Home RelatiiDespartire Cum se evita depresia maritala?

Cum se evita depresia maritala?

autor Andreea Monica
Data publicării: Data actualizării: 1,3K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/08/Cum-se-evita-depresia-maritala.jpg

Nuntile sunt considerate cele mai speciale evenimente din vietile oamenilor. Cu toate ca este adevarat, un alt lucru cert este si faptul ca multi dintre acestia sufera de depresia maritala la scurt timp dupa ce au loc nunta si luna de miere. Desi depresia de acest acest gen se intalneste frecvent, majoritatea persoanelor nu inteleg despre ce este vorba exact sau nu sunt informate.

Asadar, ce este depresia maritala si care sunt motivele care o cauzeaza? Desi pot exista o multime de motive, unul dintre ele este invocat de aproape fiecare persoana, iar acela este dezorganizarea. Acest lucru inseamna ca majoritatea cuplurilor nu se organizeaza in legatura cu ceea ce se petrece dupa casatorie si luna de miere. Atat barbatii, cat si femeile pot suferi de depresie maritala, dar este mai des intalnita la femei, deoarece femeile se implica mai mult in a face ca experienta nuntii sa fie perfecta. Inca de la inceputul relatiei, femeile au tendinta de a visa si de a isi imagina cum vor fi vietile lor alaturi de parteneri. Ele pun la cale cu grija un plan fantezist detaliat, incat acesta ajunge chiar sa fie ceva real in subconstientul lor, predispunandu-le catre depresia maritala.

Cand cele mai multe persoane se gandesc la nunta, primele lucruri care le vin in minte sunt ce tip de festivitate si-ar dori sa aiba si unde le-ar placea sa isi petreaca luna de miere. De obicei se opresc doar la acestea, fapt ce scoate mai tarziu la suprafata o multime de dezamagiri. Desi multe cupluri locuiesc impreuna inainte de a face marele pas spre casatorie, tot este necesar sa planifice, sa lucreze in echipa si sa cada de acord in privinta multor lucruri in legatura cu lucrurile pe care le vor trata de indata ce isi vor incepe noua viata impreuna. O alta fantezie legata de casnicia voastra pe care trebuie sa v-o scoateti din minte este ca va fi ca o intalnire romantica ce va decurge intotdeauna fara probleme. Adevarul este ca oricat de minunat ar fi un mariaj, aduce totusi cu el si provocari si obstacole. Un alt adevar este, desi va place sau nu sa auziti acest lucru, ca nu va fi tot timpul perfect. Vor exista momente in care tu si jumatatea ta va veti contrazice si veti avea de infruntat impasuri pe care amandoi le veti simti, uneori, aproape imposibil de depasit.

Casnicia voastra poate suferi probleme ocazionale, dar nu trebuie sa ajungeti la depresie maritala sau conflicte nerezolvate. Cheia pentru a mentine un mariaj sanatos si in acelasi timp realist este de a comunica direct inainte si dupa ce are loc nunta. Nu transformati ceremonia nuptiala si luna de miere in cele mai importante prioritati ale voastre. In loc sa va concentrati mai mult pe ele, canalizati-va atentia asupra pregatirii casniciei in sine. Acest lucru va evita neintelegerile sau suprizele neplacute ce pot aparea pe parcurs. Discuta impreuna cu partenerul tau despre ceea ce veti face dupa ce va veti intoarce din luna de miere, care sunt planurile dupa care sa va ghidati si ce asteptari aveti de la casnicie. Acest lucru va evita neintelegerile sau surprizele neplacute care se pot ivi. Este, de asemenea, esential sa retineti ca dragostea si viata sexuala trebuie mentinute la fel de vii cum erau si inainte sa va casatoriti. Continuati sa iesiti la intalniri si planificati activitati impreuna, dar sa fiti si spontani ocazional.

Daca acceptati faptul ca mariajul nu este perfect ca in povesti, veti evita depresia maritala. Acceptati faptul ca desi sunteti parteneri de viata, aveti totusi individualitate, ganditi si simtiti diferit uneori – acest lucru nu inseamna ca sunteti incompatibili, ci doar persoane cu propriile principii si personalitati. Nu este o idee rea nici sa exersati. De exemplu, imaginati-va o situatie in care lucrurile nu decurg prea bine si in care simtiti ca nu este totul asa cum ar trebui – iar tu si partenerul va contraziceti. Odata ce ati facut aceasta, veniti cu niste idei despre cum ati putea sa treceti peste situatiile ivite. Obisnuindu-va cu conflictele in timp exersand cum v-ati comporta in acele momente, va veti pregati cu informatiile si puterea de a accepta realitatea in ceea ce priveste casnicia si veti vedea cum sa o abordati, astfel incat sa trainiti impreuna intr-un mariaj sanatos, fara depresie…

Citește și: Cum sa scapi de gelozie

Abonează-te pe:Yve.ro news