Home Stiri Mondene Medicamentele pentru stomac pot provoca demenţă

Medicamentele pentru stomac pot provoca demenţă

autor Elena Rădulescu
Data publicării: Data actualizării: 1,6K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2017/08/Medicamentele-pentru-stomac-pot-provoca-demenţă.jpg

Vrei să tratezi o afecţiune, dar te alegi cu alta în loc!

În ziua de astăzi se fac tot felul de noi descoperiri aproape în fiecare zi. Recent, s-a demonstrat cum anumite tipuri de medicamente ce ar trebui să trateze afecţiunile sistemului digestiv pot duce în timp la demenţă! Oricum, acest lucru nu ar trebui să vă surprindă foarte tare. Ştiţi prea bine că atunci când vine vorba despre pastile, intrăm pur şi simplu într-o buclă infinită. Ne doare gâtul sau am răcit – trebuie să luăm antibiotice; luăm antibiotice, iar apoi ne doare stomacul; ne doare stomacul şi s-a arătat că medicamentele pentru stomac provoacă demenţă! Oare tratamentul pentru demenţă ce organ va mai afecta şi ce va trebui să mai luăm pentru a-l trata? Putem spune că totul este doar o mare industrie, iar prin acest lanţ doar îşi asigură fiecare garanţia că afacerea lui cu medicamente va rezista? Nu vom şti niciodată, doar presupunem.

3

Medicamente folosite de mulţi români provoacă demenţă

Milioane de oameni din întreaga lume utilizează medicamente precum Omeprazolul sau Pantoprazolul pentru a scăpa de problemele pe care le au cu refluxul gastro-esofagian. Un studiu realizat de niște medici germani arată că medicamentele pentru indigestie sau arsuri la stomac ar putea creşte riscul de demenţă cu până la 44%. Cercetătorii au descoperit că oamenii de 75 de ani care au luat medicamente din grupul denumit „inhibitori ai pompei de protoni”, precum Omeprazolul sau Pantoprazolul, sunt mult mai expuşi în faţa acestei boli.

Studiul realizat în Germania a avut un eşantion format din 74000 de subiecţi de peste 75 de ani, din 2004 până în 2011. Din aceştia, s-au identificat 29510 de persoane care au dezvoltat demenţă şi 2950 de persoane care luau în mod constant pastile din grupul „inhibitori ai pompei de protoni”. Astfel, din cei 2950 de indivizi, foarte mulţi au dezvoltat această afecţiune, medicii ajungând la concluzia că riscul este cu 44% mai mare decât în cazul persoanelor care nu au luat acest medicament.

Totuşi, cercetătorii nu sunt atât de siguri pe aceste cifre

Alte studii au fost realizate de savanţii din Statele Unite de la Universitatea Stanford şi de cei din Marea Britanie. Deşi au ajuns la concluzii similare, specialiştii au fost rezervaţi în declaraţii, susţinând că sunt necesare şi alte investigaţii. Probabil că au considerat că procentul de 44% pare puțin cam prea mare şi este vorba doar despre o banală coincidenţă ce a dus la asemenea calcule…

Alternative pentru problemele digestive

Până când va apărea un studiu nou care să afirme sau să infirme informaţia prezentată de aceşti cercetători germani, va trebui să ne mulţumim cu aceste precizări şi poate să ne gândim de două ori înainte să ne tratăm singuri afecţiunile digestive cu asemenea pastile. O soluţie de mijloc, în caz că nu mai doriţi să riscaţi să vă îmbolnăviţi de demenţă, ar fi tratamentele naturiste, bazate pe plante. Poate că nu sunt la fel de rapide ca cele sintetice, unde predomină chimicalele, dar sunt 100% sigure, iar cu puţină determinare, în sensul că trebuie să le luaţi o perioadă mai îndelungată, sigur vă vor ajuta.

Abonează-te pe:Yve.ro news