Dieta astrologică pentru toate zodiile

Share

Se știe ca zodia influențează deprinderile alimentare. Astrologii au întocmit dieta astrologică; puteți scăpa de kilogramele în plus cu ajutorul acesteia.

BERBEC (21 martie – 20 aprilie)

Plini de energie, sexy, neastâmpărați, mereu activi și mari amatori de distracții, s-ar putea spune că pizza la domiciliu a fost inventată special pentru Berbeci; şi totuşi ei savurează şi mâncărurile selecte, mai cu seamă dacă sunt bine condimentate cu chili, boia sau piper.

Slăbiciuni cosmice: Nevrând să-şi piardă vremea mâncând, Berbecii şi-au format nişte deprinderi alimentare complet greşite. La masă, de pildă, ei stau cu ochii în televizor sau întorc pe toate feţele problemele de serviciu, ceea ce numai sănătos nu este! De multe ori, Berbecii mănâncă doar ca să-şi mai potolească nervii. Iar aceasta înseamnă: calorii consumate şi totuşi… grăsimi.

Supleţe şi formă maximă astrologică: Pentru a slăbi, Berbecii au nevoie de impulsuri inteligente. Regula nr. 1: mâncând încet, în linişte, mănânci conştient şi înveţi să savurezi şi porţiile mai mici. Și optezi pentru vitamine, în loc să consumi grăsimi ascunse (fast-food). Pentru potolirea „crizelor” de foame cauzate de starea de nervozitate: ronţăiţi pâine de graham, care nu conţine aproape deloc grăsimi.

TAUR (21 aprilie – 20 mai)

Este cunoscută predilecţia Taurilor pentru opulenţă şi lux. Fiind gurmanzi, ei se „topesc” după ciocolată, îngheţată şi frişcă, dar nu le displac nici plantele puternic aromate, precum coriandrul, busuiocul şi rozmarinul, care, în plus, sunt şi foarte sănătoase.

Slăbiciuni cosmice: La atâta poftă de viaţă (şi nu oricum), ochii Taurilor sunt adesea mai mari decât stomacul. Iar punctul lor slab îl constituie dulciurile, consumate, nu de puţine ori, pe ascuns.

Supleţe şi formă maximă astrologică: în lupta cu kilogramele, de mare ajutor vă sunt porţiile rafinate în toate variantele posibile, de pildă, salatele de legume (rădăcinoase) sau garniturile cu sparanghel, broccoli sau praz. Potrivită pentru dvs: bucătăria italiană, uşoară. De reţinut: limitaţi durata cinei şi mai daţi o raită în jurul blocului.

GEMENI (21 mai – 21 iunie)

Gemenii există pe lume pentru a alunga tristeţea, plictiseala şi melancolia. Îi incită tot ce este nou. Fiind născuţi pentru a-i antrena pe ceilalţi, elixirul vieţii lor este dialogul. Într-o mână receptorul şi în cealaltă furculiţa cu spaghete? Nicio problemă, pentru că Gemenii vorbesc, gândesc, mănâncă şi beau repede. Gustări, sandvișuri, cartofi prăjiţi şi hamburgeri – ar fi suficiente ca să supravieţuiască.

Slăbiciuni cosmice: Mai degrabă repede decât foarte bine?! Și Gemenii sunt fani convinşi ai fast food-ului. Și mai sunt şi curioşi, indiferent dacă este bun sau sănătos. Nu se concentrează asupra mâncatului, observând uneori (abia noaptea) că le e foame – deprindere nesănătoasă, care depozitează grăsimi!

Supleţe şi formă maximă astrologică: Mai multă răbdare la masă şi o combinaţie mai sănătoasă de alimente – cam asta ar fi. Pentru că vă place în mod deosebit grătarul, ar trebui să vă satisfaceţi plăcerea de a experimenta mâncând legume la grătar. În felul acesta, bucuria culinară va fi dublată de pierderea kilogramelor.

RAC (22 iunie – 22 iulie)

Se spune că mâncarea menţine legătura dintre trup şi suflet, iar Racii au nevoie de ea în orice situaţie: ca impuls sau mângâiere, pentru a se simţi fericiți sau a se relaxa. Această nevoie izvorăşte din slăbiciunea Racilor pentru „locurile primitive” ale vieţii: patul şi vatra. Bucatele lor preferate sunt variate: salata, pepenele, pastele făinoase şi prăjiturile.

Slăbiciuni cosmice: Racii percep prepararea unui meniu ca pe un act de creaţie, fapt confirmat de numărul mare de bucătari de primă mână născuţi în această zodie. Și pentru că Racii îmbină mâncatul cu stările sufieteşti, ei găsesc întotdeauna un prilej pentru a găti. Și de aici, fireşte, tendinţa spre îngrăşare.

Supleţe şi formă maximă astrologică: Fiind familiste convinse, femeile Rac reuşesc să slăbească împreună cu toţi ai lor. Dar pentru asta, va trebui să vă demonstraţi talentul culinar inventând tot felul de coctailuri cu vitamine, supe şi legume gratinate.

LEU (23 iulie – 23 august)

Unu la mână: trăiesc acum; doi la mână: trăiesc o singură dată! De aceea apreciază Leii tot ce e mai bun din pește, carne, desert.

Slăbiciuni cosmice: Pentru că le place întotdeauna mai opulent, mai scump sau mai mult, Leii nu prea sunt dispuşi să sufere de foame. Iubesc luxul, inclusiv în farfurie, ceea ce nu este chiar ideal pentru siluetă şi sănătate.

Supleţe şi formă maximă astrologică: Nu trebuie neapărat un meniu compus din cinci feluri, ca variaţie merge şi un sandviș din carne curcan şi salată verde. Iar dacă mai şi constată că lucrurile simple (legume, supă sau peşte la grătar) sunt mai bune decât mâncărurile complicate şi opulente, Leii se pot mândri cu silueta lor.

FECIOARĂ (24 august – 23 septembrie)

Dacă citeşte cineva cu maximum de atenţie textul de pe pachetul cu tăiței sau conţinutul exact al alimentelor tipărite cu litere abia lizibile, aceştia sunt cei născuţi in zodia Fecioarei. Sunt chibzuiţi şi disciplinaţi, iar sănătatea este foarte importantă pentru ei. De aceea preferă alimentele bune şi proaspete.

Slăbiciuni cosmice: Fecioarele sunt capabile să ciugulească din farfurie, alegând bob cu bob, ajungând să numere caloriile şi să vâneze constant vitaminele. Ce le lipseşte: bucuria de a savura. Nicio altă zodie nu reacţionează la fel de repede la alimentele nesănătoase, necoapte sau stricate precum Fecioara. Este. așadar, logic ca, în ciuda alimentaţiei atente, să sufere frecvent de probleme digestive. La aceastea contribuie şi plăcerea de a ciuguli, care devine şi mai pregnantă în condiţii de stres.

Supleţe şi formă maximă astrologică: Ar fi greşit să vă limitaţi la câteva frunze de salată. Dacă vreţi să slăbiți neagresiv, consumaţi legume călite şi mâncăruri uşor de digerat, de exemplu pui şi peşte.

BALANȚĂ (24 septembrie — 23 octombrie)

Balanţele pun mare preţ pe aspectul fizic. Au simţ estetic şi le plac mâncărurile preparate cu dragoste. Este clar, deci, că le plac mai mult mâncărurile gătite cu sos, decât salatele de legume.

Slăbiciuni cosmice: în ciuda sensibilităţii, Balanţele îşi supun adeseori organismul la stres şi la toxine. „Şic” este o noțiune mai importantă pentru nativii acestei zodii decât cea de „sănătos”. Mai bine să mănânce prost la un restaurant faimos decât undeva mai modest, dar ca la mama acasă. În perioadele bune din punct de vedere al sănătăţii, n-ar fi o problemă. Dar când intervine stresul sau supărarea, urmările sunt evidente: elanul le dispare, iar părul şi pielea devin terne.

Supleţe şi formă maximă astrologică: Vă consideraţi organismul un templu? Atunci trataţi-l ca atare, nu numai la exterior. Ceea ce mâncăm este substanţă energizantă şi elixirul frumuseţii. O dietă „verde”, cu multe legume şi fructe proaspete este ideală pentru orice Balanţă. Pentru că acestea conţin vitamine şi substanţe minerale din belşug. Importante sunt şi mesele regulate. Iar pentru calm şi relaxare: yoga şi exerciţii de meditaţie.

SCORPION (24 octombrie – 22 noiembrie)

Scorpionii sunt teoreticieni recunoscuţi care ştiu foarte multe şi despre mâncare. Dar gătesc ei înşişi? Nu prea au chef. Sunt visători şi ascunşi, le place misterul. Ciupercile, mâncărurile iuţi cu chilli sau şerbetul: ei gustă (odată cu mâncarea) şi nota senzuală.

Slăbiciuni cosmice in dieta astrologică: Dulciurile sunt marea lor ispită. Melancolia, obişnuită la ei, şi-o „tratează” cu nuga sau paste cu brânză dulce şi cochetează, frecvent, cu extremele: ori nu mănâncă nimic, ori copios; ori nu beau şi nu fumează, ori o fac fără nicio oprelişte. Urmarea: predispoziţie la dereglări stomacale.

Supleţe şi formă maximă astrologică: Dietele la modă nu sunt pentru dvs. Preferaţi drumul greu şi complicat, pentru că pare mai pasionant: regimul zero (extrem) sau alimentaţia în funcţie de fazele lunii vă stimulează curiozitatea. Pentru că vă place să descoperiţi miezul lucrurilor, aveţi o preferinţă pentru seminţe, mai ales cele de dovleac sau de susan. Acestea sunt foarte bune pentru a evita dulciurile.

SĂGETĂTOR (23 noiembrie — 21 decembrie)

„Cu cât mai mare, cu-atât mai bine” sau „Totul va fi bine”. Autorii acestor zicale nu pot fi decât Săgetătorii. Partenerii lor nu se vor putea plânge niciodată de lipsa lor de optimism, de pofta lor de aventură sau de plăcerea lor de a călători. În schimb, nu acceptă limite nici când este vorba de mâncare.

Slăbiciuni cosmice: Mesele ca lumea şi regulate nu prea fac parte din repertoriul dvs. Nu tu mic dejun, nu tu timp pentru masa de prânz, dar cât cuprinde: arahide, chipsuri. Din păcate, Săgetătorii (în lipsa limitei lor) au tendinţa spre îngrăşare.

Supleţe şi formă maximă in dieta astrologica: Fiind optimişti din fire, nu vă înspăimântă nimic, chiar dacă acul cântarului urcă încontinuu. Ca să slăbiţi, va trebui să vă îmboldiţi pofta de aventură, provocarea numindu-se „mâncaţi corect”, adică uşor, consumați multe fructe şi legume preparate după reţete din ţări străine. Săgetătorii leneşi să-şi amintească faptul că sunt totuşi sportivi înnăscuţi.

CAPRICORN (22 decembrie — 20 ianuarie)

Ambiţie, hărnicie şi exactitate, acestea sunt punctele forte ale Capricornilor. Mâncărurile prea sofisticate li se par de prisos. Asta nu înseamnă că nu ştiu să le aprecieze pe cele bune. Dimpotrivă! Dar vor să ştie ce mănâncă.

Slăbiciuni cosmice: În general, în toate problemele importante, Capricornii ştiu să păstreze măsura. Dar mesele lor sunt lipsite adeseori de ingrediente importante pentru organism: se zgârcesc la vitamine şi substanţe minerale. Problema cea mare la aproape toţi Capricornii: consumă prea puţine lichide!

Supleţe şi formă maximă astrologică: Pentru dvs, regula cea mai importantă trebuie să fie: „Beţi, beţi, beţi”, apă minerală, ceai verde, sucuri de fructe şi de legume — cel puţin doi litri pe zi, pentru o piele întinsă şi rinichi sănătoşi. Capricornilor li se recomandă mâncărurile cu legume multe. Fără grăsime, sunt cât se poate de potrivite pentru zilele de regim.

VĂRSĂTOR (21 ianuarie – 19 februarie)

Plini de fantezie, independenţi până la extravaganţă: Vărsătorii iubesc tot ce este deosebit, vor să fie mereu altfel decât ceilalţi. Valabil nu doar ceea ce priveşte moda, ci şi mâncarea. Chiar şi la bufetul cu autoservire fac tot felul de combinaţii neobişnuite: salata cu piure de cartofi, de ce nu?

Slăbiciuni cosmice: Este bine că vă place tot ce este neobişnuit, având în vedere fantezia dvs. Dar există realităţi pe care nu trebuie să le ignoraţi, doar pentru că vi se par plictisitoare: o supă de fasole cu afumătură sau un borş ţărănesc.
Supleţe şi formă maximă astrologică: Sunteţi printre cei puţini care nu simt nevoia să ciugulească între mese. Dacă aveţi totuşi câteva kilograme în plus, încercaţi un regim alimentar disociat.

PEȘTI (20 februarie – 20 martie)

Peştii sunt oscilanţi: când sunt conştienţi că trebuie să trăiască menţinându-şi sănătatea şi frumuseţea, când fumează, beau şi dorm insuficient.

Slăbiciuni cosmice: Consecvenţa nu este punctul forte al Peştilor. Deşi, în mod firesc, nu exagerează cu alimentaţia, ei își pun în pericol sănătatea. Pentru că le este indiferent ce mănâncă, important este să-i facă frumoşi, strălucitori şi să-i binedispună…

Supleţe şi formă maximă in dieta astrologica: Mâncărurile dvs. ar trebui să fie întotdeauna fine, dar simple. Pentru revenirea în formă, cele mai bune sunt supele. Peştii ştiu întotdeauna cu exactitate de ce are nevoie organismul lor şi ce greşeli comit. Prea puţin somn, prea multe băuturi, mâncatul târziu, pentru că nu vă puteţi rupe de prieteni? Întocmiţi un plan care să vă ajute să fiţi disciplinaţi!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news