Ceai laxativ: tratează problemele tranzitului intestinal

Share

Ceai laxativ pentru tratarea afecțiunilor aparatului digestiv, afecțiunilor aparatului excretor și disfuncțiilor renale.

Ceai laxativ

Ceai laxativ – o infuzie cu efecte vizibile asupra sistemului digestiv, sistemului excretor și indicelui de masă corporală. În general, ceaiurile cu efect laxativ ajută la pierderea în greutate, dar și la optimizarea funcțiilor aparatelor digestiv și excretor.

Deși există o gamă foarte largă de medicamente cu efect laxativ și diuretic, este de preferat să se consume ceaiurile naturale din plante, astfel încât ficatul și organele interne care compun sistemul digestiv să nu fie agasate.

Atenție, însă, căci în comerț există foarte multe medicamente și suplimente pentru slăbit care promit efectele unui ceai laxativ, dar acestea pot afecta funcțiile hepatice, renale sau digestive!

În ce situații este bine să beți ceai laxativ?

Efectul laxativ este necesar în momentul în care organismul nu mai funcționează la standarde optime. Ceaiurile care dau acest efect se recomandă în tratarea și ameliorarea mai multor afecțiuni care țin de organele interne și de rolurile pe care acestea le îndeplinesc. Totuși, un ceai laxativ are capacitatea de a influența destul de mult buna funcționare a organelor interne, motiv pentru care există anumite situații în care se recomandă consumarea acestuia:

  • Probleme ale tranzitului intestinal – atunci când apar astfel de probleme, organismul vă va semnala imediat, motiv pentru care puteți începe să beți ceai laxativ încă de la primele semne. Tranzitul intestinal poate suferi atât afecțiuni minore, cât și unele mai grave, dar în ambele situații ceaiurile cu efect laxativ vin ca un adjuvant pentru ameliorarea problemelor.
  • Afecțiuni ale aparatului digestiv – atât întregul proces de digestie, cât și organele aferente acestuia pot suferi diferite afecțiuni; în tratarea cărora se recomandă cure cu ceai laxativ. Astfel de situații pot fi destul de delicate, motiv pentru care este indicat să beți numai ceaiurile care vă fac bine. De asemenea, trebuie să țineți cont de intervalele de timp în care le consumați, dar și de cantitatea acestora sau de concentrație.
  • Afecțiuni ale aparatului excretor – excreția și diureza sunt procese care necesită o foarte bună disciplină în ceea ce privește alimentația și hidratarea. Atunci când apar nereguli la acest nivel, este indicat să se consume câte un ceai laxativ la anumite intervale de timp. Cu cât afecțiunile sunt mai serioase, cu atât cura cu ceai trebuie să fie mai organizată.
  • Disfuncții renale – un ceai laxativ poate fi foarte util și în tratarea sau ameliorarea mai multor disfuncții de natură renală. În momentele în care rinichii nu funcționează la capacitate maximă, infuziile din plante pot fi de un real ajutor.
  • Oscilații de greutate – pierderea în greutate este adesea stimulată prin consumul de ceai laxativ. Fie că urmați o cură de slăbire, fie că aveți nevoie de pierderea eficientă și rapidă a unui surplus de kilograme, aceste ceaiuri intensifică arderile și au un rol purgativ pentru întreg organismul.
  • Detoxificare – atunci când simțiți că acumulările de toxine vă îngreunează activitatea și bunul mers al procedeelor din corp, este ideal să consumați cu regularitate ceai laxativ. Acesta are rolul de a curăța organismul, de a elimina impuritățile și de a menține funcțiile organelor interne la nivelul optim. Chiar dacă urmați un regim alimentar de detoxificare, ceaiurile vin ca un supliment, așa că nu veți întâmpina probleme în acest sens.

Care este cel mai bun ceai laxativ?

Când vine vorba de plantele din care se obține cel mai eficient ceai laxativ, puteți alege dintr-o gamă destul de variată, astfel încât să găsiți un sortiment care să vă fie pe plac. Fie că optați pentru o infuzie dintr-o singură plantă, fie că preferați să combinați mai multe plante, astfel încât să obțineți un amestec din care să extrageți substanțele de care aveți nevoie. Iată din ce se prepară cele mai bune ceaiuri cu efect laxativ:

  • Urzică – cel mai important efect al ceaiului de urzică este acela de detoxificare. Pe lângă acesta, însă, infuzia pe bază de urzică este utilă în tratarea afecțiunilor sistemului digestiv, în combaterea balonării și flatulenței, dar și în prevenirea acumulării toxinelor de la acest nivel. Un ceai laxativ pe bază de urzică are și efecte diuretice, dar este ideal și pentru reglarea absorbției de nutrienți în organism.
  • Flori de hibiscus – un ceai laxativ obținut din flori de hibiscus are efect antispastic la nivel intestinal. De asemenea, acesta este ideal în tratarea afecțiunilor de la nivelul uretrei, tubului digestiv și rinichilor. Ceaiul din flori de hibiscus combate acumularea toxinelor și este ideal atunci când vă confruntați cu retenția de apă. În astfel de cazuri, foarte eficiente sunt și ceaiurile din flori de sânziene sau din leuștean.
  • Extract de ceai verde – procesul de detoxifiere va fi cu mult mai simplu și mai rapid dacă veți începe să consumați cu regularitate infuzii cu extract de ceai verde. Acestea au efect diuretic, laxativ, ajută la stabilizarea colesterolului și la eliminarea surplusului de kilograme. Extractul de ceai verde ajută, de asemenea, la o bună funcționare a rinichilor și a bilei.
  • Mentă – un ceai laxativ pe bază de mentă este cel mai potrivit adjuvant natural pentru afecțiunile sistemului digestiv. Menta este recunoscută pentru rolul său antidiareic și pentru capacitatea de a preveni și ameliora afecțiuni ale sistemului excretor. Infuzia pe bază de mentă este ideală și în stabilizarea secrețiilor din organism.
  • Coajă de portocală – deși părerile sunt împărțite când vine vorba de consumul cojilor de portocală, trebuie să știți că din acestea se obține un ceai laxativ de concentrație medie care poate fi de mare ajutor în eliminarea kilogramelor în plus. O astfel de infuzie are capacitatea de a preveni și ameliora problemele gastrointestinale. Dacă vreți să obțineți efecte și mai vizibile, puteți combina coaja de portocală cu ceaiuri din alte plante, doar prin simpla adăugare a acesteia în infuzie…
  • Flori de soc – un ceai laxativ pe bază de flori de soc trebuie consumat ocazional, nefiind indicat să țineți cure pe bază de astfel de infuzii. Un ceai din flori de soc, de concentrație medie, băut de câteva ori pe lună, ajută la optimizarea funcțiilor digestive. Ficatul, rinichii și intestinele vor fi purificate și optimizate astfel încât să funcționeze în mod corespunzător. Și anumite afecțiuni ale tractului urinar pot fi combătute cu un ceai laxativ de soc.

Share
Abonează-te pe:Yve.ro news