Somon condimentat în stil marocan

https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/06/Somon-condimentat-în-stil-marocan.jpeg

Somonul condimentat în stil marocan este o rețetă destinată felului principal, o mâncare sănătoasă, savuroasă și încărcată de arome.

Somon condimentat în stil marocan

Somonul condimentat în stil marocan este însoțit de o salată cu năut și bulgur/cușcuș. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții , după informațiile furnizate de marthastewart.com.

Ingrediente pentru somon condimentat în stil marocan:

  • 4 fileuri de somon
  • 3 căței de usturoi
  • ¼ cană semințe de coriandru
  • ¼:
    • 400 g năut la cutie (spălat și scurs)
    • ½ cană de bulgur sau cușcuș
    • o cană de apă fierbinte
    • o linguriță de coajă de lămâie rasă
    • ½ cană suc proaspăt de lămâie
    • o legătură de mentă proaspătă, mărunțită
    • o legătură de arpagic verde, mărunțit

    Mod de preparare pentru somon condimentat în stil marocan:

    • Puneți într-un mojar cățeii de usturoi, semințele de chimen și coriandru, boiaua dulce și coaja de lămâie rasă și pisați-le până când obțineți o pastă pe care o adăugați pe fileurile de somon pe ambele părți, după care le așezați la marinat într-un vas și le țineți la frigider pentru circa trei ore.
    • Între timp, preparați salata: Așezați bulgurul sau cușcușul într-un bol, adăugați peste el apa fierbinte și îl lăsați deoparte pentru circa 20 de minute, să se înmoaie, după care scurgeți apa (dacă nu a fost absorbită în totalitate) și transferați bulgurul sau cușcușul în vasul pentru salată; adăugați coaja de lămâie rasă, sucul proaspăt de lămâie, năutul, menta și arpagicul, după care amestecați bine.
    • Ungeți cu ulei de măsline o tavă, așezați fileurile de somon și introduceți tava la cuptor, la foc mediu spre mic, apoi lăsați fileurile să se pătrundă timp de patru sau cinci minute pe fiecare parte.
    • La servire, puneți salata pe fiecare farfurie, iar deasupra așezați câte un filé de somon și decorați cu felii de lămâie tăiate pe jumătate…

    Poftă bună!

    Citește și: Paste Fusilli cu ton

    Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Elena Rădulescu

Elena Yvette Rădulescu este redactor la yve.ro și absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, unde a urmat specializarea Media, Comunicare și Jurnalism. De asemenea, Elena a urmat cursuri de prestigiu în domeniul astrologiei, precum The Astrology University și International Academy of Astrology, consolidându-și expertiza în horoscop și interpretarea astrelor. Aceste programe de formare recunoscute internațional i-au oferit cunoștințe aprofundate și tehnici avansate în astrologie, permițându-i să ofere analize precise cititorilor. Cu o pasiune deosebită pentru scris și informare, Elena s-a specializat pe categoriile horoscop, frumusețe și știri, aducând cititorilor conținut de calitate, bine documentat și captivant. Are o atenție deosebită la detalii și tendințele actuale. Articolele ei sunt apreciate pentru stilul clar și abordarea echilibrată a subiectelor, combinând cunoștințele sale jurnalistice cu expertiza astrologică pentru a oferi perspective unice și relevante.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *