Alimentele „light” sunt obţinute prin diminuarea cantităţii de glucide sau lipide conţinute în mod natural. Au, prin urmare, mai puţine calorii. Pe piaţă există o largă varietate de astfel de produse: edulcoranţi de sinteză, ce înlocuiesc zahărul, lactate degresate, sosuri, băuturi, precum şi feluri de mâncare gătită de acest gen.
Citește și: Slăbește fără efort
Consumarea lor în locul unor produse tradiţionale poate fi de un real folos într-un regim de slăbire, cu condiţia să nu înlocuiască complet modul de alimentaţie firesc.
Pe de altă parte, organismul nu se lasă câtuşi de puţin înşelat, are tendinţa să „consume” mai mult la mesele următoare, pentru a compensa şi a recupera caloriile de care a fost privat…
Trebuie, aşadar, să țineți cont şi să supravegheați atent rația calorică globală, dacă vreti ca într-adevăr alimentele degresate să fie utile în procesul de slăbire.Nu consumați astfel de produse doar ca să aveti conştiinta împăcată. N-o să ajungeți la niciun rezultat dacă veți pune zaharină în cafea dimineața pentru a mânca la prânz o prăjitură cu cremă după cum arată cercetările blog.drhc.ae.