Home Stiri Mondene Cele mai bune fructe pentru ficat și rinichi

Cele mai bune fructe pentru ficat și rinichi

autor Elena Yvette
978 views

Ficatul are un rol important în echilibrul metabolismului, deoarece sintetizează colesterolul, fosfolipidele, lipidele și lipoproteinele, participă la metabolismul glucidelor și proteinelor și ajută la sinteza unor elemente din sânge, cum sunt globulinele, albuminele și antitrombina.

Cele mai bune fructe pentru ficat și rinichi

Așadar, este foarte important ca ficatul să aibă o bună funcționare, mai exact să elimine corect toxinele din organism. Înainte de asta este bine să știi că ficatul este singurul organ al omului care se reface, dar are nevoie de multă odihnă și repaus, precum și de o alimentație echilibrată.

Pentru a menține sănătatea ficatului și a rinichilor, elimină pe cât posibil din dietă grăsimile și alimentele grase și fă loc fructelor! Iată, așadar, care sunt cele mai bune fructe pentru ficat și rinichi!

Cele mai bune fructe pentru ficat și rinichi: pepene verde

Pepenele verde este un fruct delicios și răcoritor, mai ales că poate fi consumat în diferite moduri și la orice oră a zilei, la prânz sau la cină: sub formă de sucuri naturale, ca atare sau în salate alături de spanac, brânză proaspătă, nuci și mentă, adică un adevărat festin.

Citește continuarea articolului pe CLICK SANATATE

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed