Home RETETE Reţetă de cârnaţi tradiţionali

Reţetă de cârnaţi tradiţionali

autor Elena Yvette
568 vizualizari

Acest preparat este preferat de majoritatea dintre noi, fie că vorbim de varianta proaspătă sau de cea afumată. Cârnaţii tradiţionali se fac mai ales iarna în casele noastre şi nu lipsesc de pe mesele pregătite de gospodine de sărbători.

Aveţi de gând în acest an să pregătiți nişte cârnaţi tradiţionali, dar nu sunteţi convinse că ştiţi cea mai bună reţetă?
Ei bine, cea mai bună rețetă o deţinem noi şi o împărtăşim astăzi cu voi.

Ingrediente pentru cârnaţi tradiţionali:

•    800 g de carne de porc suficient de grasă
•    400 g de carne de vită
•    3 crenguţe de cimbru
•    sare (după gust)
•    piper (după gust)
•    1 ceaşcă de apă caldă
•    1 căpățână de usturoi
•    intestine de porc

Cum preparaţi cârnaţii tradiţionali?

•    Treceţi prin maşina de tocat carnea de porc şi pe cea de vită şi amestecaţi-le într-un vas suficient de mare.
•    Începeţi să adăugaţi cimbrul curăţat, sarea, piperul şi usturoiul pisat.
•    Frământaţi compoziţia foarte bine şi adăugaţi câte puţin din cantitatea de apă.
•    Frământaţi în continuare, până când simţiţi compoziţia suficient de afânată şi omogenă.
•    Lăsaţi-o să se odihnească la rece 30 de minute.
•    Între timp, intestinele de porc trebuie să fie spălate şi curăţate.
•    Începeţi să umpleţi cârnaţii având grijă să nu îndesaţi prea mult carnea în intestine.
•    După ce aţi terminat de umplut cârnaţii, întindeţi-i pe o sfoară afară sau în cămară.
•    Lăsați-i să se zvânte cam zece ore după care îi puteţi afuma sau îi puteţi consuma în stare proaspătă…

Suntem siguri că veţi adora această reţetă de cârnaţi tradiţionali!

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies