HomeNUTRITIE Cate calorii are o shaorma | calorii shaorma

Cate calorii are o shaorma | calorii shaorma

autor Sidorov Olga
Data publicării: Data actualizării: 4,2K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2019/01/cate-calorii-are-o-shaorma.jpeg

Cate calorii are o shaorma cu carne sau vegetala? Cate calorii are o shaorma mica, medie sau mare?

Cate calorii are o shaorma

Exista o multime de aspecte care trebuie luate in considerare pentru a afla cate calorii are o shaorma, mai ales ca shaorma este un preparat specific fast-foodurilor. In mod obisnuit, o shaorma are un aport caloric mare, ingredientele folosite pentru preparea acesteia fiind bogate in grasimi.

De asemenea, pentru a afla cate calorii are o shaorma, trebuie sa luam in calcul dimensiunea, ingredientele, timpul si conditiile de pastrare.

Cate calorii are o shaorma in functie de ingrediente?

Aportul caloric al acestui preparat cu specific turcesc este dat intocmai de ingredientele bogate in grasimi, preparate prin prajire si cu adaos mare de aditivi alimentari. Pentru a afla cate calorii are o shaorma, este absolut necesar sa stim ce contine aceasta si aportul caloric estimativ al fiecarui ingredient:

  • Carne – este, cel mai probabil, ingredientul de baza al unei shaorma. Asadar, cand vrem sa stim cate calorii are o shaorma, trebuie sa stim ce fel de carne s-a folosit la preparea acesteia. Shaorma poate contine carne de pui, de vita sau de oaie, fiecare dintre sortimente avand un aport caloric diferit. Shaorma cu carne de pui are in jur de 1000 de calorii per portie, in timp ce una cu carne de vita sau de oaie poate ajunge chiar si pana la 1400 de calorii per portie.
  • Sosuri – sunt o sursa importanta de grasimi si aditivi alimentari de origine chimica. Acestea cresc semnificativ aportul caloric al unei shaorma. Pentru a ne da seama cate calorii are o shaorma, este indicat sa stim cu aproximatie cantitatile de ketchup si maioneza folosite.
  • Cartofi prajiti – pe langa faptul ca sunt nesanatosi pentru organism, cartofii prajiti au si un aport caloric urias. Atunci cand vrem sa stim cate calorii are o shaorma, trebuie sa avem grija la cantitatea de cartofi prajiti. O shaorma medie, care contine 50 de grame de cartofi prajiti, poate avea un aport caloric de pana la 1600 de calorii.
  • Muraturile sau salata – pot fi considerate partea cea mai sanatoasa dintr-o shaorma, desi acestea au un continut semnificativ de sare si condimente care cresc aportul caloric.
  • Lipia – este invelisul propriu-zis al unei shaorma si poate avea un rol decisiv pentru a stabili cate calorii are o shaorma. Aportul caloric al unei lipii este de maximum 30 de calorii.

Cate calorii are o shaorma in functie de dimensiune?

In fast-fooduri, shaorma are un pret direct proportional cu gramajul. De asemenea, atunci cand vrem sa stim cate calorii are o shaorma, trebuie sa ne orientam dupa dimensiunea acesteia:

  • Shaorma mica – are in jur de 300 de grame si un aport caloric de aproximativ 1000 de calorii. Consumul unei astfel de shaorma acopera aproximativ jumatate din necesarul caloric zilnic.
  • Shaorma medie – pentru a stabili cate calorii are o shaorma in functie de dimensiuni, trebuie sa stim ca o shaorma medie are aproximativ 500 de grame. La un astfel de gramaj, aportul caloric este de maximum 1400 de calorii
  • Shaorma mare – aceasta poate cantari intre 600 si 900 de grame, iar aportul caloric este unul foarte ridicat, de pana la 1800 de calorii per portie.
Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed