HomeStiri Mondene 3 Secrete pentru a fi mulțumiți de propria viață

3 Secrete pentru a fi mulțumiți de propria viață

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2017/09/multumiti-de-propria-viata.jpg

De-a lungul vieții ne găsim în ipostaze în care nu suntem mulțumiți cu ceea ce am realizat, cu felul în care se desfășoară viața și nu ne iubim propria persoană.

Cheia spre evoluție este acceptarea de sine. Blocajele energetice apar și în momentul în care ești permanent nemulțumit de ceea ce ai. Atunci apare și plafonarea, însă aceasta nu are legătură cu mulțumirea de sine.
Poți învăța cum să activezi mulțumirea de sine, conștientizându-ți calitățile și limitările, acceptându-le și căutând soluții pentru a progresa. Este important să te bucuri de ceea ce ai și să privești evenimentele negative ca pe lecții din care trebuie să înveți pentru a evolua. Important este să nu te blochezi concentrându-te pe dorințe imposibile. “Rareori ne gândim la ceea ce avem, dar mereu la ceea ce ne lipsește” – Schopenhauer. “Cel care nu este mulțumit cu ceea ce are, acela n-ar fi mulțumit nici cu ceea ce ar putea avea” – Berthold Auerbach.

Iată trei metode pentru a activa mulțumirea de sine:

1. Renunțarea la invidie – “Invidia dezleagă limbile, după cum admirația le amuțește.” – Honoré de Balzac

Cultivarea invidiei nu permite iubirii să pătrundă în suflet și te va seca de energie. Este bine să o elimini pentru a fi în echilibru cu Universul.

2. Renunțarea la răzbunare
Se spune că răzbunarea este „arma prostului”, deoarece blochează orice cale spre evoluție spirituală. Practicând iertarea, te vei simți mai liber și mai conștient de propriile forțe.

3. Asumarea responsabilității – “Suntem pe deplin responsabili de ceea ce suntem, ceea ce avem, ceea ce devenim și tot ceea ce reușim.” – Peter Arnold

Atunci când îți asumi greșelile făcute, înveți cea mai importantă lecție și devii mai atent la ceea ce faci. Nu este benefic să arunci vina asupra altcuiva…
Calea spre tot ceea ce visăm se deschide atunci când acceptăm ceea ce avem, ceea ce suntem și ceea ce gândim. “Suntem ceea ce gândim.”

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed