Somonul condimentat în stil marocan este o rețetă destinată felului principal, o mâncare sănătoasă, savuroasă și încărcată de arome.
Somonul condimentat în stil marocan este însoțit de o salată cu năut și bulgur/cușcuș. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții , după informațiile furnizate de marthastewart.com.
Ingrediente pentru somon condimentat în stil marocan:
- 4 fileuri de somon
- 3 căței de usturoi
- ¼ cană semințe de coriandru
- ¼:
- 400 g năut la cutie (spălat și scurs)
- ½ cană de bulgur sau cușcuș
- o cană de apă fierbinte
- o linguriță de coajă de lămâie rasă
- ½ cană suc proaspăt de lămâie
- o legătură de mentă proaspătă, mărunțită
- o legătură de arpagic verde, mărunțit
Mod de preparare pentru somon condimentat în stil marocan:
- Puneți într-un mojar cățeii de usturoi, semințele de chimen și coriandru, boiaua dulce și coaja de lămâie rasă și pisați-le până când obțineți o pastă pe care o adăugați pe fileurile de somon pe ambele părți, după care le așezați la marinat într-un vas și le țineți la frigider pentru circa trei ore.
- Între timp, preparați salata: Așezați bulgurul sau cușcușul într-un bol, adăugați peste el apa fierbinte și îl lăsați deoparte pentru circa 20 de minute, să se înmoaie, după care scurgeți apa (dacă nu a fost absorbită în totalitate) și transferați bulgurul sau cușcușul în vasul pentru salată; adăugați coaja de lămâie rasă, sucul proaspăt de lămâie, năutul, menta și arpagicul, după care amestecați bine.
- Ungeți cu ulei de măsline o tavă, așezați fileurile de somon și introduceți tava la cuptor, la foc mediu spre mic, apoi lăsați fileurile să se pătrundă timp de patru sau cinci minute pe fiecare parte.
- La servire, puneți salata pe fiecare farfurie, iar deasupra așezați câte un filé de somon și decorați cu felii de lămâie tăiate pe jumătate…
Poftă bună!
Citește și: Paste Fusilli cu ton
Niciun comentariu încă