HomeStiri Mondene Tudor Chirilă, explicații cu privire la incidentul în care a fost implicat

Tudor Chirilă, explicații cu privire la incidentul în care a fost implicat

autor Negriu Elena
Data publicării: Data actualizării: 1,K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2019/03/Tudor-Chirila.jpg

Recent, Tudor Chirilă a fost implicat într-un incident ce a avut loc în piața Charles de Gaulles din București, în urma căruia a fost reclamat la poliție de un bărbat care susține că a fost agresat de artist.

Tudor Chirila in Stiri Mondene

Bărbatul respectiv susține că ar fi fost lovit de către Tudor Chirilă, iar acesta din urmă a oferit explicații pe pagina sa de Facebook, unde a povestit ceea ce s-a întâmplat. Artistul se apără și a recunoscut că nu și-a putut stăpâni reacțiile, dar invocă faptul că a fost provocat.

„Stăteam pe o bancă astăzi (n.r.: miercuri, 27 martie) împreună cu frate-meu în fața unui loc în care obișnuiesc să-mi beau cafeaua. Mă pregăteam să-mi încep ziua și vorbeam nimicuri. Pe lângă noi trece un individ pe care îl cunosc din cartier, cu trei câini după el. Ne cunoaștem tangențial, dar omul îmi e mai mult necunoscut. Se oprește în fața noastră și mă întreabă direct de care parte sunt, ce ideologii am. Tonul un pic agresiv și un zâmbet metalic pe față. «Bună ziua», îi spun, înainte de toate. Se conformează, apoi reia chestionarul, care e treaba cu ideologiile, îi spun că nu mai cred în ideologii, răspunde că nu se poate așa ceva, ce sunt, progresist, gender free? Debitul începe să crească, îl întreb dacă nu i se pare că e cam agresiv, îmi răspunde că e, pentru că eu fac mult rău și prostesc multă lume, și debitul crește.

De aici eu nu mai pot reproduce decât frânturi de cuvinte, i-am zis să-și plimbe câinii, a început să înjure și să-mi spună că taică-meu a fost un securist, că așa sunt și eu. Parcă asistam la o sumă de mesaje de pe Facebook reproduse live în fața mea. Printre înjurături mi-am adus aminte că omul mă mai abordase. (…) Acum însă injuriile și minciunile la adresa lui taică-meu au pus capac, nu m-am mai putut stăpâni și i-am tras două palme. Am avut sentimentul că le aștepta (nu pare genul de om care să stea să fie pălmuit) și chiar l-au bucurat pentru după aceea a continuat să fie agresiv. Am devenit și «împuțit»,« jegos», «nespălat», o «scursură», mă «trag din securiști», alte înjurături nedemne de a fi reproduse. Mi-a promis că merge la IML să-și scoată certificat, i-am răspuns că ar trebui să se dea cu capul de mulți pereți sau să se lovească singur ca să poată obține măcar o oră. M-a înjurat ca la ușa cortului, apoi l-am lăsat acolo așteptând poliția, care cred că a și sosit”, a scris Tudor Chirilă.

Ulterior, artistul a declarat că regretă cele întâmplate și își recunoaște partea de vină.

„E ultima postare legată de incidentul de azi (n.r:, miercuri, 27 martie). Aș vrea sa clarific ceva. Deși apreciez intenția mesajelor voastre de susținere, nu pot să fiu de acord cu încurajarea violenței. Nu e ok că l-am pălmuit pe individul ăla azi. Violența nu are scuză și nu poate fi văzută ca soluție în nicio situație. Nici cea fizică, dar nici cea verbală. Am scris textul de mai devreme pentru că era important să existe o declarație publică, asumată, vis-a-vis de ce s-a întâmplat, nu doar speculațiile inflamate din mass-media. Dar nu mă mândresc cu faptul că mi-am pierdut controlul, dimpotrivă. Chiar dacă m-a provocat (intenționat sau nu), mi-ar fi plăcut să am capacitatea să-l ignor. Aș vrea totuși să remarc că la fel de regretabilă ca gestul meu este folosirea acestui incident ca retorică împotriva atitudinii mele civice”, a adăugat acesta…

Sursa: spynews.ro

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed