Un bucureștean a oferit flori cadrelor medicale care luptă în linia întâi!

Share

Un bărbat din București a făcut un gest emoționant pentru medicii și asistentele din cadrul spitalelor Gomoiu şi Grigore Alexandrescu. Acesta le-a oferit flori și le-a mulțumit cadrelor medicale pentru tot efortul pe care îl depun în această perioadă pentru noi.

Cadrele medicale din cele două spitale au avut zâmbetul pe buze preț de câteva minute datorită gestului făcut de acest om. Atât asistentele, cât și medicii s-au bucurat și au admirat buchetele de gerbera tocmai primite.

Poate pentru un om normal, aceste lucru nu înseamnă nimic, însă pentru oamenii care se luptă cu acest virus din luna februarie a fost un moment extrem de emoționant. Cadrele medicale au fost apreciate în această perioadă pentru rezultate și efortul depus, iar pentru câteva minute un om simplu a ținut să le mulțumească.

Plus de acest lucru, pe lângă lupta pe care o duc cu virusul Covid-19, medicii mai au și alți pacienți de supravegheat, de exemplu șase proaspete mămici împreună cu cei șase copii.

Reporter: Va bucură aceste flori?

Medic: Foarte mult! Am fost foarte încântați în o zi așa de specială. Ne-ați făcut ziua ceva mai frumoasă. Avem șase mămici cu șase copii pe secția noastră, Pediatrie 1.

Ca în fiecare an, atât medicii, cât și asistentele lucrează pe data de 1 mai, așa că în momentul în care au primit florile, au uitat de tot și s-au bucurat din plin de moment.

Dar totuși în acest an lucrurile au fost mai complicate decât de obicei. Faptul că acest virus ne-a schimbat, din păcate, obiceiurile, viețile și chiar și anumite sărbători s-a resimțit în atitudinea cadrelor medicale. Sunt din ce în ce mai abătute și de abia își mai găsesc ultimele puteri pentru a lupta.

Medic: E greu pentru fiecare, mai ales pentru copii, sunt dornici să iasă, să se joace… Foarte greu, cu foarte multă răspundere. Solicitările sunt multe. Pe atât cât este de greu, pe atât se descurcă, sunt excepționali.

Fiind vorba de două spitale care se ocupă de îngrijirea și tratarea copiilor, accesul este interzis, însă florile au ajuns la cadrele medicale. Paznicii din spitalele Gomoiu și Grigore Alexandrescu au participat la surpriză și au adus ei buchetele de flori de la omul din București. Imediat cum angajatele din spitale au văzut gestul, starea lor s-a schimbat și au acceptat acest mic cadou cu zâmbetul pe buze și cu o anumită convingere că totul va fi bine în final…

Știm foarte bine că medicii din linia întâi ale spitalelor se luptă în această perioadă cu virusul și încearcă din răsputeri să rezolve cât mai bine problemele pe care le întâmpină, totodată gândindu-se și la familiile lor. Lucrurile nu a fost deloc roz până acum, însă, cu sprijinul nostru, al oamenilor de rând, cadrele medicale au zâmbetul pe buze în fiecare zi și sunt mai hotărâte ca niciodată să lupte pentru o viață liniștită și fără griji. Chiar și un gest mic oferit acestor persoane în perioada de pandemie poate schimba viața unui om.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news