HomeSANATATEsanatatea intima Cele mai cunoscute metodele de contraceptie si preventie a bolilor cu transmitere sexuala

Cele mai cunoscute metodele de contraceptie si preventie a bolilor cu transmitere sexuala

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,4K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/02/metodele-de-contraceptie.jpg

Doar o persoana din trei este constienta ca nu exista nicio metoda de contraceptie care sa fie 100% sigura si sa te apere de bolile cu transmitere sexuala. Cei mai multi considera ca prezervativul este de ajuns pentru ca protejeaza si elimina riscul de a contracta o astfel de infectie, insa nu este adevarat. 50% dintre barbati cunosc faptul ca aceste boli pot fi „luate” si prin cavitatea bucala.

metodele de contraceptie

73% dintre cei intervievati considera ca ambele sexe au aceleasi sanse de a se imbolnavi de aceste infectii, iar cele mai mari sanse le au bineinteles, prostituatele si persoanele care traiesc in conditii mizere.

Notorietate crescuta pentru boli grave

Conform unui studiu, cele mai cunoscute boli ce se transmit pe cale sexuala sunt HIV, hepatita si sifilisul, iar majoritatea persoanelor s-au declarat a fi informate foarte bine cu privire la aceste boli. Herpesul genital, gonoreea sau scabia sunt alte infectii despre care populatia este informata, insa exista altele precum HPV, candidoza, vaginoza sau tricomonaza, despre care doar circa 25% dintre femeile chestionate au declarat ca stiu detalii.

Candidoza – cea mai intalnita BTS

Trei din patru respondenti au afirmat ca nu au avut de a face niciodata cu o astfel de boala, iar dintre cei care au avut parte de experiente neplacute cauzate de ea, circa jumatate au fost diagnosticati cel putin o data cu candidoza.

Concluzia

Studiile concluzioneaza faptul ca majoritatea persoanelor nu sunt bine informate cu privire la bolile cu transmitere sexuala si sunt necesare mai multe campanii de informare, mai ales in zonele rurale…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed