HomeStiri Iată când are voie sa te oprească polițistul rutier! Astea chiar nu le ştiai

Iată când are voie sa te oprească polițistul rutier! Astea chiar nu le ştiai

autor Elena Yvette
494 views 2 minute timp de citit

Nu sunt putini șoferii care trăiesc cu impresia ca de la o vreme încoace au o mulțime de drepturi, iar polițistul rutier  trebuie sa le respecte si sa facă doar treburi justificate. Poate cel mai bun exemplu este impresia omului de rând conform căreia nu are voie sa fie oprit de politie fără sa facă nimic… Iata 7 exemple de situatii, pe care cu siguranta multi nu le stiau…

Iată când are voie sa te oprească polițistul rutier! Astea chiar nu le ştiai

1. Politistul rutier e obligat sa se legitimeze in fata soferului – FALS

Conform legii 218 din 23 aprilie 2002 privind organizarea si functionarea Poliţiei Române, ART. 41 prevede ca „in exercitarea atributiilor de serviciu politistul este obligat sa prezinte insigna sau legitimatia de serviciu, dupa caz, pentru a-si face cunoscuta, in prealabil, calitatea, cu exceptia situatiilor in care rezultatul interventiei sau siguranta ulterioara a politistului ar fi periclitata”. Cu alte cuvinte, atata timp cat agentul are insigna in piept, nu este obligat sa va arate si legitimatia. In plus, mai toti agentii au si un ecuson, pe langa insigna, pe care este trecut numele si functia.

2. Politistul rutier ….

Citeste mai departe pe infoalert.ro, celelalte 6 situatii pe care multi soferi nu le cunosc sau, de care nu tin cont, atunci cand sunt opriti de politistul rutier.  

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed
Loading..