Home RETETERetete dulciuriPrajitura cu fructe Prăjitura cu banane: rețeta cea mai bună prăjitură cu banane

Prăjitura cu banane: rețeta cea mai bună prăjitură cu banane

autor Arseni Dana
425 vizualizari
prajitura cu banane

Prăjitura cu banane este o opțiune demnă de luat în calcul în momentul în care doriți să preparați ceva dulce.

prajitura cu banane

Prăjitura cu banane va fi mereu o prăjitură apreciată și ușor de preparat, asta pentru că bananele vor mereu ușor de găsit, indiferent de sezonul în care ne aflăm. De asemenea, prăjitura cu banane poate fi și un desert răcoritor dacă o vom prepara cu iaurt, ceea ce nu necesită coacere, sau putem prepara și prăjitură cu banane cu nuci și ciocolată, cu biscuiți, de post. Așadar, prăjitura cu banane se poate face în orice moment al anului.

Prăjitura cu banane și iaurt – rețetă

Pentru aproximativ 12 porții de prăjitură cu banane și iaurt veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 banane de dimensiuni medii
  • 250 ml de suc de banane
  • 250 ml de frișcă lichidă
  • 250 grame de mascarpone
  • 600 grame de iaurt cu căpșuni
  • 30 grame de biscuiți cu cacao
  • 10 grame de gelatină pentru prăjituri

În continuare, vă vom prezenta modul de preparare a prăjiturii cu banane și iaurt:

  • Într-un bol de dimensiuni mari vom pune gelatina, peste care vom turna circa 100 ml de suc de banane din toată cantitatea pe care o avem la dispoziție.
  • În bolul de la mixer vom pune laolaltă frișca lichidă și crema de mascarpone. Totul se mixează până ce rezultă o cremă cu consistență tare.
  • Peste acest conținut se adaugă cantitatea de iaurt cu căpșuni, amestecând, cu ajutorul unei spatule, până la încorporarea completă a acestuia.
  • Bolul în care am pus gelatina împreună cu sucul de banane se va băga la cuptorul cu microunde pentru circa 15 secunde, după care o vom adăuga peste crema din bol, amestecând până la omogenizarea completă.

Vom trece acum la asamblarea prăjiturii cu banane și iaurt:

  • Primul pas constă în însiroparea biscuiților în sucul de banane rămas, după care se așază într-o tavă de dimensiuni medii.
  • Peste patul de biscuiți vom pune bananele pe care le-am tăiat în jumătate. Se pot pune între acestea și câteva bucățele mici de banane, pentru a-i conferi prăjiturii un aspect mai plăcut.
  • Crema pe care am obținut-o o vom turna peste banane, distribuind uniform întreaga cantitate. Totul se acoperă cu încă un strat de biscuiți însiropați.

Asamblarea prăjiturii cu banane și iaurt este gata însă nu poate fi consumată imediat, ci trebuie băgată la frigider pentru aproximativ șapte ore, pentru ca toate ingredientele să se întărească bine. Porționarea prăjiturii cu banane și iaurt se va realiza pe linia biscuiților, având grijă să se șteargă cuțitul după fiecare tăietură în parte.

Dacă doriți decorarea prăjiturii, vă putem recomanda să folosiți o feliuță de banană, peste care punem ciocolată topită distribuită în zigzag. Se poate decora și cu ciocolată rasă sau cacao, ba chiar și cu zahăr pudră.

Prăjitura cu banane și iaurt este acum gata spre a fi consumată. Vă dorim poftă bună!

Prăjitura cu banane, nuci și ciocolată

Prăjitura cu banane, nuci și ciocolată este o prăjitură care necesită coacere, dar care nu este greu de realizat. Prăjitura cu banane, nuci și ciocolată va fi o încântare pentru papilele dumneavoastră gustative, datorită tuturor aromelor care o alcătuiesc și a combinației excelente de banane, nuci și ciocolată, care se îmbină armonios. Cei mici vor fi de-a dreptul încântați de această prăjitură făcută în casă.

Pentru a realiza prăjitura cu banane, nuci și ciocolată veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 230 grame de pulpă de banană (cam două banane mari)
  • 150 grame de smântână cu un conținut de 20% grăsime
  • 100 grame de zahăr pudră
  • 100 grame de unt
  • 300 grame de făină
  • 80 grame de nuci tocate
  • 2 ouă
  • o lingură de praf de copt
  • un praf de sare
  • un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu

Modul de preparare a prăjiturii cu banane, nuci și ciocolată:

  • Primul pas este cel de aprindere a cuptorului la o temperatură de 180℃ și de tapetare a unei tăvi, având dimensiunile aproximative de 35 cm x 25 cm, cu hârtie de copt.
  • Untul se freacă împreună cu zahărul, până ce acesta se topește complet și devine o spumă.
  • Ouăle se bat separat, după care se adaugă în compoziție, amestecând până la încorporarea lor perfectă.
  • Bananele, curățate de coajă, se vor pasa cu ajutorul unei furculițe, până ce au consistența unui piure foarte fin.
  • În compoziție se pun pulpa de banane, nucile tocate, respectiv smântâna, și se amestecă bine, cu ajutorul unei spatule, astfel încât să rezulte o cremă omogenă.
  • Făina, amestecată în prealabil cu praful de copt și cu bicarbonatul, se adaugă treptat în compoziție, amestecându-se bine, cu mișcări de jos în sus, astfel încât se va evita formarea cocoloașelor. Aluatul care rezultă trebuie să aibă consistența unui aluat de chec.
  • Tot aluatul se va pune în tava pe care am tapetat-o încă de la început, după care se va băga la cuptor pentru circa 20 de minute.
  • După ce prăjitura s-a copt, o vom scoate din cuptor și o vom lăsa să se răcească puțin, înainte să o scoatem din tavă.

Pentru glazura de care avem nevoie la prăjitura cu banane ne sunt necesare următoarele ingrediente:

  • 2 linguri de cacao
  • 50 grame de unt
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri de apă

Pentru a prepara glazura vom ține cont de următorii pași:

  • Apa și zahărul se vor pune într-o oală de mici dimensiuni, după care se vor pune pe foc până ce vor da în clocot.
  • Se adaugă apoi untul pe care l-am tăiat în cubulețe, respectiv cantitatea de cacao. Se amestecă până ce toate ingredientele s-au încorporat perfect, după care lăsăm să fiarbă aproximativ cinci minute, astfel încât să se poată căpăta o consistență vâscoasă.
  • Se lasă pentru câteva minute să iasă aburul din glazură, după care se toarnă peste prăjitură, netezind cu ajutorul unei spatule.
  • Pentru a decora prăjitura cu banane, nuci și ciocolată, putem folosi puțină nucă măcinată.
  • Dăm la rece pentru aproximativ jumătate de oră, timp suficient pentru ca glazura să se întărească…

Prăjitura cu banane, nuci și ciocolată poate fi servită. Poftă bună!

Sperăm că cele două rețete pentru prăjitura cu banane v-au încântat, astfel încât le veți mai repeta și cu alte ocazii, bucurându-vă de un dulce care se prepară rapid și care are un gust desăvârșit!

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies