Caltaboşul este un preparat tradiţional românesc cu adevărat delicios. Există multe reţete care vă pot ajuta să pregătiți caltaboşi foarte buni,dar reţeta pe care v-o propunem noi azi este cu certitudine cea mai bună.
Dacă urmaţi paşii indicaţi de noi, veţi reuşi să preparaţi cei mai buni caltaboşi.
Ingrediente necesare pentru reţeta de caltaboşi:
- 1 kg de carne grasă de porc
- 1 kg de măruntaie de porc
- 1 pahar de orez
- 350 g de ceapă tocată mărunt
- 1 lingură de grăsime sau untură
- 4 căţei de usturoi
- sare şi piper după gust
- intestine groase de porc
Ce paşi trebuie să urmaţi pentru a pregăti caltaboşii?
- Primul pas pe care trebuie să îl faceţi este să spălaţi foarte bine măruntaiele de porc şi să le puneţi la fiert într-o oală încăpătoare.
- După 15 minute este indicat să aruncaţi apa folosită la fierberea măruntaielor şi să o înlocuiţi cu apă proaspătă.
- Între timp, spălaţi carnea şi tocaţi-o.
- Când măruntaiele sunt fierte, tocaţi-le şi amestecaţi-le cu carnea.
- Căliţi ceapa şi adăugaţi-o peste amestecul de măruntaie şi carne.
- Fierbeţi orezul şi adăugaţi-l peste carne.
- Adăugaţi şi lingura de grăsime sau untură şi amestecaţi compoziţia foarte bine.
- Adăugaţi sare şi piper după gust, dar şi usturoiul pisat şi frământaţi totul din nou.
- Spălaţi foarte bine intestinele de porc şi începeţi să le umpleţi cu amestecul pregătit anterior, fără să le îndesaţi.
- Legaţi caltaboşii la capete şi din 20 în 20 de cm cu sfoară şi puneţi-i la fiert într-un vas mare pe ¾ plin cu apă fierbinte.
- Lăsaţi caltaboşii să fiarbă la foc mic cam 30 minute având grijă să îi înţepaţi în locurile unde se umflă.
- După ce au fiert, scoateţi caltaboşii într-un vas cu apă rece.
- După ce s-au răcit, scurgeţi-i şi lăsaţi-i la zvântat peste noapte…
Veţi adora această reţetă de caltaboşi!
Poftă bună!