Despre păcatul originar și cum apare el în Biblie

https://yve.ro/wp-content/uploads/2018/01/Despre-păcatul-originar-și-cum-apare-el-în-Biblie.jpg

O parcurgere atentă a Noului Testament implică o înțelegere a termenului de păcat originar. Această cădere în păcat nu ilustrează neapărat adevărata doctrină a păcatului originar, așa cum majoritatea oamenilor o înțeleg – actul săvârșit de primul cuplu din care provine întreaga omenire, Adam și Eva.

Despre-păcatul-originar-și-cum-apare-el-în-Biblie in Stiri Mondene

Cu toate acestea, se speculează că ar exista diverse adevăruri încă neștiute despre acest păcat originar și pe care oamenii fie nu le cunosc, fie nu vor să le accepte.

Un subiect diversificat

În zilele noastre, întrebările referitoare la acest păcat originar sunt din ce în ce mai multe și mai diversificate. Biserica nu a răspândit informații clare în rândul oamenilor despre acest aspect, iar progresul uman a făcut și mai dificilă luarea în serios a acestui păcat originar de către oameni.

Teologii au avut obiecții remarcabile, etice cu privire la acest aspect al păcatului originar, mai exact, cu privire la faptul că Dumnezeu i-a făcut pe oameni responsabili de păcatul uman al generației anterioare, iar biologia evoluționistă a subminat ideea păcatului care a cuprins întreaga omenire, pe baza răzvrătirii primilor noștri părinți umani. Mai mult, am văzut că Apostolul Pavel nu afirmă că întreaga familie umană este implicată în păcatul lui Adam, iar textele evreiești biblice și extrabiblice afișează de obicei liberul arbitru și responsabilitatea personală.

Deci, ce putem spune despre păcatul originar? Deși nu se poate spune că păcatul originar a provenit din scripturile creștine, putem și ar trebui să afirmăm că doctrina a fost dezvoltată din mandatele biblice. Acest lucru este valabil cel puțin în ceea ce privește înțelegerea oamenilor că inima noastră se sprijină pe păcat, că păcatul poate fi intenționat sau neintenționat, că păcatul este o putere care precede comportamentul uman și că păcatul pătrunde în familia umană.

Chiar dacă Apostolul Pavel nu a fost explicit cu privire la această temă a păcatului originar, putem susține faptul că nu Dumnezeu este autorul păcatului, ci, așa cum se susține, Adam.

Căderea în păcat

Aceste speculații despre păcatul originar sunt alternative pentru adevărul din spatele căderii în păcat (viețile strămoșilor noștri), care nu au fost acaparate de întunericul spiritual sau deciziile greșite ale oamenilor care s-au întors cu spatele la Dumnezeu ori chiar ale oamenilor supuși ispitelor Diavolului, după ce s-au abătut de la cuvântul lui Dumnezeu, devenind vulnerabili și exercitând violuri, abuzuri și crime…

Apariția păcatului, ca o calitate omniprezentă a experienței umane, caracterul personal și structural al păcatului și privirea păcatului ca pe o boală care pătrunde în omenire, toate au dus la apariția studiilor și a părerilor din cauza cărora oamenii sunt nelămuriți cu privire la acest aspect, păcatul originar.

 

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Elena Rădulescu

Elena Yvette Rădulescu este redactor la yve.ro și absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, unde a urmat specializarea Media, Comunicare și Jurnalism. De asemenea, Elena a urmat cursuri de prestigiu în domeniul astrologiei, precum The Astrology University și International Academy of Astrology, consolidându-și expertiza în horoscop și interpretarea astrelor. Aceste programe de formare recunoscute internațional i-au oferit cunoștințe aprofundate și tehnici avansate în astrologie, permițându-i să ofere analize precise cititorilor. Cu o pasiune deosebită pentru scris și informare, Elena s-a specializat pe categoriile horoscop, frumusețe și știri, aducând cititorilor conținut de calitate, bine documentat și captivant. Are o atenție deosebită la detalii și tendințele actuale. Articolele ei sunt apreciate pentru stilul clar și abordarea echilibrată a subiectelor, combinând cunoștințele sale jurnalistice cu expertiza astrologică pentru a oferi perspective unice și relevante.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *