Pilaf cu porumb

autor Elena Yvette
1,6K views

Pilaful cu porumb este adaptabil, întrucât permite asocierea cu mai multe mâncăruri. De aceea, îl puteți consuma simplu sau drept garnitură.

Pilaf cu porumb

Pilaful cu porumb este ușor de făcut, aromat, sățios, dar în același timp, nu încarcă stomacul.

Ingrediente pentru pilaf cu porumb:

  • o cană de orez cu bob lung (de exemplu, Basmati)
  • ½ cană de porumb la conservă
  • 5 căței de usturoi zdrobiÈ›i
  • ½ ceapă potrivit de mare, tocată mărunt
  • un ardei chili tocat
  • o lingură + o linguriță de ulei
  • 5 – 6 nuci/nuci caju/migdale/alune de pădure (măcinate)
  • ½ lingură de boabe de piper
  • o frunză de dafin
  • 2 linguriÈ›e de mentă verde, mărunÈ›ită
  • 2 linguriÈ›e de coriandru verde, mărunÈ›it
  • circa 3 cm de ghimbir ras
  • un beÈ›igaÈ™ de scorÈ›iÈ™oară
  • 2 cuiÈ™oare
  • un praf de sare
  • opÈ›ional: 2 nucÈ™oare verzi

Mod de preparare pentru pilaf cu porumb:

  • SpălaÈ›i orezul, apoi îl lăsaÈ›i într-un vas la înmuiat pentru 30 de minute.
  • ÃŽncingeÈ›i o lingură de ulei într-o cratiță, apoi adăugaÈ›i cuiÈ™oarele È™i beÈ›igaÈ™ul de scorÈ›iÈ™oară, pe care le lăsaÈ›i pe foc pentru un minut.
  • AdăugaÈ›i ceapa È™i o sotaÈ›i până când începe să capete o nuanță maronie.
  • AdăugaÈ›i ghimbirul ras, ardeiul chili, boabele de piper È™i nucile/nucile caju/migdalele/alunele de pădure măcinate È™i le lăsaÈ›i pe foc vreo două minute.
  • LuaÈ›i cratiÈ›a de pe foc È™i o lăsaÈ›i să se răcorească; după ce s-a răcorit, amestecaÈ›i cu puÈ›ină apă, încât să obÈ›ineÈ›i o pastă fină, pe care o transferaÈ›i în alt vas.
  • ÃŽncingeÈ›i o linguriță de ulei în cratiță È™i adăugaÈ›i frunza de dafin È™i, dacă folosiÈ›i, nucÈ™oarele verzi, apoi le lăsaÈ›i pe foc pentru un minut.
  • AdăugaÈ›i în cratiță pasta fină preparată anterior, porumbul de la conservă, menta È™i coriandrul, după care le lăsaÈ›i timp de trei minute, la foc potrivit de mare.
  • AdăugaÈ›i orezul scurs È™i sotaÈ›i pentru câteva minute, cu grijă, încât boabele să rămână întregi.
  • AdăugaÈ›i două căni de apă È™i un praf de sare, după care aÈ™teptaÈ›i să înceapă să clocotească.
  • După aceea, acoperiÈ›i cratiÈ›a cu un capac È™i lăsaÈ›i să fiarbă la foc mic pentru circa 20 de minute sau până când apa este absorbită în întregime, iar orezul este fiert.
  • AmestecaÈ›i uÈ™or cu o furculiță, pentru ca orezul să devină pufos.
  • ServiÈ›i cald…

Poftă bună!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed