HomeNUTRITIE Cate calorii are un castravete | calorii castravete

Cate calorii are un castravete | calorii castravete

autor Sidorov Olga
Data publicării: Data actualizării: 4,2K views
Cate calorii are un castravete

Cate calorii are un castravete crud, in otet sau murat? Un castravete are 15 calorii per suta de grame.

Cate calorii are un castravete

Probabil ca majoritatea persoanelor traiesc cu impresia ca un castravete, fiind o leguma foarte sanatoasa si cu un continut mare de apa, nu are calorii multe. Acest lucru este, in mare parte, adevarat, atat timp cat castravetele este consumat simplu, crud, integral si cat mai proaspat. Cu cat aceste aspecte sunt mai deteriorate, cu atat caloriile dintr-un castravete isi vor schimba valoarea.

Cate calorii are un castravete? – valori optime

Pentru a stabili cate calorii are un castravete, este absolut necesar sa cunoastem formele sub care acest aliment poate fi consumat, dar si combinatiile alimentare in care aportul caloric poate fi destabilizat. Asadar, iata o lista cu cele mai importante aspecte de care trebuie sa se tina cont pentru a ne da seama cate calorii are un castravete:

  • Castravete crud – nu trebuie sa avem cunostinte deosebite in materie de nutritie pentru a sti cate calorii are un castravete crud. Aceasta leguma are in jur de 15 calorii per suta de grame, existand conditia ca alimentul sa fie consumat integral, cu tot cu coaja. Cu cat este mai proaspat, cu atat castravetele va avea un aport caloric mai stabil. Asadar, un castravete de dimensiuni medii, care catareste in jur de 85 de grame, va avea in jur de 12 calorii.
  • Castravete murat – pentru a afla cate calorii are un castravete murat, trebuie sa cunoastem in detaliu procedeul prin care acesta a trecut inainte de a fi consumat. Sarea folosita la murat poate influenta valorile nutritive si nu putem sti cu exactitate cate calorii are un castravete. In orice caz, aportul caloric va fi mai mic decat in cazul unui castravete proaspat.
  • Castraveti in otet – castravetii in otet nu sunt cu mult diferiti de cei murati, dar aportul caloric se modifica in functie de otetul folosit. Astfel, pentru a sti cate calorii are un castravete murat, trebuie ca otetul folosit sa nu aiba mai mult de 9 grade.

Combinatii alimentare usoare cu castraveti

Aportul caloric al castravetelui depinde foarte mult de combinatia alimentara in care acesta este consumat. De asemenea, bauturile care contin castraveti sunt foarte hidratante si bogate in vitamine. In astfel de combinatii este putin mai dificil de aflat cate calorii are un castravete. Iata care sunt cele mai inspirate astfel de idei:

  • Sos de castraveti – este un sos usor, al carui aport caloric nu este greu de dedus. Intr-o astfel de combinatie, ne putem da seama cam cate calorii are un castravete: 100 de grame de sos de castraveti poate ajunge la un aport caloric de maximum 20 de calorii.
  • Salata de castraveti – salatele sunt preparate usoare, astfel ca cele de castraveti nu sunt prea bogate in calorii. Este foarte simplu de calculat cate calorii are un castravete din salata, important este ca acesta sa nu fie combinat cu alimente mult prea bogate in calorii…
  • Supa de castraveti – aceasta se pregateste cu ajutorul iaurtului, motiv pentru care aportul caloric este unul ceva mai mare. Pentru a fi siguri de cate calorii are un castravete, este indicat ca in preparea supei sa se foloseasca un iaurt degresat.
Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed