HomeStiri Mondene Un nou studiu: femeile sunt mai atente în trafic decât bărbații

Un nou studiu: femeile sunt mai atente în trafic decât bărbații

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 865 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2017/03/un-nou-studiu-femeile-sunt-mai-atente-trafic-decat-barbatii.jpg

Poliția Română a făcut public un nou sondaj conform căruia femeile sunt mult mai prudente în trafic decât bărbații. Conform staticilor, doar 11,5% dintre accidentele rutiere grave produse în România în decursul anului trecut au fost provocate de către femei.

un-nou-studiu-femeile-sunt-mai-atente-trafic-decat-barbatii

În ciuda miturilor care circulă în trafic – conform cărora femeile nu se prea descurcă la condus, se pare că acestea sunt mult mai atente atunci când se află la volan decât bărbații. Cel puțin așa reiese din cel mai recent sondaj făcut de Poliția Română, care a făcut publice statisticile chiar de 8 martie, pe pagina oficială de Facebook a instituției. Din spusele autorităților, doar 11,5% dintre accidentele rutiere grave, care s-au produs în decursul anului trecut, au fost provocate din vina conducătoarelor auto.

„Conducerea unui autovehicul presupune multă atenţie, responsabilitate, cunoştinţe în domeniu şi mai ales păstrarea calmului în situaţii dificile ce pot apare în trafic. Şoferiţele au dovedit că păstrează aceste calităţi mai bine decât bărbaţii, atunci când se află la volan”, se arată în postarea intitulată „Conducătoarele auto, mai atente la volan decât bărbații”.

Autoritățile au mai precizat că cele mai multe accidente rutiere produse în localități au fost provocate de neacordarea priorității pietonilor (aceasta fiind cauza pentru 15,58% dintre accidente), neacordarea priorității de trecere a altor vehicule (circa 13% dintre cazuri) și viteza neadaptată la limitele impuse de drum sau de condițiile meteorologice (aproape 12% dintre cazuri)…

În ceea ce privește accidentele rutiere din afara localităților provocate de conducătoarele auto, cauzele producerii acestora au fost puțin diferite. Pe primul loc s-a aflat nerespectarea vitezei regulamentare (circa 13% dintre cazuri), urmată de alte preocupări decât condusul, deși se aflau la volan (în 3% dintre accidente). Cu toate că pare greu de crezut, pe locul trei, cu un procentaj de peste 2% s-a aflat circularea pe sensul opus de mers.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed