HomeStiri Mondene Nu usca hainele pe calorifer! Îți pui sănătatea în pericol!

Nu usca hainele pe calorifer! Îți pui sănătatea în pericol!

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,1K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2020/02/Nu-usca-hainele-pe-calorifer.jpg

Unul dintre lucrurile pe care le facem toţi în sezonul rece rece este să ne punem hainele le uscat pe calorifer. Metoda este una mult mai rapidă decât cea originală, dar este şi extrem de toxică.

Cine a realizat acest studiu?

Acest studiu legat de fenomenul uscării hainelor pe calorifer a fost realizat de cercetători şi oameni de ştiinţă din Scoţia, pentru a vedea ce se întâmplă, cu adevărat, în timpul procesului de uscare, iar concluziile la care au ajuns sunt unele cu adevărat năucitoare.

De ce nu trebuie puse hainele pe calorifer?

Ei bine, cercetătorii, dar şi oamenii de ştiinţă ne atrag atenţia asupra unui lucru. Odată ce hainele au fost puse la uscat pe calorifer, acestea nu doar că se usucă mult mai repede, dar se umplu, la fel de repede, de bacterii, dar şi de acarieni.

Toţi aceşti microbi, indiferent de forma pe care o iau, ne pot provoca alergii extrem de grave şi ne pun sănătatea în pericol mult mai mult decât am crede.

Din ce cauză hainele se umplu de acarieni şi bacterii?

Acest proces este cauzat de întreaga cantitate de praf care se află în elementul de încălzire.

Unul dintre cercetătorii care au participat la acest studiu, Rosalie Menon, a spus că aceste spaţii, şi anume, elementele de încălzire, sunt spaţii ce trebuie atât încălzite, cât şi ventilate separat de celelalte părţi ale locuinţei, tocmai pentru ca bacteriile,  dar şi microbii care se află acolo să nu contamineze aerul din toată casa şi să îl îngreuneze, punând, în acest fel, în pericol sănătatea celor care se află în împrejurimi.

Ce se întâmplă dacă ne expunem pentru o perioadă lungă acestui fenomen?

Consecințele sunt mult mai mari decât am putea noi anticipa la prima vedere, iar acesta nu este un subiect ce trebuie tratat cu nepăsare. Părerile, dar şi concluziile medicilor şi ale specialiștilor spun mult mai mult decât este nevoie pentru a ne da seama cât de importantă este situaţia.

Expunerea îndelungată la acest fenomen ne poate provoca boli precum astmul sau alergiile de diferite feluri, boli ce pot fi tratate doar cu ajutorul medicamentelor.

De ce simptome ne lovim atunci când ne confruntăm cu această problemă?

Printre simptomele caracteristice putem enumera: tusea, iritația ce poate fi observată manifestându-se la nivelul ochilor, al gâtului, dar şi al pielii, oboseala permanentă şi, nu în ultimul rând, greaţă sau chiar durerile de cap.

Un alt aspect extrem de nociv pentru sănătatea noastră şi care este cauzat de banalul întins al rufelor este cantitatea foarte mare de apă pe care hainele o emit în aer, iar această cantitate este de 2 L.

Condensul, mucegaiul nu întârzie să apară, iar acest lucru este cauzat tot de rufele puse pe calorifer. Sporii de mucegai apar în momentul în care țesăturile umede ale hainelor iau contact cu suprafața caloriferului încălzită…

Aşadar, chiar dacă uscarea rufelor pe calorifer este o practică ce stă la îndemâna tuturor, cei care fac asta îşi pun sănătatea în pericol mult mai mult decât cred.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed