime si o jumatate de lingurita de pulbere de Kaffir (frunze de lamaie verde maruntite), dupa care mai lasati pe foc timp de un minut.
- Serviti cu orez si adaugati deasupra lemongrass si ardei chili feliat…
Pofta buna!
Citește și: Supa de pui in stil mexican cu orez salbatic