HomeStiri Soții Obama au dat lovitura cu un contract de 65 de milioane de euro. Cei doi își vor publica memoriile de la Casa Albă

Soții Obama au dat lovitura cu un contract de 65 de milioane de euro. Cei doi își vor publica memoriile de la Casa Albă

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 713 views 2 minute timp de citit

Barack Obama și soția sa, Michelle Obama, au dat lovitura cu un contract record după plecarea de la Casa Albă. Financial Times relatează că cei doi au și semnat deja contractul cu o renumită editură de peste Ocean pentru a-și scrie memoriile.

sotii-obama-au-dat-lovitura-cu-un-contract-de-65-de-mii-de-euro-cei-doi-isi-vor-publica-memoriile-de-la-casa-alba

Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii și fosta prima doamnă, Michelle Obama, au semnat un contract cu editura Penguin Random House pentru a-și publica memoriile. Pentru cele două cărți pe care le vor scrie, soții vor primi aproximativ 65 de milioane de euro.

Suma a fost stabilită în urma unei licitații care a ținut pe toată lumea cu sufletul la gură. Financial Times spune despre această sumă că este una record pentru autobiografiile unor președinți americani. De exemplu, Bill Clinton a fost recompensat cu doar 15 milioane de dolari pentru volumul său de memorii, „My Life”, pe care l-a publicat în anul 2004. Republicanul George W. Bush a primit și mai puțin. Cartea „Decision Points” a fost scrisă în schimbul a doar zece milioane de dolari, conform aceleiași surse. Aceste două cărți au fost publicate de editurile Knopf (care aparține tot grupului Penguin Random House) și Crown.

Penguin Random House nu este străină de colaborările cu fostul președinte american. Editura a publicat și cele trei cărți scrise până în prezent de Barack Obama, respectiv „Dreams of My Father”, „The Audacity of Hope” și „Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters”…

Cu toate că până în prezent nu s-au confirmat oficial nici temele care vor fi abordate în cele două volume, nici data la care vor fi publicate, în presa de peste Ocean se zvonește că acestea vor cuprinde descrierea perioadei petrecute la Casa Albă. Soții Obama intenționează să nu păstreze suma record pe care o vor primi, ci să doneze „o parte considerabilă din redevenţele aferente drepturilor de autor unor organizații de caritate”.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed
Loading..