HomeStiri Mondene Despre păcatul originar și cum apare el în Biblie

Despre păcatul originar și cum apare el în Biblie

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,2K views
despre-pacatul-originar-si-cum-apare-el-in-biblie

O parcurgere atentă a Noului Testament implică o înțelegere a termenului de păcat originar. Această cădere în păcat nu ilustrează neapărat adevărata doctrină a păcatului originar, așa cum majoritatea oamenilor o înțeleg – actul săvârșit de primul cuplu din care provine întreaga omenire, Adam și Eva.

Despre-păcatul-originar-și-cum-apare-el-în-Biblie in Stiri Mondene

Cu toate acestea, se speculează că ar exista diverse adevăruri încă neștiute despre acest păcat originar și pe care oamenii fie nu le cunosc, fie nu vor să le accepte.

Un subiect diversificat

În zilele noastre, întrebările referitoare la acest păcat originar sunt din ce în ce mai multe și mai diversificate. Biserica nu a răspândit informații clare în rândul oamenilor despre acest aspect, iar progresul uman a făcut și mai dificilă luarea în serios a acestui păcat originar de către oameni.

Teologii au avut obiecții remarcabile, etice cu privire la acest aspect al păcatului originar, mai exact, cu privire la faptul că Dumnezeu i-a făcut pe oameni responsabili de păcatul uman al generației anterioare, iar biologia evoluționistă a subminat ideea păcatului care a cuprins întreaga omenire, pe baza răzvrătirii primilor noștri părinți umani. Mai mult, am văzut că Apostolul Pavel nu afirmă că întreaga familie umană este implicată în păcatul lui Adam, iar textele evreiești biblice și extrabiblice afișează de obicei liberul arbitru și responsabilitatea personală.

Deci, ce putem spune despre păcatul originar? Deși nu se poate spune că păcatul originar a provenit din scripturile creștine, putem și ar trebui să afirmăm că doctrina a fost dezvoltată din mandatele biblice. Acest lucru este valabil cel puțin în ceea ce privește înțelegerea oamenilor că inima noastră se sprijină pe păcat, că păcatul poate fi intenționat sau neintenționat, că păcatul este o putere care precede comportamentul uman și că păcatul pătrunde în familia umană.

Chiar dacă Apostolul Pavel nu a fost explicit cu privire la această temă a păcatului originar, putem susține faptul că nu Dumnezeu este autorul păcatului, ci, așa cum se susține, Adam.

Căderea în păcat

Aceste speculații despre păcatul originar sunt alternative pentru adevărul din spatele căderii în păcat (viețile strămoșilor noștri), care nu au fost acaparate de întunericul spiritual sau deciziile greșite ale oamenilor care s-au întors cu spatele la Dumnezeu ori chiar ale oamenilor supuși ispitelor Diavolului, după ce s-au abătut de la cuvântul lui Dumnezeu, devenind vulnerabili și exercitând violuri, abuzuri și crime…

Apariția păcatului, ca o calitate omniprezentă a experienței umane, caracterul personal și structural al păcatului și privirea păcatului ca pe o boală care pătrunde în omenire, toate au dus la apariția studiilor și a părerilor din cauza cărora oamenii sunt nelămuriți cu privire la acest aspect, păcatul originar.

 

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed