HomeStiri De ce ne doare capul

De ce ne doare capul

autor Elena Yvette
688 views 1 minute timp de citit

Există numeroși factori implicați în apariția episoadelor de dureri de cap. De aceea, este important ca tratamentul să fie inițiat după identificarea cauzei. Fiecare dintre noi am resimțit, cel puțin o dată în viață, o durere de cap. Neplăcerea este atât de frecventă încât a devenit aproape banală.

De ce ne doare capul

Un studiu recent arată că 46% din români au această problemă cel puțin o dată pe lună, iar mai mult de jumătate din ei se plâng săptămânal de cefalee.

Ereditatea

Durerile de cap au și o componentă ereditară, ceea ce înseamnă că persoanele care au în familie rude de gradul I cu cefalee au un risc mai mare de a le moșteni. Statisticile arată că o persoană cu un părinte care a suferit de migrene are o probabilitate mai mare de a moșteni această problemă de sănătate. Factorul genetic este implicat în 50% din cazurile de migrenă cu aură.

Stresul

În timpul situațiilor tensionate, în creier sunt eliberate anumite substanțe pentru a „combate” această stare, ceea ce duce la apariția unor schimbări vasculare responsabile de apariția migrenelor.

Citește continuarea articolului pe CLICK SANATATE

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed
Loading..