Home Fără categorie Noi majorări salariale. Venitul minim va fi de 1.750 de lei

Noi majorări salariale. Venitul minim va fi de 1.750 de lei

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,1K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2017/02/noi-majorari-salariale-venitul-minim-va-fi-de-1-750-de-lei.jpg

Salariul minim brut pe economie va crește la 1.900 de lei de la începutul anului 2018, conform unui nou proiect de lege care își propune să majoreze veniturile celor care lucrează la stat.

noi-majorari-salariale-venitul-minim-va-fi-de-1-750-de-lei

Anul 2018 vine cu noi creșteri salariale. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat într-un interviu pentru Mediafax că veniturile bugetarilor vor fi majorate în trei etape, imediat după ce va intra în vigoare noua lege a salarizării. Astfel, începând cu luna ianuarie a anului viitor, salariul minim pe economie va ajunge la 1.900 de lei, iar până în anul 2020 se urmărește o creștere a salariilor cu circa 56%.

„Noi avem trei trepte de salarizare. Se porneşte de la această bază minimă de la 1.900 până la 4.000 de lei – este prima treaptă unde de fapt sunt aproximativ 60% dintre bugetari – creşterile salariale aici vor fi cele mai mari, pentru că încercăm să îi aducem cât mai aproape de salariul mediu şi chiar să-l depăşească. După care urmează treapta între 4.000 şi 7.000 de lei, unde creşterile vor fi, dar nu atât de mari ca în prima treaptă. Şi treapta a treia cu peste 7.000 de lei, angajaţii din sistemul bugetar care nu vor avea creşteri spectaculoase, ci vor fi aproape de îngheţarea salariului până în 2020, dar chiar şi aici vor fi creşteri măcar de 3%”, a declarat Olguţa Vasilescu.

Ministrul Muncii a precizat că de majorări va beneficia și personalul din primării…

„Încercăm să schimbăm filosofia întregii legi pentru că indemnizațiile vor fi separate de salarii, până acum au fost împreună. Se ştie clar că persoanele care beneficiază de indemnizații şi de salarii nu pot avea niciun fel de sporuri, nici măcar de sporul de vechime nu beneficiază, şi atunci se ajungea în situaţia, iarăşi vă dau exemplul primăriilor, în care primarul era undeva la jumătatea schemei între angajații primăriei, pentru că toți directorii cu sporuri, cumulate, şi chiar nivelul de salarizare care era inechitabil, ajungeau să aibă salarii mai mari decât primarii. Nu mai vorbesc de secretarii de primărie care ajungeau la salarii de trei ori mai mari decât primarul”, a completat Olguța Vasilescu.

Abonează-te pe:Yve.ro news

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Politica de confidențialitate