HomeStiri Mondene Leonard Cohen a fost înmormântat în secret! Ce a declarat fiul artistului?

Leonard Cohen a fost înmormântat în secret! Ce a declarat fiul artistului?

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 821 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/11/646x404-15-1.jpg

La doar o zi după ce a încetat din viață, Leonard Cohen a fost înmormântat deja la un cimitir din Montreal. Funeraliile au avut loc departe de ochii presei, la ceremonie participând numai rudele apropiate.

646x404 (15)

Într-un cimitir din Montreal există o piatră funerară cu numele cântăreţului. „Dorinţa lui Leonard a fost ca acesta să se odihnească lângă părinţii, bunicii şi străbunicii lui“, au declarat Rabbi Adam Scheier şi Cantor Gideon Zelermyer, doi dintre cântăreţii de backing-vocals care au colaborat cu Cohen.

Fiul lui Cohen, Adam Cohen, a confirmat că tatăl său a fost înmormântat, printr-un mesaj postat pe contul său de Facebook.

„Împreună cu sora mea tocmai l-am înmormântat pe tata la Montreal. Alături de noi au fost prezenţi rude apropiate şi câţiva prieteni vechi. Cutia de pin simplă a fost coborâtă în pământ şi aşezată lângă mama şi tatăl lui. Exact cum a cerut. În timp ce scriu aceste lucruri mă gândesc la felul unic în care tata împletea autocritica şi demnitatea, eleganţa prietenoasă, la carisma lui fără ostentaţie, la felul lui clasic de gentleman şi la creaţia lui pe care a clădit-o“, a scris Adam Cohen pe Facebook.

„Îi mulţumesc pentru liniştea pe care a oferit-o mereu, pentru înţelepciunea împărtăşită, pentru conversaţiile maraton, pentru spiritul cuceritor şi pentru umor. Îi mulţumesc că mi-a dăruit şi m-a învăţat dragostea pentru Montreal şi Grecia. Şi îi mulţumesc pentru muzică; mai întâi pentru că muzica lui m-a sedus din copilărie, apoi pentru că m-a încurajat să-mi fac propria muzică, şi în final pentru privilegiul de a face muzică împreună“, a continuat el. „Vă mulţumesc pentru mesajele voastre amabile, pentru revărsarea de simpatie şi pentru dragostea voastră pentru tatăl meu“, şi-a încheiat Adam Cohen mesajul.

Conform unor surse, Leonard Cohen ar fi murit cu câteva zile înainte de a i se anunța decesul. Însă ipoteza nu este confirmată încă.

cemetery-cohengc03.jpg.size.custom.crop.1086x724

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed