HomeRelatiiDespartire Cum sa te vindeci de infidelitate atunci cand partenerul te-a inselat

Cum sa te vindeci de infidelitate atunci cand partenerul te-a inselat

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 3,3K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/12/Cum-sa-te-vindeci-de-infidelitate-atunci-cand-partenerul-te-a-inselat.jpg

Putine evenimente devasteaza o casnicie precum infidelitatea, ceea ce poate duce la neincredere, insecuritate si resemnare. Statisticile referitoare la infidelitatea maritala sunt greu de stabilit, deoarece aventurile extraconjugale nu pot fi privite intr-un mod obiectiv precum divorturile sau casatoriile. Mai mult, cercetarile spun ca nu exista o modalitate pentru a verifica ceea ce declara persoanele despre aventurile lor. Se estimeaza ca 60% dintre soti si 40% dintre sotii vor avea o aventura intr-un anumit moment al mariajului lor; cu toate acestea, mai putin de 10% dintre persoanele care au avut aventuri divorteaza sau se casatoresc cu persoana iubita. In acest articol, vorbim pe larg despre aceste subiecte.

Infidelitatea nu este o „condamnare la moarte”

Oricat de dureroasa si devastanta poate fi infidelitatea, terapeutii specializati pe probleme de familie spun ca este o rana care se poate vindeca, incetul cu incetul. Avem in vedere parerile a milioane de oameni care s-au confruntat cu o aventura: infidelitatea este o criza tratabila. Suna ca un risc monumental? Asa si este, asadar trebuie sa iei in considerare o ghidare in privinta vindecarii in cazul in care esti inselata.

Indiferent cat de intunecate pot parea lucrurile, teoretic orice mariaj poate fi scos la liman chiar daca sunteti pe punctul de a va desparti. Mai intai de toate, expertii spun ca nu exista o „modalitate rapida” de a repara stricaciunile provocate de partenerul necredincios. Procesul necesita timp – deseori ani de zile – si este nevoie de foarte multa rabdare pentru a face fata dezamagirii si si deziluziei. Fii pregatita pentru orice situatie, iar aceasta se va diminua cu timpul. Acestea fiind spuse, iata care sunt cei mai importanti pasi spre vindecare dupa infidelitate, conform specialistilor:

Cand vine vorba de infidelitate, cauta ajutor

Ce trebuie sa faca cel infidel:

  • Sa fie complet sincer in legatura cu ce a facut. Infidelul trebuie sa fie dispus sa vorbeasca despre aventura in profunzime si in detaliu in functie de dorintele partenerei. Femeile, in mod special, au nevoie sa afle de ce s-a intamplat. Ele simt ca, daca nu descopera radacina infidelitatii, este posibil sa se intample din nou, iar adevarul faciliteaza vindecarea prin faptul ca scurtcircuiteaza imaginatia. Ceea ce isi imagineaza este, de obicei, mult mai rau decat ceea ce s-a intamplat cu adevarat. Daca discutia despre aventura este prea inconfortabila, se poate lua in considerare ajutorul unui terapeut pe probleme de familie sau consilier marital pentru a putea calca pe „terenul minat”.
  • Sa exprime remuscari si sa se poarte demn de incredere. Trebuie sa regrete sincer ca ti-a provocat durere si sa arate nenumarate dovezi ca din acel punct inainte este fidel, in special in perioada recenta cand increderea este subrezita. Trebuie sa iti arate ca vorbeste serios si ca te respecta, ca tine cont de nevoia ta de reasigurare a sentimentelor. De exemplu, este bine sa iti spuna ce face si unde se duce atunci cand nu sunteti impreuna, ca sa reabiliteze nivelul increderii. Poate ca este ceva coplesitor, insa aceasta situatie nu va dura vesnic, spun expertii.
  • Sa reflecteze asupra propriei persoane pentru a identifica motivul pentru care a avut aceasta iesire in afara casatoriei sau relatiei. Daca ceea ce a provocat-o a fost nemultumirea fata de mariaj, atunci trebuie adus in discutie acest lucru pentru ca amandoi partenerii sa poata face schimbari. Recunoasterea vulnerabilitatilor relatiei care au contribuit la infidelitate sunt critice in prevenirea reaparitiei aventurilor.

Ce trebuie sa faca persoana care a fost tradata:

  • Sa ceara tot ceea ce are nevoie pentru ca sa se vindece. In mod cert, infidelul trebuie sa cedeze si sa faca eforturi spre vindecarea si imbunatatirea casniciei ori relatiei, iar femeia tradata trebuie sa exprime ceea ce este nevoie sa faca pentru ca increderea sa ii fie recastigata.
  • Sa petreaca timp cu partenerul fara a se invarti in jurul aventurii. Este deosebit de important sa reluati legatura ca prieteni si iubiti, sa va bucurati unul de prezenta celuilalt. Iesiti la plimbari, la restaurante si concerte – faceti tot ce puteti ca sa va apropie din nou.
  • Alege sa ierti. O infidelitate nu se uita niciodata. Memoria nu poate fi stearsa, dar actul in sine poate fi iertat, iar cu timpul se va diminua pe fundalul unei casnicii puternice. Depinde mai ales de femeia inselata sa ierte – este ultimul pas spre vindecare. Nu il ierti doar de dragul celuilalt, ci ca sa iti luminezi tie insati viata, pentru a pune bazele unei noi etape in viata voastra, de a va recapata intimitatea si conexiunea…

Salvarea unei casnicii dupa ce a avut loc o aventura presupune un angajament extraordinar si mult efort. Specialistii spun ca un mariaj zdruncinat de infidelitate deseori devine mai puternic decat era inainte, deoarece, in final, dezastrul aproape fatal motiveaza cuplul sa isi asume responsabilitatile in comun pentru fericirea reciproca.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed