HomeStiri Mondene Avantajele si dezavantajele testelor de ovulatie

Avantajele si dezavantajele testelor de ovulatie

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 922 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2014/10/shutterstock_168217364-195x130.jpg

 

shutterstock_168217364-195x130 in Stiri MondeneMulte femei folosesc teste de ovulatie pentru a afla cu exactitate perioada cea mai fertila a lunii. Avansul tehnologic a avut un impact pozitiv asupra industriei testelor de fertilitate. Cu ajutorul unei mostre de urina sau de saliva, vei putea afla, cu o precizie de peste 90 %, cand ai cele mai multe sanse sa ramai insarcinata.

Aceste teste se folosesc la mijlocul ciclului tau, atunci cand cel mai probabil vei ovula. Initial, trebuie ca tu sa stii care este durata ciclului tau, asa ca incepe prima data cu asta, (daca nu ai facut-o pana acum).

Va prezentam mai jos cateva avantaje si dezavantaje ale testelor de ovulatie.

Avantajele testelor de ovulatie/fertilitate

  • Destul de precise. Utilizate corespunzator, acestea au o acuratete de peste 90 %.
  • Foarte des intalnite pe piata. Daca doresti sa achizitionezi un test de fertilitate, nu trebuie sa cauti prea mult. Acestea se comercializeaza in marea majoritate a farmaciilor, a supermarketurilor si a magazinelor online specializate.
  • Garantie pe viata. Testele de ovulatie prin saliva au o durata de folosinta foarte mare, nefolosind consumabile. Astfel, vei plati doar o singura data, economisind bani.
  • Usor de folosit. Similare cu testele de sarcina, testele de ovulatie se folosesc foarte simplu. Totusi, exista o mica diferenta intre procedee. Astfel, testele de ovulatie prin urina se folosesc doar o singura data si necesita cateva picaturi de urina pe stickul de test, activand un produs chimic care detecteaza nivelul LH din urina. In schimb, testele de ovulatie prin saliva, se pot folosi la infinit, si foloseste saliva pentru a detecta nivelul de estrogen din corp. Simplu, nu?

Dezavantajele testelor de ovulatie

  • Aceste teste nu indica daca mucusul cervical este propice pentru fertilizare. Acesta trebuie sa aiba o anumita consistenta pentru a oferi un mediu fertil pentru inotul spermatozoizilor. Testele nu monitorizeaza mucusul cervical.
  • Testele de ovulatie nu functioneaza atunci cand anumite medicamente sunt prezente in organism. Paracetamolul si alte medicamente comune nu denatureaza testele de ovulatie. In schimb, medicamentele care contin hormonul gonadotrofina corionica umana (hCG) sau hormonal luteinizant pot influenta rezultatele testelor de ovulatie prin urina. Insa, putini stiu ca testul de ovulatie prin saliva, de exemplu, are rezultate si in tratamentele de stimularea ovulatiei.
  • Femeile peste 40 de ani, care se apropie de menopauza, au in organism un nivel foarte crescut de LH si estrogen facand astfel testele de fertilitate sa nu dea rezultatele scontate.

 Datorita eficientei foarte mari, testele de ovulatie sunt recomandate tuturor cuplurilor care doresc sa conceapa un copil. Cu  ajutorul lor sansele ca tu sa ramai gravida cresc considerabil.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed