HomeStiri Mondene Alina Eremia: biografie și cariera

Alina Eremia: biografie și cariera

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,7K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2019/06/Alina-Eremia.jpeg

Alina Eremia este una dintre cel mai de succes cântărețe de pe plaiul românesc. Alina Eremia a debutat inițial în cinematografie însă în prezent se axează doar pe muzică.

Alina Eremia

În planul muzical, Alina Eremia a avut un succes foarte mare, iar în prezent este o figură reprezentativă în industria muzicală românească. Vă prezentăm debutul și evoluția în timp ale vedetei Alina Eremia, în rândurile de mai jos.

Biografie

  • Alina Eremia s-a născut pe data de 15 decembrie, anul 1993, în Buftea, lângă București. Părinții, Daniela și Nicușor, au origini sută la sută românești și mai au un copil, fratele mai mic al Alinei, Mircea.
  • Alina Eremia a început să cocheteze mai întâi cu muzica, pe la cinci ani, participând la primul concurs, Abracadabra, în cadrul căruia s-a clasat pe locul al treilea. După debut, a mai participat la numeroase alte concursuri, cel mai sonor, ca nume și importanță, fiind Eurovision Junior, clasându-se aici pe locul al cincilea.
  • Elevă a Colegiului Național „George Coșbuc”, Alina Eremia a urmat cursurile profilului Uman, secția Filologie și Bilingv Engleză, iar în anul 2013, Alina Eremia a fost admisă la „UNATC”.
  • Anterior intrării la facultate, în anul 2008, la numai 15 ani, a bătut palma și a colaborat cu Disney Channel, pentru melodiile din Pocahontas – ambele părți. În anul 2010, Alina Eremia își împrumută vocea, pentru prima dată, pentru animația Frumoasa și Bestia (toate cele trei părți).

Alina Eremia și serialul Pariu cu viața

Adevăratul succes pentru Alina Eremia avea să vină odată cu castingul organizat de compania MediaPro Pictures, pentru rolul principal din serialul Pariu cu viața, audiție ce a avut loc pe 11 februarie, în anul 2011. Alina Eremia a reușit să obțină rolul Ioanei Anghel, o adolescentă aflată la liceu. Serialul Pariu cu viața, primul serial muzical românesc, a avut un succes enorm și un impact puternic asupra publicului, care l-a primit extrem de bine.

Practic, povestea serialului se învârte în jurul a 20 de tineri rebeli pasionați de muzică, iar în prim-plan stă povestea de dragoste dintre personajul interpretat de Alina Eremia și cel interpretat de colegul de serial, Dorian Popa. Producția a fost foarte populară la momentul apariției, iar faptul că era vorba despre tineri de liceu l-a propulsat printre unele dintre cele mai iubite seriale românești din toate timpurile. Personajul interpretat de Alina Eremia a fost foarte îndrăgit de către public, iar celebritatea imensă nu a întârziat să apară pentru aceasta.

Alina Eremia în trupa Lala Band

Odată cu serialul a fost înființată, în cadrul producției, și trupa de muzică Lala Band, din care au făcut parte atât Alina Eremia și Dorian Popa, cât și restul protagoniștilor din serial. În total sunt 20 de tineri care au făcut performanță în muzică, în cadrul acestei trupe. În frunte cu Alina Eremia și mulți alții, formația Lala Band a înregistrat nu mai puțin de cinci albume de studio, lucru ce le-a adus componenților trupei un disc de aur la categoria Cel mai bine vândut album al anului 2012.

Pentru Alina Eremia, celebritatea a crescut considerabil, dacă mai era posibil după rolul din serial. Trupa de muzică a declanșat, la vremea respectivă, o isterie generală și a avut sute de mii de fani în întreaga țară. Alina Eremia și trupa au organizat patru turnee naționale, cu peste 160 de ore de muzică live. Numărul fanilor veniți la concertele Lala Band a depășit cu ușurință 160.000 de oameni, atât copii, cât și adulți.

Perioada Pariu cu viața și Lala Band a fost motorul de plecare pentru Alina Eremia înspre o carieră înfloritoare în domeniul actoriei și, mai ales, al muzicii.

Alina Eremia – cariera solo

După terminarea filmărilor pentru serial, trupa Lala Band a continuat să mai funcționeze un interval de timp, însă, la un moment dat, s-a destrămat, pentru că mulți dintre tinerii componenți au ales să aibă o carieră solo. Acesta a fost și cazul frumoasei Alina Eremia, care și-a început cariera solo cu melodia With or Without You, pentru care a colaborat cu Mister Z. Melodia nu a avut succesul așteptat, iar Alina Eremia a rămas ceva timp figura asociată cu trupa care a consacrat-o și cu personajul din serial.

În anul 2013, a venit și succesul mult așteptat pentru Alina Eremia, cu piesa solo Tu ești vara mea, compusă de Adrian Sînă. Aceasta s-a transformat repede în hit și, în anul respectiv, a fost una dintre cele mai difuzate piese pe posturile de radio și pe posturile TV. În mai puțin de două săptămâni de la lansare, melodia a reușit să adune peste un milion de vizualizări pe YouTube. După succesul înregistrat, următoarele piese cântate de Alina Eremia au fost foarte bine primite de public și au ajutat-o să-și contureze definitiv, cariera de cântăreață.

Piesa Cum se face, chiar a depășit cu mult succesul înregistrat cu Tu ești vara mea, fapt ce a ajutat-o pe Alina Eremia să capete și mai multă notorietate pe piața muzicală de la noi. Absolut toate melodiile sale, atât cele menționate, cât și cele care au urmat, au fost lansate prin casa de discuri MediaPro Music, aceeași companie sub numele căreia a fost lansat și serialul Pariu cu viața.

La sfârșitul anului 2017, Alina Eremia a lansat și primul ei album de debut, numit 360, în cadrul unui concert cu numeroși invitați-surpriză. Pe album au fost incluse atât piesele care au consacrat-o pe Alina Eremia, cât și cele mai noi piese, care urmau a fi lansate pe piață.

Începând cu 2019, aceasta a semnat contract cu casa de discuri Global Records, unde sunt și alți artiști consacrați, precum Inna, Carla’s Dreams, Antonia, Delia, Irina Rimes, The Motans, DJ Project, Mark Stam, Karmen, Nicoleta Nucă, Vanotek, Mira, Vescan și mulți alții…

  • Alina Eremia – viață personală discretă

În ceea ce privește viața personală a cântăreței, Alina Eremia a fost mereu extrem de discretă și a ținut foarte mult la intimitate. Recent s-a aflat că este cineva special în viața vedetei, un tânăr pe nume Eduard Barbu, cu care s-ar părea că Alina Eremia are o relație de cel puțin trei ani. Una dintre cele mai frumoase piese de dragoste ale ei a fost compusă special pentru el.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed