HomeMachiaj Machiaj de seară pentru ochi căprui

Machiaj de seară pentru ochi căprui

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 6,3K views
Machiaj de seară pentru ochi căprui

Un machiaj de seară pentru ochi căprui include: culorile neutre calde și nuanțele de toamnă delicate pentru zi, în timp ce tonurile de purpuriu ar trebui folosite pentru machiajul fumuriu.

Machiaj de seară pentru ochi căprui

Ochii căprui sunt foarte adaptabili și vă permit să vă jucați cu o varietate de culori de farduri, în funcție de ce culoare vreți să evidențiați.

Este imposibil de realizat un machiaj de seară pentru ochi căprui perfect, curat și potrivit, dacă nu se ține cont de culoarea ochilor. Fie că vă machiați pe voi însevă, fie că machiați pe cineva apropiat sau activați în domeniul make-up-ului, este foarte important să stăpâniți tehnicile unui machiaj de seară pentru ochi căprui.

Machiaj de seară pentru ochi căprui – ce culori folosim

Când ne gândim la un machiaj de seară, ne vin automat în minte culori mai îndrăznețe, combinații mai extravagante, dar și texturi dintre cele mai neobișnuite. Spre deosebire de un machiaj de zi în care culorile purtate trebuie să fie dintre cele mai calde, liniștite, precum nude sau roz pudrat, cele de seară pot fi foarte spectaculoase. Iată ce culori putem folosi pentru realizarea unui machiaj de seară pentru ochi căprui:

  • Maro – tonurile de maro sunt foarte folosite pentru realizarea unui machiaj pentru ochi căprui. Fie că vorbim de un maro cald, cafeniu sau de unul roșcat, intens, cărămiziu, aceste nuanțe sunt perfecte pentru deținătoarele de ochi căprui pătrunzători. În cele mai multe cazuri, un machiaj de seară în nuanțe maronii nu va ieși foarte mult în evidență, dar va exprima eleganță și rafinament.

Machiaj de seară pentru ochi căprui cu maro

  • Albastru închis – nuanțele ca albastrul regal sau cel marin se potrivesc de minune într-un machiaj de seară pentru ochi căprui. Aceste culori intensifică foarte mult privirea și accentuează forma ochiului. De asemenea, nuanțele de albastru intens adaugă profunzime privirii, ochiul putând fi foarte ușor alungit.

Machiaj de seară pentru ochi căprui cu albastru inchis

  • Auriu și argintiu – sunt nuanțe perfecte pentru un machiaj de seară pentru ochi căprui. De regulă, aceste nuanțe atrag foarte mult atenția, motiv pentru care este indicat ca ele să fie plasate pe centrul pleoapei mobile sau în colțul intern al ochiului. Nu este indicat ca auriul și argintiul să se folosească în mod individual, ci în combinații cromatice adecvate, cu nuanțe închise, de exemplu.

Machiaj de seară pentru ochi căprui cu auriu si argintiu

  • Verde – este o culoare extrem de îndrăzneață care poate părea, la prima vedere, nepotrivită pentru ochii căprui. Cu toate acestea, nuanțele de verde pot fi poarte potrivite pentru un machiaj de seară mai dosebit, precum cel de Revelion. Este indicat să se folosească nuanțe intense de verde smarald sau verde kaki, în combinație cu glitter auriu sau cu tonuri calde de maro.

Machiaj de seară pentru ochi căprui cu verde

  • Negru – este o non-culoare care dă personalitate unui machiaj de seară pentru ochi căprui. În general, negrul este o non-culoare neutră cu care se creează umbre, dacă este folosit împreună cu alb sau roz pudrat. În general, pentru un machiaj de seară se folosește negru în colțul extern al ochiului, pentru a obține un efect de alungire, dar și pe linia apei, pentru a da un plus de profunzime privirii sau pe pleoapa de jos, fixă, pentru a intensifica machiajul. Nu este potrivit, chiar și pentru un machiaj mai dramatic, ca negrul să fie folosit în exces, căci acest gen de machiaj îmbătrânește figura și îi diminuează din expresivitate.

Machiaj de seară pentru ochi căprui cu negru

Tehnici și texturi pentru machiaj de seară pentru ochi căprui

De regulă, așteptările de la un machiaj de seară sunt ceva mai ridicate decât cele care țin de un machiaj natural, de zi. Un machiaj de seară trebuie să arate impecabil pe parcursul mai multor ore, orice imperfecțiune a acestuia fiind ușor de observat. Dat fiind că un astfel de machiaj implică folosirea unei game largi de produse, dar și a unor tehnici mai complexe, iată de ce trebuie să ținem cont în realizarea unui machiaj de seară pentru ochii căprui:

Textura – este un aspect foarte important, căci, de regulă, textura produselor folosite conferă rezistență machiajului. Pentru a obține un machiaj de seară pentru ochi căprui rezistent, curat și fără imperfecțiuni, este nevoie să alternăm produsele pudră cu cele cremoase. Atât pe pleoape, cât și pe suprafața tenului sau a buzelor, baza trebuie să fie cremoasă, iar fixarea să se realizeze cu produse pudră. Același lucru este valabil și în cazul sprâncenelor, unde golurile se umplu cu un produs cremos, iar pentru difuzare se folosește un produs cu textură prăfoasă.

