Supa de legume in stil italian este o reteta culinara bogata in vitamina C, asigurand doua cincimi din necesarul zilnic, fiind o mancare cu un continut scazut de grasimi.
Supa de legume in stil italian este o mancare ce se prepara usor si repede, cu ingrediente la indemana oricui.Ingrediente pentru supa de legume in stil italian:
- 3 cani de dovleac placintar curatat si taiat cubulete
- 3 cani de dovlecel zucchini
- 2 cutii de 400 g de rosii taiate, scurse
- 400 g fasole alba la cutie, clatita cu apa si scursa
- 1200 ml supa de pui cu extrem de putina sare
- 1 cana de porumb conservat
- 4 catei de usturoi zdrobiti
- 1 ceapa medie
- 2 linguri de oregano proaspat tocat
- 150 g de frunze de sfecla elvetiana tocate
- ½ cana de Parmezan ras
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 lingura de sare de mare
- 1/2 lingura de piper negru proaspat macinat
Mod de preparare pentru supa de legume in stil italian:
- Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca, la temperatura medie.
- Puneti ceapa si o sotati timp de vreo doua minute, sa se inmoaie putin.
- Adaugati oregano-ul, usturoiul si le sotati inca un minut.
- Adaugati dovleceii si ii sotati si pe ei cateva minute, pana cand se inmoaie, apoi luati tigaia de pe foc si o dati deoparte.
- Puneti rosiile taiate si 400 ml de supa de pui in blender si le mixati pana obtineti o compozitie fina, pe care o turnati apoi peste amestecul cu dovlecei si asezati tigaia din nou pe foc; adaugati si a doua cutie de rosii taiate, plus inca 800 ml de supa de pui.Lasati sa fiarba pana cand incepe sa clocoteasca, apoi reduceti flacara si mai lasati sa fiarba la foc mic timp de 20 de minute.
- Dupa aceea, adaugati fasolea si sfecla si amestecati bine cam cinci minute, pana cand sfecla incepe sa se inmoaie…
- Dati tigaia deoparte, adaugati sare si piper, iar la servire presarati deasupra Parmezan ras.
Pofta buna!
Citește și: Supa de galuste cu oua