Tehnicile folosite – rezistența și aspectul unui machiaj sunt date de tehnica folosită în momentul realizării make-up-ului. Spre exemplu, un machiaj smokey eyes va necesita un timp de realizare mai mic față de un machiaj în care se pune accentul pe forma de semilună realizată pe pleoapa superioară. În ambele cazuri se va obține un machiaj spectaculos, dar rezistența va fi diferită de la unul la altul.

Baza – înainte de realizarea unui machiaj de seară pentru ochi căprui este important să construim o bază care să confere luminozitate și rezistență. De regulă, baza se creează cu ajutorul produselor cremoase și se fixează cu ajutorul celor prăfoase. În machiajul ochilor se folosește o bază matifiantă, care să fie cât mai delicată cu pielea. Peste aceasta se aplică un anticearcăn cremos care va fi fixat cu o pudră translucidă, abia apoi urmând aplicarea culorilor. În machiajul tenului se recomandă folosirea unui primer care să minimizeze aspectul porilor dilatați, astfel că primer-ul de ochi și cel de față trebuie să fie diferite.

Instrumentele folosite – sunt, probabil, cele mai importante elemente în realizarea unui machiaj de seară pentru ochi căprui, mai ales că trăsăturile feței nu pot fi puse în evidență fără pensule sau bureței de machiaj. Este indicat ca în machiajul ochilor să se folosească o pensulă pufoasă cu care să se aplice o culoare de tranziție. Umbrele trebuie realizate cu o pensulă mică, dură, de precizie, iar colțurile intern și extern trebuie evidențiate cu o pensulă mică, moale și puțin pufoasă. Atât pleaopa mobilă, cât și cea fixă, trebuie uniformizate prin folosirea unei pensule de blending cu care se vor estompa liniile grafice. Pentru față este indicat să se folosească pensule din păr natural, cele din păr sintetic putând duce la apariția anumitor iritații ale tenului.

Machiaj de seară pentru ochi caprui – Fața

Începeți prin a crea o bază echilibrată și aplicați fondul de ten cu o pensulă sintetică. Pentru un machiaj de seară pentru ochi caprui, folosiți un fond de ten luminos, pentru o acoperire medie, iar dacă alegeți un fond de ten stratificat, veți obține o acoperire mai bună și o piele perfectă.

Machiaj de seara pentru ochi caprui

Apoi ascundeți erupțiile și imperfecțiunile pielii cu un anticearcăn. Plasați totul cu o pudră de față în culoare naturală, ceea ce vă va aduce un finisaj delicat, sculptat.

Cum să realizați un machiaj de seară pentru ochi caprui

Mai întâi, aplicați o bază cremoasă de fard pe pleoape. O bază va intensifica frumos culorile și va crea un fundament bun pentru aplicarea fardului.

Machiaj de seara pentru ochi caprui

Pentru un machiaj de seară pentru ochi căprui folosiți un fard roz cu sclipiri aurii pe toată pleoapa de sus. Alegeți un ton maro mediu mat cu o pensulă fermă și aplicați în cotul exterior al ochilor și pe pliu. Aplicați fardul cu mișcări către în sus, pentru un efect de ridicare a ochiului, apoi mergeți în jos către mijlocul pleoapei inferioare. Folosiți o pensulă deasă pentru a amesteca fardurile și creați o trecere delicată între roz și maro.

Înfrumusețați ambele linii ale genelor folosind un fard maro închis. Acesta va da adâncime și plinătate genelor. Aplicați un fard perlat în colțul interior al ochilor, pentru a crea un look luminos. Dacă vreți să transformați un machiaj de zi într-un machiaj de seară pentru ochi căprui, intensificați culoarea din zona pliului și a colțului exterior cu un fard negru mat. Amestecați bine, pentru un aspect echilibrat.

Machiaj de seara pentru ochi caprui

Urmatorul pas pentru un machiaj de seară pentru ochi căprui este trasarea liniei de sus a genelor cu un dermatograf lichid negru și extinderea într-o gheruță. Aplicați două straturi de rimel negru pe genele de sus și de jos, concentrându-vă pe jumătatea exterioară a liniei genelor. Folosiți un fard maro cenușiu pentru a defini sprâncenele, pe care îl veți aplica folosind o pensulă mică, pentru mai multă precizie.

Machiaj de seara pentru ochi caprui

Machiaj de seară pentru ochi caprui – Obraji și buze

Aplicați un iluminator pe osul sprancenei, sub arcadă, pentru un efect luminat. Puteți folosi anticearcanul sau un fard alb/bej, dacă nu aveți un iluminator la îndemână.

Conturați obrajii folosind un autobronzant mat cu două nuanțe mai închis decât fondul de ten. Aplicați culoarea către în sus și spre tâmple, pentru a sculpta fața. Schimbați pensula cu una mai mică și conturați nasul în părți, apoi adăugați o strălucire sănătoasă cu un fard de obraz trandafiriu.

Terminați imaginea cu un ruj sau luciu natural. Alegeți un ruj trandafiriu pentru o piele mai închisă, sau tonuri de portocaliu pentru o piele mai deschisă…

Marcați linia interioară a pleoapei cu un creion negru delicat, pentru un machiaj de seară pentru ochi căprui reușit.

Machiaj de seara pentru ochi capruiMachiaj de seara pentru ochi capruiMachiaj de seara pentru ochi capruiMachiaj de seara pentru ochi capruiMachiaj de seara pentru ochi capruiMachiaj de seara pentru ochi capruiMachiaj pentru ochi capruiMachiaj pentru ochi capruiMachiaj pentru ochi caprui

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed